:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Wednesday, October 7, 2009

Perancangan ALLAH Jua Yang Terbaik =)

Habes presentation, aku semangat dengan syikin nak g lounge kat library.. kempunan nak makan nasi lemak.. gaya macam orang peknen je aku neh.. then, sampai sane, nasi lomak dh habes.. aku pun patah balik rumah n syikin gi straight masuk library.. aku pun lilau2 depan kedai cari makanan [macam kucing..haha].. dapat makanan, balik rumah makan..


Hajatnya, nak gi library jugak.. aku neh jenis perut tak leh kalu tak diisi dengan nasi.. kene nasi gak.. kakak aku cakap, perut orang kampung.. haha.. aku tak kesah pun, memang betul =) ..lepas makan, aku sapu ubat kat perut sebab senggugut + perut memang memulas.. sapu minyak panas kat kepala lutut sebab sakit.. [dah tua aku neh.. syikin cakap, rawan aku mengecut.. haha], pastu amik sweater sebab kat library tu sejuk..


Aku gi library.. planning nak duduk situ sampai kul 5.. oke, duk setengah jam, perut memulas gila.. aku gi toilet, ternampak Fana n Eeah.. minta dorang tolong pegangkan purse+nokia N81 neh.. lepas je balik dari toilet, aku pun gi sambung study.. tak sampai setengah jam, perut memulas lagi.. aku naik hangin.. ahha.. weh perut, tuan kamu nak study la.. then, pk2 balik, baik aku balik rumah lagi bagus.. nak 'buang' kt rumah pun lagi selesa..


Aku pun kemas2 barang n balik rumah.. gi library kul 12.30pm-1.30 pm.. rum mate aku dh gelak2 sebab 'precaution' aku macam2 sebelum nak gi library dengan harapan nak stay lama kat situ, tapi at last just 1 hour.. haha.. balik rumah, aku pun tido sampai 5.45 pm.. bangun2 perut dah oke, senggugut dah hilang.. alhamdulillah, ALLAH nak sembuhkan penyakit aku dengan rehat secukup nya.. [sokmo rehat cukup oke..].. mungkin kalu aku study gk, tak masuk ape2 sebab perut sakit kan..
So, perancangan ALLAH jua yang terbaik.. kita hanya mampu merancang =)


13 Comments:

Chanana Syaz said...

syaz pun tak bole tak makan nasi wohh.. ha, nasib baik anim dah tak sakit perut.. sgt bijak mengambil keputusan balik umah.. nanti tak pasal2 melepas kat library kan susah.. gegege

fana said...

yup.

everything happen must have a good reason.

no doubt.

Allah's plan is the best plan for us.

=)

ANIEMZ said...

aniem to syaz:

oo.. kite serupa.. hikhik.. anim akan loya kalu just makan roti/biskut sebagai alas perut.. perlu nasik jugek.. hikhik.. tu la.. even toilet library tu wangi+bersiih, tapi toilet di rumah tetap pojaan hatiku.. haha..

aniem to fana:

hihi.. iye iye je ckp kt fana tadi nak balik kul 5.. last2 balik awal dari fana lagi.. hehe

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

husband awak lepas kawin badan naik tak??

ANIEMZ said...

aniem to BITMD:

hihi.. waaa, soklan cepu mas.. saye rase badan dia naik, dia pun perasan jugak badan dia naik.. tapi tak timbang pun sbb tak der penimbang kt rumah.. hoho.. langkah berjaga2, saye sentiasa catu nasi dalam pinggan dia.. haha..

pIjaH said...

aniem.. pijah ingtkn ape la td yg haniem nk ckp dlm en3 ni.. perancgn Allah yg terbaik... ingtkn nk dpt baby... huhu...

tp nk bgtau... smlm pijah ada byk mmpi... satu part ada dlm mmpi tu, pijah mmpi haniem dh peknan... huhu...

ANIEMZ said...

hihi.. tajuk cam gempak je kan?? erm, bagus la cegitu pijah dah mimpikan anim.. tetibe pulok ade perasaan tak sabo nak ada baby.. hihi..

abg said...

yup..ALLAH knows da bes 4 us. all we need 2 do is just pray.tp jgn lupe ush jgk..psl baby, mgkin ALLAH akn bg ble ktorg dh btl2 sedia n mmpu.nk tp xmmpu, nnti kesian kt baby plak.btl x syg?

pijah said...

hehe... org kate, lpas dpt baby, rezeki i'Allah mlimpah.... bestnye khwin.. wahhh... ap dh jd kat pijah...

ANIEMZ said...

aniem to abang:

iye sayng.. aling tau itu.. seperti abang cakap, abang tak nak kalu baby orang lain dapat, tapi baby kite tak dapat.. kesian kt dia.. so, tunggu mampu dulu eh.. hihi..

aniem to pijah:

memang besh pun kawen pijah.. hihi..

Mata Hati said...
This comment has been removed by the author.
Mata Hati said...

aik..rasanay mcm ada entry yg baru selepas entry ni..entry pasal tempat praktikal.. baru nak comment dah ilang pulak..kekeke

whatever..perancangan ALLAH jua yang terbaik. apa jua yg berlaku ada hikmah disebaliknya yg kita tak tahu, tapi ALLAH MAHA MENGETAHUI

ANIEMZ said...

anim to matahati:

betul.. tp saye takut entri tu menimbulkan kontroversi.. huhu, so, saye dh delete.. hihi

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online