:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Wednesday, September 2, 2009

Entri Syukur Lagi..

Syukur ya ALLAH! Ayat pertama yang mampu aku lafazkan.. terima kasih ya ALLAH kerana memudahkan segala hal kepada kami.. terima kasih ya ALLAH di atas nikmat kurniaan dan yang KAU limpahkan untuk aku dan suami.. terima kasih ya ALLAH atas segala rezeki yang KAU berikan kepada kami..

Abang amik kunci rumah semalam dengan abang bakar.. selaku pemilik rumah sewa kami.. baik orangnya [kata abang la.. aku tak pernah jumpe pun lagi dengan dia..].. lama abang sembang dengan dia.. abang pun baru pertama kali tengok rumah yang nak disewa sebab masa booking itu hari kami tak tengok pun keadaan rumah kat dalam sebab ada penghuni Cina..

Sembang punye sembang.. pung.. pang.. pung.. pang.. bla.. bla.. bla.. atas rasa kasihan pada kami kot [maybe] sebab kami masih student, so abang bakar pun cakap la cegini..

"Deposit rumah sepatutnya 2 bulan sewa.. RM 900.. campur letrik n air RM 100 jadi Rm 1000.. tapi tak pe la.. kire deposit RM 1000 tu dah termasuk sewa rumah bulan 9.."

Syukur sangat.. sebenarnya kami dah saving duit sewa rumah dari bulan 9 sampai bulan 12.. tak der masalah pun kalu nak bayar sewa rumah bulan 9.. dah abang bakar cakap camtu, memang kami tarik nafas lega! alhamdulillah.. segala puji bagi ALLAH, Tuhan sekalian alam.. dengan RM 450 tu macam2 kami boleh beli.. tambah2 baru nak masuk rumah..

Then, hari ni abang gi kedai perabot.. sebenarnya, kami dah tempah perabot2 ni sejak bulan 6 lagi walaupun rumah masuk bulan 9.. advance sungguh atau tidak sabar?? hikhik.. total semua dalam 2.2K lebih.. tapi kami just bayar deposit RM30.. huhu.. baik sangat owner kedai neh.. bese la.. aku bukan nak puji orang Cina berniaga, tapi kalu orang Cina berniaga ni sentiasa memuaskan hati pelanggan...

So, balance sebenarnya ada lagi dalam 2.2K.. tapi disebabkan sekarang ada promotion raya, taukeh tu tak nak bagi kurang pun harga tapi dia ganti dengan barang.. means tambah lagi free gift untuk kami.. dulu tempah almari dapur yang 3 pintu, tapi dia bagi yg 4 pintu.. ampaian kain berlipat tu kami beli yang 6 batang je, tapi dia bagi yang 12 batang.. [tak tau korang faham ke idak..hihi].. meja makan kami tempah yang bese je, dia bagi yang lagi besar.. itu barang2 yang kami beli.. kalu free gift lak dia bagi almari kasut, ampaian tuala, bantal 2 biji.. sebenarnya dia nak tambah lagi bantal golek, tapi abang cakap,

"bini dah ade.. tak gune pun bantal golek tu..=) "

Walaupun total Rm2.2K dah tak leh kurang, tapi kami sangat2 berpuas hati sebab banyak yang dia tambah n bagi free gift.. hoho.. alhamdulillah..


p/s: aku dah dapat 'booking' yang pertama.. haha.. kawan2 group abang nak datang berbuka pose.. oke, ayat sedap sikit.. kami menjemput mereka untuk datang berbuka pose.. erti kata lain,
"pakej makan kami, makan sampai kenyang.. tak yah datang tolong pun tak pe.. daku sangat segan.. "

p/s 2: Perlu diingat, puan haniem bukan seorang yg pakar dalam bidang masakan.. tapi beliau sangat suke untuk menjamu masakan beliau kepada kawan2.. kalu masakan manis, masin, masam.. oh! ampun dan mahap dipinta.. mujur bulan pose.. nak rase camne, kan puasa.. aku mencipta satu alasan! haha..
Menu yang 'bakal' dikerjakan oleh aku:
  1. Ayam gulai lemak kunyit
  2. Sotong goreng cili api..[korang nak berapa puluh cili api neh?hehe]
  3. Sayur campur
  4. Telur dadar
  5. Air sanquick
  6. Kek batik [kalu aku terlebih rajin oke, aku wat..]
  7. Kuih2 made by bazar ramadhan..

Datang tu, jangan bawak pape.. nanti kami segan nak terima.. cewah!! haha..


3 Comments:

ldi3s said...

anim,
umah baru kena tambah seri.
tau kan nak tambah seri camane..
kalo tak tau, g tanya kat bilik no 1..0_o

ANIEMZ said...

aniem to ldi3s:

haha..first time ijan tinggal jejak kat sini..gano nok tambah seri rumoh? rumoh keno mandi bungo ko? hikhik..

ldi3s said...

eh2 wat2 xpaham plak..
ish..segan r nak bgtau
nanti balik anim singgah kat bilik no 1.then i tell u what..hehehe..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online