:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Tuesday, July 28, 2009

Pulang Ke Pangkal Jalan~

Kanak2 ribena sedang bising2 main komputer.. ade yang tengah sembang, dengar lagu.. dan tetibe sorang cikgu neh datang..


"Oke murid2.. sila duduk.. rapatkan saf.. chekgu nak tunjukkan kamu sesuatu.. kamu nak tau tak???"

"Naaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!! "

"Bagus anak2 murid chekgu.. duduk diam2 sudey.."


"Kamu tau ini ape??"



"Tak tau chekgu..."

" Chekgu2.. saye nampak macam kertas kecik2 je.. ade line warna merah.."

"Bagus2.. Sah! kamu bukan buta warna.."

"Chekgu2, saya nampak ini macam adek saya depan punye gambar.."

"Ayyyoooo.. Kamu jangan perasan yea.. sejak bile kamu punye adek masuk dunie ini gelemer.. antara kamu dengan dia suda ada beza mcm ini rambut dgn gigi.."

"Ini nama nya tiket.. kamu tau tiket itu apa? "

"Tak tau cekgu.."

"Oke2.. balik rumah pi tanye papa n mama masing2 ape itu tiket.." [teknik kelentong en.wan zul]

"Baaiiiikkkk chekgu!!!.."

"Oke.. satu je kepentingan tiket neh..kamu nak tau tak??"

"Nak cekgu!!"

"Tiket penting sgt untuk org yg nak pulang ke pangkal jalan.. chekgu sgt perlukan tiket ini.."

Budak2 jerit ramai2.. ~ "Cekgu sesat jalan ke?"

Chekgu hilang sabar~ "Ngokngek sungguh kamu!"


8 Comments:

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

saya kenal husband kamu.
i was in uia kuantan b4

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

nikah 29 jun
walimah umah isteri 20 jun
walimah suami 24 sept

ANIEMZ said...

isy.. nikah 29 JUn, walimah 20? aik? pelik sangat.. walimah dulu sebelum nikah? ke tersalah tulis?? hihi

izan ishak said...

selamat pulang ke pangkal jln ye anim!

ANIEMZ said...

hehe..asalnya nak pulang kejap jea.. ohh.. nasib daku.. UPSI ditutup sebab H1N1..

ummuabdullahsyaakir said...

Hehe akk ingtkn entri pasal apa tadi...anim ni makin lucu lah lps kawin ni...^_^

rashHanie said...

HAHAHAHA..NI CITER BTOL KE CITER DONGENG?HUHUHU

ANIEMZ said...

To Ummuabdullahsyaakir:

hehe.. tibe2 idea nak tulis ade idea camtu.. sbb lecturer ade sebut pasal 'kelentong' time nak praktikal nanti kan..

to RashHanie:

Cite dongeng la mek nor.. pandai dok aku reka cite?? haha..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online