:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Monday, October 12, 2009

Kita Jatuh Cinta Lagi..

Abang...
rindu abang sangat2..
tak puas pun jumpe abang minggu lepas..
sebab kite cuti raye lama hampir 2 minggu, so bile kite jumpe minggu lepas kite rase sekejap je kan??
padahal selama ni kite jumpe pun just 4 hari, tapi perasaan kite tak sama macam ape yg kite rase minggu lepas saat nak berpisah..
sekejap je mase berlalu,, hari Jumaat, Sabtu n Ahad..
sampaikan abang cakap,

"eh, aling dh nak balik dh esok.. sekejapnya.."

saat abang cakap camtu, aling sedih sangat..
sebab aling rase anugerah rindu yang ALLAH bagi antara kite tak pernah pudar dan tak ternilai harganya..
walaupun abang hanya ke kelas, tapi rindu itu pasti..apatah lagi bile kite berjauhan camni..
camne abang jika kita terpaksa berjauhan lagi untuk kali kedua?
lagi jauh dari sekarang..
mampukah untuk kite menghadapinya??
masa sekarang, aling mampu lagi naik bas hari khamis gi jumpe abang,,
tapi time praktikal nanti, paling kurang, Sabtu pagi baru sampai Kuantan..
itu pun kalau tak der aktiviti sekolah hari Sabtu..

Tapi kan abang..
abang perasan tak?
kite jatuh cinta lagi..
muka abang menjadi bayangan..
gurauan abang menjadi kenangan..
setiap nafasku merindui kehadiran mu..

aling pasti abang..
'kite jatuh cinta kali kedua..'

2 Comments:

mies said...

salam.....

akak, byk2 entry yang akak post kat blog akak ni this entry is most touching. really touching......insyaAllah, suatu mase nanti akak pasti bersama dengan suami akak tu.

macam kakak sy, kawen mase blaja jugak hari tu. udm dan uia lagi jauh kan? alhamdulillah, berkat kesabaran mereka skrg kakak sy dah tinggal dekat ngan uia dah.

seronok tengok orang kawen mase blaja....huhuhu

ANIEMZ said...

wsalam.. mekasih dik? touching ke entri tuh? hihi.. idea asal memang dari lubuk hati.. mase tulis tu, memang rase rindu sangat2 pada hubby n at the same time, rase sedih if tak dapat tukar sekolah utk praktikal.. tapi sekrang, alhamdulillah,akak dh dapat tukar ke Kuantan..cuma, posting la tak tau lagi.. takut gak ni.. hihi

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online