:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Saturday, April 25, 2009

Tag Dari Ummu Abdullah Syaakir

Saje nak buat tag ni.. tag ni daripada ummuabdullahsyaakir.. ini orang kata dah banyak kerja ditambah kerja.. tapi untuk kepuasan hati sendiri, nak buat jugak.. tak kire minggu exam ke ape.. kui3..

TAG CABARAN LANGSINGKU
(LANGSINGKAH DAKU?)

1) Berapa kah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?

+ berat : 41kg sbelum makan,, lepas makan 43kg.. so, amik purata 42kg.. takkan jadi 44 kg kot..
+ tinggi : 149cm.. tapi always bundar jadi 150cm.. tak mo angka 4 kt tengah2 tu.. hikhik
[tihah, don't jealous2 with me, yea.. hik3..]


2) Berat yang paling tinggi dalam sejarah anda? Usia anda pada masa itu?

+Berat paling tinggi dalam sejarah, 46 kg kot.. mase tu kat Kem PLKN Paya Indah, Kuala Langat Selangor.. makan 6kali sehari.. mulut sentiasa disumbat dengan makanan.. tak nak amik, jadi rugi pulak.. dah la free, lauk sodap2 blake.. sedar akan kenaikan tubuh ni seluar PLKN tu dah tak berapa muat.. bukan seluar celoreng tuh eh.. seluar yang untuk pi kelas kenegaraan.. seluar tuh mase amik awal2 masuk kem, longgar monggar.. [nak gitau kurus la that time..kui3..] tapi sebelum beberapa minggu nak tamat PLKN, rase macam sedikit ketat seluar tuh [maafkan daku, ya Tuhan].. usia mase tuh mesti lah 18 tahun..


3) Apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh langsing? dan kejayaan anda dengan makanan tersebut?

+ tak pernah ada pun.. takut dengan produk2 kelangsingan ni especially produk berbentuk makan atau tablet.. bahaya tuh bahan2 kimia masuk dalam tubuh kite.. so, kalu nak kurus, amalkan gaya hidup sihat.. besenam dsb [jadi macam agen iklan kementerian kesihatan pulak..]


4) Berat yang paling rendah yang pernah anda dapat ? Usia anda pada ketika itu?

+paling rendah 40kg.. mase tuh kat matric.. huhu.. waktu kritikal untuk belajar.. mase matric la menentukan boleh amik degree ke tak.. so, kena usaha lebih sikit.. actually bukan belajar lebih atau apa, tapi memang jadual yang sedia ada menyebabkan dengan tidak sengaja hidup seolah2 ada jadual.. kelas 8.00am-5.00pm.. balik kelas, mandi + makan.. kul 8 tuh terus study.. then tidur.. esok tu bangun gi kelas dan sama je rutinnye sehingga cukup 5 hari..umur waktu tu 18 tahun gak.. 18 tahun nak masuk 19 tahun


5) Anda pernah sertai program pelangsingan? nyata kan kejayaan anda

+tak pernah pun dan tak berminat langsung.. seperti kata Ummuabdullahsyaakir, fulus nggak ada dong..


6) Apakah diet yang anda ambil untuk memiliki berat anda paling terendah?

+Diet?? tak pernah pun.. apatah lagi nak belajar tentang Diet ni.. hehe.. rasenye tak yah ade effort kot untuk memiliki tubuh yang langsing.. dah sedia ada dah berat ni.. BMI still normal tau..


7) Apakah yang menyebabkan berat anda naik mendadak?

+makanan kat PLKN yang sodap2.. makan sokmo walaupun dah kenyang.. stok maggie sentiasa ada dan dibawa oleh kakak sulung ku atau kakak ketiga waktu melawat di kem.. so, siang dah makan makanan yang disediakan, malam makan maggie.. pakej lengkap.. kui3..


8) Apakah Target anda untuk kurus selepas ini?

+tak der target pun.. belajar lebih sikit dah boleh kurus.. kenyang dengan buku je.. kui3..bukan anim makan buku tau..buku yang tarik lemak2 anim..


9) Miliki gambar anda dahulu dan kini?
+ada..


10) sila upload ok?


+Masa raya haji tahun lepas.. pakai jubah kasi nampak tinggi sikit (42kg).. huhu +

+ gambo ni degil.. senget pulak duduk dalam blog ni.. hehe.. ni mase PLKN (46kg).. +

4 Comments:

ummuabdullahsyaakir said...

salam,adoii la anim,kenapa kurus sgt nih,jelous tau akk..hehe berganda2 beza mu n beza ku.Malu lah mcmni..hehe

Tak pe,nnt dh kawin automatik badan anim akn jadik am akk nnt-kt tggu je tau..hehe

ANIEMZ said...

wsalam.. hehe.. duk tanjung malim ni tak cukup makan.. kui3.. ala2 berganda2 tuh mase akak pregnant je.. nanti bulih kurus balik.. hehe..

hehe.. nanti pah kawen lagi kene catu makan.. si dia selalu pesan jangan makan malam la, jangan makan banyak laa.. tapi jenis anim ni cepat lapo..metabolisme tinggi kut.. jadi tak kire waktu, ku redah je makan walaupun sepinggan nasi.. hehe..

ummuabdullahsyaakir said...

agaknya memang anim ni jenis badan tak cepat naik kot?Rezeki tu..tak ramai yg makn byk tapi badn maintain.biasanya makn byk,bdn pun makin byk kg nye..hehe

ANIEMZ said...

hehe.. anim sedar yang anim makan banyak tapi badan tak naik ni mase matric.. mungkin sebab slalu 'exercise' gi n balik kelas.. kene hostel atas bukit.. so, everyday turun naik bukit.. lepas tu je, metabolisme tinggi.. makan banyak pun memang tak kan naik la..

tapi tak tau kot2 lepas kawen dah berubah dh.. makan banyak still tak naik, tapi hati bahagia boleh naik jugak tubuh.. hehe

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online