:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Tuesday, April 28, 2009

Pertama & Terakhir [2]

28 April 2009

Terakhir..

Ermmm.. mesti korang dah tau kan apa maksud yang terakhir.. tahun ni besday anim kali terakhir disambut as a single.. nanti dah berdua.. bak kata kak 'atiqah, berdua lebih baik.. dan jutaan terima kasih yang amat pada kawan2 yang menghantar mesej wish hepi besday.. dirimu sangat berharga buatku.. thanks.. syukran n terima kasih [3 bahasa tu je yg tau..]

Dan pagi tadi timbul rasa nak mengabadikan mesej2 yang dihantar sebab tahun ni kebanyakan anim dapat mesej semua ayat yang bermakna.. bukan ayat biasa yang seperti 'semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan berjaya dalam hidup..' ..kaw2 punye ayat tahun ni.. oke, meh kite baca yea..

Orang yang pertama wish pada anim.. thanks Dayah..

3 cute bears for u
~Japan~ Eskimo~Red Indian Bear~
To wish U hepi befday cute gurl.. hehe..
We ol luv u my fwen..
Gud luck in exam..
Caiyyokk :-)

Orang kedua.. Zubir call.. [tak kan nak rakam letak lam blog kan?? ngeh3..]

Orang ketiga.. Mija.. sahabat anim mase SMAASZA

Salam. hepi besday yang ke-22 nim..
semoga dipanjangkan umo, dimurahkan rezeki selalu n dikurniakan baby twins secepat mungkin.. hehe..
gud luck n take care..

Orang keempat.. Eah a.k.a Raihah Rosli..

[eah bagi bear.. tapi tak dapat nak show dalam blog..]
I pray to ALLAH grant U a MIND free from WORRY..
A HEART free from SADNESS..
A SOUL free from SIN..
A BODY free from SICKNESS..
Hepi besday anim!!
Besday terakhir berstatuskan single.. hehe

Orang kelima.. abang anim.. abang mie..

Hepi bezday yg ke22 yek.. Moga sukses dan berjaya hendaknya..

Orang keenam, Lah.. kawan anim mase sekolah rindu.. really miss u Lah!! dia sekarang kat republik crench amik medic.. kawan anim yang tak pernah miss untuk wish besday anim.. every year.. thanks dear.. Lah buat anim betul2 terharu.. walaupun kite jauh dan dah lame berpisah [12 tahun], Lah tak pernah lupe besday anim.. dan walaupun anim selalu miss untuk wish besday Lah, tapi anim ingat tau.. 16 February.. sentiasa ingat dan ingat.. ni mesej dari Lah..

Salam.. Eid milad anim!!
Moga bertambah iman da taqwa padaNYA..
Jumpe lagi nanti insya ALLAH..
Take care :-)

Bank Islam pun anta mesej jugak.. tak yah publish.. tak bes la ayat bank islam hantar ni.. hehe.. kalu bagi hadiah duit tak pe gak.. kui3..

Ni yang ke berapa pulak ek.. ketujuh dari Mc Zue a.k.a Dr Zubaidah.. kawan baik+sahabat baik+sahabat satu katil double kt SMAASZA dulu.. bukan katil single tau.. hehe..

Kita berkenalan, ianya takdir..
Kita menjadi kawan, itu adalah tujuan..
Kita masih lagi berkawan, ia adalah keputusan..
dan..
Kite akan terus berkawan, ia adalah Janji :-)
Selamat Hari Lahir Sweet 22..
Cayang anim..

Ni daripada Sue a.k.a Acu..juga sahabat anim mase SMAASZA..sahabat yang juga boleh dipanggil mak@nenek sebab dia suke bebel pada anim.. kui3.. sila tengok mesejnya.. panjang dari orang lain.. hehe..

