:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Tuesday, July 21, 2009

Dia Melaram..

Isy.. tangan sorok2 buat ape nih??

Ooo.. tengah pakai tie rupenye..


Oke abang.. 1, 2, 3.. klik.. klik..
[sila abaikan kedutan di baju]

alamak bang.. asal tie abang panjang sangat sampai tutup perut.. nak tutup perut ka? tak pe la kan.. asalkan boleh tayangkan baju + tie baru.. hikhik..

sesi fotografi tamat
********


Abang cakap tak suka pakai baju warna pink.. tapi aku beriya2 nak beli jugak baju neh sebab aku nak match dengan tie yang aku sangat dan amat berkenan.. akhirnya setelah dipujuk, dirayu bagai, abang akhirnya bersetuju untuk memiliki baju warna pink seperti di atas.. ngeh3.. sila abaikan baju yang berkedut2 itu sebab belum dibasuh+digosok, tapi sila cuba bau baju itu.. ada bau kedai ka??

Motif weekend lepas nak tolong abang iron kan baju kemeja dia.. so, aku minta dia angkut semua baju kemeja dia wat balik rumah.. misi men'iron'kan baju abang bermula hari sabtu pagi sampai ahad petang.. lame kan?? sebab aku gosok baju kemeja+seluar+tie abang cukup2 untuk 2 minggu kuliah dia.. tapi yg menghairankan aku [agak frust nonggeng], aku punye la semangat tenyeh2 iron tu kat baju abang, tapi esoknya nampak lagi kedutnya.. adakah aku yang tak pandai iron baju, atau iron itu yang bermasalah atau aku perlukan kursus menggosok pakaian?? haha.. kemusykilan mula bersarang dalam fikiran.. =) .. nasib abang menerima seadanya.. ngeh4..


9 Comments:

Raihah Rosli said...

org tak da petua... tp nk kongsi pglmn gosok bju keje ayah, orang akn guna kan drjh kepanasan yang kuat sikit utk bju tapi seluar jangan sebab takut rosak setampang dengan bentuk iron.

Kalo baju nak senang n elak renyuk semula @ x licin orang guna spray easy iron utk spray b4 gosok.

Kalo nk jimat, bancuh je air dengan sikit softlan dan spraykan kat bju then iron lah.

Kalo malas sangat pon, spray je air kosong.

Sebab ble da spray something kat bju tu, die jd snang skit nk iron n boleh pasang iron kuat skit sbb dah disejukkan dgn cecair yg d spray.

Insya Allah berhasil sebab orang bese gosok utk ayah stok utk sebulan dlam almarinya.

Cubalah~~ :)

ANIEMZ said...

To Raihah:

Thanks eah.. nanti akan dicuba.. hri tu tak de spray, itu yang mcam susah nak iron.. dah separuh iron baju, baru zubir gtau cara2 gosok kemeja dgn senang.. haha..

Dasyat eah, gosok utk stok sebulan.. ade sengal2 kaki tak sbb diri lame time gosok tu?? hehe..

abang said...

xpe la kedut pn,jnji blh pkai..pg2 dh xyah ssh2 iron bj.amk n pkai je.hehe

pape pn, thanks a lot syg..

nnti cube lg ye.hehe

ANIEMZ said...

To abang:

hehe.. 1 kali dlm seribu neh abang meninggalkan jejak di sini.. oke2.. pagi2, abang just touch n go saja.. hikhik.. nanti abang beli spray besar sikit tau.. cukup utk nak isi air banyak2, bajet utk gosok baju stok sebulan macm eah.. hikhik..

eah said...

Sejak lps spm smpai la ni... kalo cuti sem itu la keje beta...

kesian tgok mak penat keje..time cuti2 ni lah nak nolong...

besenya time cuti evry weekn org gosok utk 1 week, tp b4 balik u, org gosok sehabis mungkin, biar bakul gosok kosong..

org mmg minat iron bju org lain...tp bju sdiri x minat nk iron sbb dah jemu pakai...hehehe

lenguh kaki? lenguh jugak la... besenya org rendah kan iron board then amik kerusi utk duduk depan tv bersama se'tupperware' besar sunquick sejuk.iron btul2 bwh kipas, dpn tv, bersama bakul gosok, rak penyidai baju n hanger2 ....huhu... beselah beta ni berat pungung nak bgun duduk... ble semua dah kat sekeliling mmg mahsyuk je gosok..dari 8 pg smpai 5 ptg pun x kisah... stop utk mkn je...Mkn tk tinggal la...hehe

ANIEMZ said...

To eah:

Hehe.. mantap sih.. nanti boleh la anim wat camtu.. asal tak iron kat dapur je, sebelah meja makan.. hehe.. dah penat iron, pusing badan menghdap meja, then boleh makan.. hihi.. tak yah bangun lagi.. Opps!! kalu tak de TV kt dapur, sila la angkut TV ke dapur.. hehe..

eah said...

x leh niem... meja mkn umah org muat2 je kat tmpt die... da x leh msuk brg lain..

kalo bleh nak je buat...haha

hhuhhu... org da mula mngarut kat blog anim ni...

sblum lbih pjg merepek kat blog org lain, org stop dulu...

semoga terus dan terus menjadi isteri solehah...

Azan Subuh said...

semalam zubir dah pakai baju pink tu...nampak kat kelas.sekarang ni kak shibul sekelas dgn budak mdc 3rd year.kalau anim ada datang uia ni, bagitaula akak ye. 013-9156950.tak jumpa2 lagi anim.

ANIEMZ said...

To eah:

okei.. tak de la mengarut pun.. tapi idea tu bulih dipraktikkan~lalala

To Azan subuh:

Hehe.. zubir dh pakai ek baju neh.. kui3.. okei.. insya ALLAH minggu depan anim turun kuantan.. before zubir gi Temerloh..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online