:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Wednesday, September 16, 2009

Jemputan Berbuka Puasa..

"kawan2 abang nak makan yang aling masak.. boleh sayang.."


Glurppp.. ohhh~daku bukan seorang tukang masak professional.. sungguh! tapi aku tak kesah pun sebenarnya.. boleh tambah kawan.. time majlis kat rumah abang hari tu, tak sempat nak berukhuwwah2 dengan dorang.. huhu.. mase ni je la jika diberi kesempatan..


Sebenarnya, jemputan ini sudah tertunda.. hajatnya nak buat minggu lepas lagi, tapi atas kesibukan baru masuk rumah sewa, so, kami tak sempat nak sediakan juadah berbuka.. plus, keadaan rumah yg berselerak, kain tak lipat situ sini, kotak2 harta karun yg abang baru amik dari rumah sewa lama dia etc [kalu ade emas setongkol tak pe gak.. kui2..]


Aku tengah berkira2 mau masak apa.. agaknya menu macam yang aku cadangkan minggu lepas kot.. tapi tak tau lagi.. minta mahap sangat2.. sebab kami tak dan duit nak jemput semua [sangat jujur dalam berkata2].. so, utk permulaan ni jemput kawan satu group dengan abang je.. plus dengan balas budi Ika tulun salin homework abang.. kekeke..


Gambar aku upload kemudian ek.. ni entri auto-publish sebenarnya.. tak mau blog sepi+sunyi..


p/s: mr.hubby dipaksa kerahkan tenaga untuk mengupas bawang merah+bawang putih+bawang besar+halia+ubi kentang+tumbuk cabai.. tapi kalu abang on kol? aku suh abang bawak mende alah semua tu ke hospital.. ngeh3..

3 Comments:

pIjaH said...

haniem.. lpas ni wat jmuan kt besut plop ye... hehe... pijah gi..

Cik Tips Online said...

loh akak dah lama bz melepas la majlis berbuka posa aniemz.. masak ape masa tu? Ni akak nak ucap Salam Syawal kepada aniemz sekeluarga ye dan kigim salam dekat kak Maa.. akak dah lama tak jumpa kak Maa..

p/s: peminat setia blog awak gak ni

ANIEMZ said...

aniem to pijah:

oloh pijah.. kat besut rumah MIL.. malas nak tunjuk terer.. huahuahua..

aniem to cik tips online:

mekasih akak jadi peminat setia blog nh.. hihi.. erm, masak ayam gulai kuning, sotong cili padi, sayur campur pastu wat desert sikit.. huhu.. stong tu mengancam jiwa.. pedas sesangat2.. sampaikan tengah berbuka ada music lain pulak menghiburkan suasana.. hikhik..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online