Ya ALLAH, kiranya RasulMU hidup bersahabat, kurniakan jua aku sahabat.. tapi biarlah sahabat2 dari lorong2 yang membenarkanMU seperti kebenaran AsSIDDIQ.. biarlah sahabat2 dari pintu2 ilmuMU seperti ALI..
Ya ALLAH, kiranya semua itu tidak layak buatku, aku bersyukur dipertemukan sahabat yang SATU ini.. mungkin padanya ada segala yang tidak pernah aku selami.. Mungkin padanya letaknya apa yang aku impi selama ini..
Tapi jika aku seorang sahabat yang tidak menghargai, KAU ampunkan dosaku.. dan KAU kurniakan kegembiraan kepadanya.. AMIN..
Hepi besday.. semoga panjang umur+murah rezeki+sentiasa dibawah lindunganNYA..+banyakkan bersabar menanti hari bahagia..hehe.. ^_~

[sue dapat award dari anim.. mesej yang terpanjang dihantar..]

Ke berapa dah ek?? ikut la ke berapa pun kan.. daripada Nohira.. sahabat baik+baik+baik = sahabat suke dan duka.. kami berempat berkawan rapat sampai sekarang.. [anim, zue, zue n nor..].. tapi dia call.. so, tak der mesej la dari dia.. hehe..

Mesej dari orang terakhir setakat ni seorang dari hamba ALLAH ni. [nama dirahsiakan atas permintaannya].. also tidak pernah miss untuk wish every year.. thanks atas ingatan itu.. anim sangat2 menghargai.. malu sebab tak pernah wish kt dia walaupun ingat besday dia..

Salam nim.. Salam ulangtahun kelahiran yang ke22.. Moga panjang umur n murah rezki.. diucapkan juge semoga berjaya dunia dan akhirat.. 1st time masuk blog mu, terus rasa nak kawen..huhu.. aura lagu in-team tu memang dasyat.. pape pun, moga mu bahagia dengan zubir nanti.. all the best :-)

[baru ingat nak tukar lagu lain..so, cancel!]

Dan daripada sahabat blogger, kak 'atiqah a.k.a ibu darwisy..

hepy bday anim!! :) last bday as a single one.hihi.nnt smbt berdua..like owez, berdua lbh baik!! gud luck in watever u do ye..all the besh!

Terima kasih daun keladi pada semua yang wish untuk anim.. semoga doa2 kalian dimakbulkan oleh ALLAH.. amin..

Ok.. Tambahan lagi..

Daripada kakak sulung anim.. tengok kat shoutbox tu menamakan dia Hannan.. sebenarnya hanan yang bermaksud HA [hussin ahmad a.k.a papa], N [norizan a.k.a mama] dan AN lagi stand for nama anak2 papa dan mama yang semuanya bermula dari huruf A dan N.. tapi sebab nak ada makna, jadi spell HANNAN.. oke?

hepi besdayyy...dekkkkk...em...tahun terakhir menyambut besday sorang2..he..he..

Ni daripada tiehah a.k.a mek pol.. kui3..only me boleh panggil mek pol ek.. orang lain tara boleh maa.. hehe.. sebab dia panggil anim mek chek..so, tak yah imagine la ape masuk 'pol' tu ek.. hehe.. dia pernah membuat anim terharu sebab dia meluahkan perasaan dia sedih anim nak kawen.. takut nanti dah tak boleh kuar jalan2 sama2.. tihah, don't sedih2.. pasni boleh kuar jalan2 lagi even mek chek dah kawen tau..

mek chek!!!hepi besday!!smoge bahagia dunia & akhirat...jom gelak cam jin..hehehe

[tiehah weh.. uduh peel ngat gelok macam jin.. mu je reti, aku dok reti =P ]

Daripada kakak anim ketiga.. kak maa..

Happy besday to you.. nikmati hari lahir terakhir sebelum bergelar isteri..

p/s : bese setiap tahun kakak kedua anim je memang miss untuk wish besday for me.. so, setiap tahun anim akan mesej dia dengan mengucapkan "hepi besday to me.." .. lalu dia akan memahami lah mesej itu dengan sendirinya.. hehe..

p/s 2: nanti anim tambah jika ada penambahan.. kui3..

Tambahan lagi +++..

Yang dah ke berapa ek?? lupe dah.. hehe.. ni dari kak najwa a.k.a bakal kakak ipar anim, insya ALLAH..ni mesejnya..

