:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Tuesday, July 14, 2009

Nikmat Sebuah Kerinduan

" besnye kalu ade orang wat air.."

"abang.. kan kite baru sudah makan.."

"hehe.. abang gurau je.. tapi kalu dapat minum air sunquick ke, bes gak.."

Aku gelak...

"abang.. permintaan abang ni diluar jangkaan la.. aling ingatkan minta air masak je.."

Dan kami terus gelak dan gelak dan gelak lagi.. kebiasaan lepas makan, selang setengah jam abang akan minta air sanquick.. air sanquick yang betul2 masam.. maknanya sanquick mesti lebih dari air biasa.. aku sendiri pun tak leh minum sebab tersangat la masam dan sememangnya aku tak suke air sanquick! abang kata, minum sanquick lepas makan dapat hilangkan rase mual.. abang ni pregnant ke? hikhik =)

Dan sekarang, aku rindu kan suasana seperti itu.. lepas makan kami akan tengok TV sama2.. kalu aku tak join abang, aku akan duk depan laptop updet blog sampai la abang tertido depan TV..[adakah aku menunjukkan perbuatan yang tidak patut?] haha.. ape kejadah isteri camni.. tak ingat kat suami..

Bile berjauhan, aku terasa rindu itu satu nikmat.. sebab apa aku kata nikmat? semakin lama terpisah, terasa semakin hebat perasaan cinta.. susah nak huraikan sebab sesuatu yang subjektif.. terima kasih ALLAH kerana memberi kami nikmat sebuah kerinduan.. sebuah kerinduan yang mengajar kami erti sabar.. dan kerana kerinduan ini kami manfaat masa ketika bersama.. mengajar erti sebuah keikhlasan pada pasangan..

Bagi aku, perlu jugak jika 'perpisahan' sementara ni.. kerana 'perpisahan' ni kita akan tunaikan service yang terbaik.. don't fikir yg bukan2 ek pasal service tuh.. maksud aku, tanggungjawab sebagai seorang isteri/ suami... nanti kami memang banyak lagi perlukan pengorbanan utk 'perpisahan' sementara ni.. bile aku dah jadi cikgu, aku kene kursus lagi.. pengesahan jawatan, kursus bina jati guru dsb.. semuanya lama2 tempoh kursus tuh.. dan sememangnya guru ni banyak kursus yang perlu attend..

Sebenarnya kami tengah pening.. UIA buat sistem baru.. clinical semua di Hospital Temerloh.. so, antara perlu atau tidak perlu utk kami sewa rumah di kuantan.. setengahnya perlu utk aku nak praktikal di Kuantan, tapi setengahnya tak perlu jika abang banyak berada di Temerloh.. kalu ikutkan baik aku terus praktikal di Temerloh.. ntah la..sedih gak sebab bile aku dah berpeluang nak dekat dengan abang, abang pulak yang kene 'sepak' gi jauh..

Tapi sayang utk nak cancel booking rumah sewa tu sebab aku rase dah jatuh hati dengan environment taman tu.. rumah luas dan selesa.. jiran pun baik.. abg kamaruddin n wife yang sangat baik, ramah dan bantu kami dapatkan contact no owner rumah kami nak sewa tu.. rumah pun dekat dgn sekolah tengku panglima perang.. sekolah ni yang aku aimkan nak praktikal.. so, jangan korang berniat dalam hati nak berebut sekolah ni dgn aku eh.. =)

p/s:

  1. kepada UIA.. cepat la bagi kata putus sebab kami pun dah nak putus urat kepala fikir keputusannya akhir ni samada sewa atau tak rumah kat Kuantan..
  2. Kepada abang, thanks kerana always memahami aling dan sentiasa cuba untuk membuat hati aling bahagia.. sayang pada kamu.. ^_^


3 Comments:

shahidamalina said...

salam..
wah..mesti kamu merindu pd suami kamu =)
moga2 anim n zubir dpt bertemu kembali bile cuti2..
hm..mgkin batch sy nnt sume medic 3rd year kene g temerloh..
tpksa lah tinggal amalina kt uia kuantan ni =(
tp xper lah..nnt hujung2 minggu tekad nk balik gak umah sewa =)
smoge anim n zubir trus bahagia d bwh lembayung rahmatNya..
doakn sy n amalina juga ya =)

ANIEMZ said...

wsalam..
of course la rindu bangat sih pada dia.. huhu.. erm, harap2 batch shahid yg kene gi temerloh, batch zubir tak yah.. hehe..tak pe, temerloh dengan kuantan tak de jauh sgt kan.. if jauh pun mesti rase dekat jugak semata2 nak jumpe kan? shahid kan nak anak cepat2.. mesti dah ade anak time tuh..lagi la terasa temerloh-kuantan itu dekat..ngeh3..

kak nadiah said...

slm..aniem dpt rmh sewa kt mna?brp sbulan?dudukla kuantan..nnt blh jmpa.hehe

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online