:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Thursday, April 2, 2009

Nasihat..

"Dik, nanti kalu nak tau pregnant ke tak, pregnancy test pun camni jugak lebih kurang.. nanti bile nak test, air kencing tu letak kat sini [sambil menunjukkan satu lubang kecil kat kid tu..].."

Reaksi anim: diam dan hanya tersenyum.. dalam hati ['jauh bebeno akak ni bagi nasihat atau anim salah masuk bilik family planning??..']

"Dah kawen nanti, kalau period tuh dah lewat 1 bulan, jangan lambat2 datang.. terus datang kat sini ye.. nanti senang kami nak follow up.."

Reaksi anim : senyum jugak tanpa berkata.. dalam hati ['ohhh...baik sungguh akak ni']

"ade berapa tahun lagi kat UPSI ni?"

Reaksi anim : setahun lagi kak..

"ni sempat la pregnant ni.."

Reaksi anim : still senyum.. [hehe.. tak boleh.. tak mo extend..kene tunggu habis dulu..melenting mak mentua I nanti.. huhu]

Begitu la ceritanya mase anim pergi buat ujian HIV untuk bakal pengantin tadi.. baik sungguh nurse tadi.. andai kata semua nurse di Malaysia ini bersifat caring camtu, alahai boleh sihat dengan aman semua pesakit2 nya.. lembut dalam berkata, sopan dalam kelakuannya.. suka sangat ke klinik tadi [nama klinik dirahsiakan atas sebab menjaga sesetengah nama pihak yg terbabit]..

Sebenarnya, mase anim tunjukkan borang untuk buat ujian tu, akak tuh macam tak caye.. haha..

"umur adik berapa?"

Umur anim yang ditanye first.. Hehe.. akak ni ingat anim budak sekolah ke?? adus.. kalu lah anim ke klinik tadi anim pakai baju putih, tudung putih dan kain biru, mau kene tangkap budak ni.. hantar ke pusat penulihan akhlak.. kecik2 nak wat ujian HIV.. ape kes???? ngeh3.. nasib la pakai baju biru, tudung biru n seluar blue black.. Opsss!! saya bukan pengawas sekolah lagi yea.. baju biru yang dipakai tu t-shirt, dan berseluar track warna biru gelap..

Alhamdulillah, ALLAH mempermudahkan segala urusan pada hari ini.. so, selesai ujian HIV tu anim boleh la pos borang ke kampung untuk ayah setelkan ke pejabat agama daerah.. semoga segala urusan lain, ALLAH akan mempermudahkannya.. amin..

4 Comments:

Rubiah Ismail said...

erm, dah prengnant nnt, jumpa kak ruby ek...kak ruby is the future midwife...hehehe...mabruk..xmau ajak kak ruby ker?...

ANIEMZ said...

hehe.. jauh lagi tu kak ruby.. of course la kan jumpe dgn midwife yg kite kenal ni selesa sikit.. nak ajak la.. kad tak siap lagi.. huhu..

eisya layyinan said...

slm ziarah..bride to be gak ek?

ANIEMZ said...

ha'ah.. yup.. salam ziarah ye..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online