Selamat hari jadi adik anim.. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.. lepas ni dapat sambut dengan orang tersayang.. bertambah2 bahagia hendaknya..

Daripda pijah.. sebenarnya dia kol + hantar mesej gak.. orang bosan duk kolej kan, camni la.. tak der kerja.. kui3.. jangan marah pijah neh..

Selamat hari lahir haniem.. enjoylah last besday anim as a single ni.. hehe.. pasni dah sambut berdua :-) .. All da best dalam semua yang anim buat.. gud lak.. ganbatte.. sweet 22..

Daripada Syu.. name glemer ye Yuha.. kui3.. [pandai mu cari name femes, ork?]

Salam.. selamat hari lahir nim.. hehe.. macam magik pulak aku wish ke mu tahun ni ork...lambat sket p, aku ade 2 paper tadi.. jam kejak otok, esok last paper mu kan, wish u lots of luck! weh, aku dapat 2 dah kad jemputan kawen ni, bek mu ulur derah2 kad mu, heheh, balik bile?
[kepada orang bukan trg, mesti tak faham kan? malas la nak jadi translater.. hehe..]

Ni daripada Kak Nadiah ..

happy birthdaay anim!may ALLAH bless u. =)


Daripada Izzah Jalil.. kawan satu sekolah anim dulu..

sanah helwah ja jamilah..barakallah

Ni daripada incik.. kawan satu matric anim dulu...

hepy bestday!!!

Ni daripada adik blogger yang anim kenal.. amik medic, tapi lupe lak kat mane.. hikhik.. sori ye dik..fatnulhani

aii kak anim,sori lmbt wish..actually bz ngn exam skrng..huhu..hepi besday akak!barakallah..

Ni anim kutip dari Friendster.. hiikhik.. ni Dianah yang hantar.. besday dia 14 April.. kat smaasza dulu pernah sambut besday dengan dia jugak.. beli 2 kek sambut satu dorm.. huhu.. kenangan dolu2..
sanah helwa ya jamilah hanim!
semoga segalanya baik dibawah lindunganNya sentiasa insyaAllah...

Dan ni daripada Aja yang sekarang belajar kt Birmingham.. realy miss u dear!!

salam miss hanim, maaf sekiranya aku menjadi antara manusia2 terlambat meng'wish' birthday cik hanim yang comel ini...huhu(skema mode~exam sindrom)..hihi, hepy besday anim, semoga panjang umur murah rezki n diberkatiNya selalu, semoga sentiasa bahagia disamping orang2 tersayang..:)sory anim, aku rasa cam lambat jer wish ke mu ni, ari ni baru 28 aibulan k sini..hehe..k jaga diri baik2 ...jawab exam molek2!!!!!~ miss u sokmo!!

Daripada Saya.. anim pun tak tau saya ni sape.. kui3..

sanah hilwah ya jamilah...

Dan ini tersampailah hajatnya nak jadi orang yang terakhir untuk wish besday ke anim.. Fana.. so, memang fana pun jadik orang terakhir.. hehe..

Salam.. hepi belated besday yang ke 22, moge panjang umo, berbahagia n murah rezeki.. jaga tutur kata dan jadilah isteri yang solehah ye.. hope orang last yang wish.. nanti anim ingat.. hehe..

Ok.. kesian dariku.. sekadar kenangan sahaja.. opss!! untuk waa pun.. thanks wish besday I dalam U punye blog oke..

14 Comments:

FirJah said...

aniemz...oleh kerana akak tak der no fon haniemz so akak nak jadi org pertama wish dlm comment ni la..hehe

"selamat Hari Lahir yang ke 22"... muda lagi tu..:) semoga ulangtahun kelahiran tahun ni akn memberi 1001 makna buat aniemz...tgk riak muka mcm tak sabar nak kawin jer tu..hehe...

eh bila dah tau bhwa fmly aniemz knal dgn kak ummai, rasa teringin sgt nak g umah aniemz, merapatkan lagi ukhuwah yang sedia terjalin..hehe...boleh tak?

saya said...

nim
selamat hari tuaaa!!!!

u tau
i ngan esyah brebut kad u
igt nak belah dua la
adil cket
hahhahahahaaa

benzaldehyde said...

