:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Monday, June 15, 2009

Speechless

“ Jelesnya tengok orang sambung oversea..”

“Kenapa dulu abang tak sambung sane.. dah bercita-cita nak amik medic, kenapa tak apply JPA ke Ireland ke, India ke..”

“Kalu abang pergi oversea, abang tak dapat dah kawen dengan Aling..abang mesti kawen dengan budak medic jugak yang blaja kat sane..”

“Habis tu, kat UIA pun ade jugak budak medic.. ” [cubaan menguji abang.. ngeh3]

“Yela.. kat UIA memang la ade jugak budak medic, tapi kalu abang sambung Malaysia, at least abang dapat contact lagi dengan Aling.. kalu abang sambung oversea, mungkin kite dah lost contact dan Aling pun mungkin dah kawen dengan orang lain.. atau kite pun tak dapat kawen awal camni.. tapi nanti abang nak sambung specialist n subspecialist kat oversea jugak..”

OOoooo... speechless...

“Lagipun abang masa tu kan kat Darul Quran.. sayang nak tinggal Darul Quran.. tapi takdir Allah, tak dapat jugak abang nak habiskan.. ade hikmah la tu.. hikmahnya mungkin kita boleh kawen awal.. hehe..”

“Kenapa lak?”

“Yela.. kalu abang kat Darul Quran setahun, abang mungkin medic baru first year.. lagi susah ma nak bagi kawen..tak pe la.. nanti abang akan habiskan hafal Quran tu.. Aling tolong tasmi' ek.. boleh sayang?”

Aku mengiyakan.. betul jugak kata abang.. ma memang susah nak bagi permission untuk kami kawen.. maybe ma masih teragak2 nak lepaskan anak lelakinya yang masih belajar untuk menanggung anak orang lain.. nanti nak bagi anak orang makan ape kalu takde income.. dan petang itu, aku sangat terharu mendengar kata2 abang..

Thanks sayang for giving me full of ur heart.. Thank you Allah for giving a kind person to share with me everything in my life.. dan petang itu jugak, aku berazam aku akan sentiasa bagi semangat untuk dia berjaya.. I know him.. sejak sekolah lagi dia memang jenis orang yang berazam tinggi.. tak pernah azamnya terbengkalai macam aku.. kui3..

“abang harap, abang dapat buktikan pada ma walaupun kawen awal abang dapat sambung belajar sampai peringkat tertinggi..”

I always pray for u, abang.. good luck for everything u will do.. semoga ALLAH merahmati abang dalam meniti kejayaan.. sekarang aku berusaha untuk cari rotan panjang.. kegunaan untuk merotan abang tatkala dia malas nak menghafal Quran.. boleh ke abang?



4 Comments:

AnjeRuby a.k.a Kak Abell said...

selamat berbahagia...kim salam kat en.zubir. semua yg berlaku, ada hikmahnya, n itulah takdir kita..namun, ape yg bakal berlaku, kita mampu utk merancang, dan Allah lah sebaik2 Perancang...jejak langkahmu dgn iringan redhaNya..

FirJah said...

chaiyok2 en. zubir buktikan!! hihi..
insyaAllah segalanya telah diaturkan olehNya yg terbaik utk kalian...
aniem kat mana sekrg.. tak dak rezeki lg nak jupe.. bile aniem balik UPSI?

najwa abdullah said...

aling??

ouch!suwetttt=)))

abu 'iffah said...

insyaAllah duit bukan satu masalah kalau diurus betul2 duit yang ada..

takpe takde income, banyakkan berjimat dan ikut bajet yang ditetapkan bersama suami isteri.. insyaAllah selamat..
\

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online