:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Sunday, July 26, 2009

A Love Story For Anim~


a love story 4 anim..

walau sirap berwarna merah..sunquick berwarna oren..namun sirap yg manis tetap bahagia bersama sunquick yg masam..tika bersama tetap trase perisanya..begitu hidup ini..penuh cabaran dan dugaan..masam, manis,masin serta pahit..semuanya perlu ditelan untuk mencapai kebahagiaan dunia n akhirat..

sentiasa yakin dengan kuasa Yang Maha Esa..

e-klas,
nurqaseh


*******************************************


Thanks to Kak nor.. originally ayat neh dari kak nor.. aku copy n paste untuk dijadikan entri dalam blog sendiri.. menarik, interesting, kreatif.. haha.. aku mewakili sirap yang berwarna merah, abang mewakili sanquick yang berwarna oren.. tang mana abang warna oren neh, kak nor?? hikhik.. bes ayat neh.. kes puji melambung2, kak nor, sila jangan kembang kucup.. buruk bebeno ghopenye nanti.. ^_~ tapi satu je aku nak betulkan ^_^

"namun sirap yg manis tetap bahagia bersama sunquick yg masam.."

ayat ni refer kepada air minuman sahaja.. bukan refer untuk aku sebagai sirap, dan abang sebagai sanquick.. tiada kaitan dengan yang hidup mahupun sudah meninggal dunia.. =P .. aku pun tak tau la camne kak nor neh dapat facts yang menyatakan bahawa sirap dan sanquick bile mix tersangat la bahagia.. hikhik.. pesanan untuk kak nor, selain buat research tentang tapai itu, sila la buat research tentang sirap n sanquick bile 2 kordial ni dicampurkan.. apakah masin jadinya??

Selesai.. Itu ayat kak nor.. neh ayat aku oke..

Labu dan Labi.. walaupun labu itu sebiji buah dan labi itu seekor haiwan, tapi mereka boleh bersama sentiasa.. dek labu yang bulat gedempol [bukan aku yek], dan labi yang kecik [again, bukan aku jugak!] membuatkan mereka saling memerlukan.. labu dan labi..
bukan aku, bukan abang.. siapakah itu? haha..


~ tak sedap langsung jiwang2 katak aku neh.. ye, aku memang bukan seorang minah jiwang.. aku hanya seorang manusia yang suka minum kopi radix.. ~ mau secawan?? dan abang sebagai peminat air sanquick.. ala abang, trade mark untuk abang tak de la.. haha..

p/s: ayat aku tu mengarut.. main point untuk entri ni just nak abadikan ayat kak nor yang direka specel untuk aku dan abang..

13 Comments:

siti nurani abdullah said...

anim anim..
dah lewat ni..x tido lagi?
sempat lagi die mengupdate blog ye?:P
yelah..anim air sirap manis..zubir sunquick masam..[comel tul lah..adeh..tergelak je nih]

ha..kalau labu yang gedempol tu..anim lah kan..sape lagik?? hikhikhik..

~nurani,manipal~
p/s:kita lahir sama tahun la...^_~

FirJah said...

berpalsapah betul kamu2 ni yer..hihi..

aniem menyewa kuantan kat mane?
dah masuk umah??

ANIEMZ said...

Anim to Siti Nurani Abdullah:

Hihi.. sorry again coz terpanggil akak.. a'ah.. sebab sorang2, hubby tak de, tak pe la tido lambat2 pun.. tak de orang nak ajak anim tido =)

itu la.. housemate anim punye jiwang2 dia.. anim pun tergelak gak mase baca.. hehe.. anim tak setaraf lagi dengan labu yang gedempol itu..kalu la dah setaraf dgn labu yg gedempol tu, dah kene masuk kelas untuk slim dah neh..adeh~ ^_^

Anim to Firjah:

hehe.. tapi lagak org sains berpalsapah ni buruk bebebo bunyi nye.. a'ah.. insya ALLAH sewa rumah kat Kuantan.. bulan 9 kot masuk, sebelum raye.. boleh raye kat rumah swa baru la.. hihi

Jemput la datang akak mase raye nanti.. rumah anim kt bukit payong tu.. tk de rezeki lagi kite nak jumpe kan akak? ke akak balik kedah tahun ni? anim lepas zohor raye pertma balik besut kot.. tak tau la stay sampai bile.. nak jemput akak datg kuantan, jauh sangat.. tapi kalu sudi, jemput la.. hihi.. hubby nak wat rumah terbuka kalu ade rezei lebih ~

p/s: pening2, tak tau nak masak ape.. kes gi pamer masakan yang 'sedap' tu dalam blog, terus dia bg cadangan nak wat open house.. haha

Insyirah said...

bukan luahan hanya bicara..
sekadar untuk menghiburkan yang berduka..^_^

ANIEMZ said...

To Insyirah:

hihi.. tu la.. kes kak nor cakap pasal sanquick, terus hati ini meruntum kesedihan .. ce wah!

cintaKusayangMu said...

fuyoo....lomantiknye ayat tu...
sedap tu sirap cmpur sunquick...sedap hngga menjilat gelas...hehehe.....

smoga ikatan yg terbina kekal wat selama2nye..insyaAllah...

ANIEMZ said...

To CintakuSayangmu:

hehe.. memang sedap pun sirap+sanquick.. hihi..warna dia pun comel gitu.. mekasih.. akak pun same.. semoga kebahagiaan sentiasa subur bersama keluarga tersayang..

p/s: camne nak dapat kembar gak ek~

armouris said...

info tentang khasiat labu kat sini - Labu Kaya Khasiat

ANIEMZ said...

To armouris:

Ooo.. TQ.. walaupun saya bukan peminat labu yg tegar, tapi saye cuba utk tau khasiat labu tersbut.. hihi.. tapi sebenarnya sedap jugak gulai kuning labu tu.. nyummm~

NaTaShA aBd GaNi said...

kOraNg sGt cUtE & sGt sWeEt..
sMoga bErbaHaGia sEntIaSa..~

ANIEMZ said...

To Natasha:

Thanks tasya.. hihi.. malu pulak tasya baca blog anim yg mengarut2 neh.. tgk dalam kelas macm diam je kan.. hihi

ummuabdullahsyaakir said...

Salam anim,hehe tergelak akk baca entri ni...eem tapi mmg betul sirap mix sunquick sedap^_^

Sebnrnya mndalam maksud tu klu btl2 rsa...klu refer pda yg dh kawin mcm kita,ada msm ada mnis,ada tawar...klu kita pndai uruskn,insya Allah rumhtngga amn bahagia

ANIEMZ said...

To ummuabdullahsyaakir:

a'ah.. memang pun akak.. tipu la kalu ade org cakap, dia suami isteri tak pernah gaduh, bersengketa.. cuma, bile ade tu, pandai2 la kene setel kan cepat2.. jgn ade pendam2 perasan.. makiin pendam, makin parah.. iye ke idak??

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online