Selamat hari lahir k.anim yg ke-22..moge pnjg umur, murah rezeki & dapat baby twins lps kawin nanti..hehe..

ummuabdullahsyaakir said...

Salam anim habibati..
Selamat hari lahir yg ke 22(hehe muda lagi eh,dh nk kawin?bagus2)
Moga Dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki dan dipermudahkan semua urusan.Moga damba cinta suci yg anim impikan tu akan terlaksana dan diberkati.
Moga perkenalan n persahabtan kt kekal selamanye ye..

p/s:ku tak sabar nak tunggu dirimu masuk groupku,dik..

ANIEMZ said...

To Firjah:

Thanks akak sebab sudi wish.. hehe... itu la, no phone tak der kan.. akak, besar tapak tangan, besar padang bola anim tadahkan.. hikhik.. jemputlah datang rumah.. nway, sorry reply komen lambat.. exam BIO yang besh tadi.. jangan ingat anim tak mau ajak tau.. so, before balik kedah tu, meh la jalan bukit payong dulu.. nanti anim gitau mak, akak ni adik kak ummai.. mak anim ingat lagi..insya ALLAH...

ANIEMZ said...

To saya a.k.a mira...

Mira... sorri coz u must to share my wedding invitation card with aisyah.. hehe.. sebab anim assume mira dh tau rumah anim.. siap mira dh gitau jalan2 yang betul utk ke rumah anim, so anim pun suh mira share je la.. hikhik..

tak pe kan?? mira tak kesah mcam aiman kan?

ANIEMZ said...

To Benzaldehyde:

hehe.. first, cumel name tuh.. benzene ring attach dengan OH kan?? sorri if i mistaken.. amik chemistry mase sem 4, so unfortunately, i forgot what i had learned.. kui3..

TQ farahim.. gud luck for remaining paper, oke.. wat yg terbaik.. kak anim tinggal 1 paper lagi nie.. dok sabo nak bali..

ANIEMZ said...

To Ummuabdullahsyaakir:

TQ akak sayang.. thanks mendokan utk adik akak ni.. rasa macam rapat sangt dengan akak, macam pernah jumpe n bersembang padahal blog je yg menemukan kite..

Ye... anim pun mendoakan sebegitu.. semoga persahabatn ni kekal untuk selama2nya.. kalu ditakdirkan, kite boleh jumpe di malaysia time akak balik nanti.. boleh jumpe adik abdullah syaakir..

shida said...

HAPPY BIRTHDAY....tau da b'day 28 hb..hahaha...igt nk wish ikut waktu sini..tersasar dr landasan plak..ekeke..ttido maa mlm td...hampehh....pape pn...wish u the best of luck..ak doakan the bestest tuk ko today and in d future...amin...

ANIEMZ said...

Anim to Syida:

TQ syidah.. huhu.. nok aku ator kad dok?? meh sini alamt mu kat ireland nuh..

Azan Subuh said...

selamat hari lahir anim..maaf terlambat.smg anim berjaya dunia akhirat...

ANIEMZ said...

Anim to kak shibul:

hehe.. tak kesahh. kak shibul sibuk nge pro kan.. kak shibul, kad kawen tuntut dengan zubir eh.. hehe

SupeR HoLky-HOOD said...

Salam Anim...
huhu.terharu jgk anim bace entry ni..
hoho..tu laa...lame dh kt x jmpe..
inshaAllah biar jaoh di mate.tp dekat di hati..
Take care dear sis~Uhibbuki fillah.

p/s: hehe...republik czech hok btol anim..dun wori, dimaapkan sbb mmg org x knal ngra ni...kiki.. negare ni secoet je di tgh2 europe..;p

~lah~

ANIEMZ said...

hehe.. yela.. rasa segan sangat.. Lah tak pernah lupe pun nak wish.. em, duk leklok kt sane oke?? nanti balik jadik Doktor muslimah.. senang2 boleh mintak MC ngan LAh.. minta dengan Zubir tak leh.. Etika Doktor tak leh merawat famili sendiri.. kui3..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online