:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Monday, October 19, 2009

Dalam Mimpi Itu..

Sape suh tido lepas subuh.. kan dah mimpi pelik2.. tapi kalu jadi kenyataan, aku nak! hihi..meletup la mak mentua I kalu betul2 jadi kenyataan mimpi tu.. hihi.. aku pernah tanye abang, "kalu aling peknen, Ma marah tak?" ngeh3.. abang jawab, "takkan Ma nak marah, cuma kalu boleh 'jaga' la.." .. jawapan tu macam lampu hijau je..*wink*wink


Aku mimpi.. aku dapat baby.. besh2.. montel plus berat pulak tu.. dh 5 bulan, berat dalam 10 kg.. ape, obes ke anak aku neh?? kui3.. baby neh, pantang diagah, mesti ketawa berdekah2.. like his mom kot.. ohhh~ lupe nak gitau, jantinanya adalah lelaki ye.. hihi..


Pastu ada jiran2 aku datang rumah, main2 dengan baby.. bile baby diusik, ketawa la dia sungguh2.. so sweet ketawa baby.. sungguh comel!! aku pun dengar mereka2 cakap, 'patut la anak suke gelak, suke senyum, mak dia pun suke gelak jugak..'


Allah izinkan aku pegang baby tu.. menyusukan dia.. ohh~ alangkah bahagianya tatkala menyusukan dia.. mata ku dan matanya bertembung, satu aura menyelinap masuk dalam jiwa ku.. haha.. ayat tak leh blah.. bahagia.. patut lah bonding ibu dan anak sangat kuat..


Hepinye.. tapi itu hanya mimpi.. bile tersedar, aku terus mesej abang.. abang ketawa je.. dh la time aku mesej tu kurang 20 minit abang nak exam.. dan, sampai sekarang, aku masih terbayang2 kan baby itu.. gelak ketawanya.. bile la Allah nak izinkan kamu nak hadir dalam rahim mama.. =)


p/s: aku harap mimpi aku bersambung malam ni.. aku nak dakap dia, mahu peluk, mahu cium pipinya yang tembam dan gebu itu.. jaga2.. haha.. jangan aku mimpi, baby tu nak dapat adek lagi sudah la.. hahahahha..


9 Comments:

miss jue said...

wahhhhh... best btl mimpi anim. sampai jiran2 sume masuk skali... hehehe...
kalau dh rezeki, xkn your MIL nk marah kn??? anak tu rezeki dr DIA...
hope kalau btl2, ank anim x la obes... mak kecik jer, nti kena "buli" ngn ank lak... hehehe...

pe2 pun, all d best utk anim and husband.. DIA dah plan terbaik utk you all...

ANIEMZ said...

aniem to miss jue:

hihi.. tu la.. gelemer I punye jiran2.. masuk dalam mimpi.. padahal, yang kenalnye, baru sorang, jiran sebelah kiri rumah.. haha..

erm, tapi 'amaran' dia wat I takut jugak.. ngeh3.. bukan setakat I je yg takut, mak I sama2 takut jugak amaran besan dia.. hikhik..

pape pun, I dan hubby terima seadanya.. perancangan ALLAH yg terbaik.. mungkin belum dikurniakan rezeki anak sebab kami belum mampu lagi utk galas amanah itu =)

Sitisifir10 said...

Baru mimpi aja kita sudah rasa bahagia....

ANIEMZ said...

aniem to siti sifir:

tu la akak.. kalu yg real punye, tak leh nak gambarkan dengan kata2.. hikhik..

Ummu Ameer said...

best3!!! tp nape obes plak??? hehe. p/s nak tanya, kat kuantan, umah anim kat ne?

ANIEMZ said...

hehe..yela..memg besh pn mimpi tu..rmh anim kt indera mahkota 8..jalan belakang nun,kat dewan serbaguna

pijah said...

bkn aniem je yg mmpi.. pijah ni haa.... duk mmpi jgk.. sbb kwn2 pijah yg sma baya xda lg yg dpt baby.. teringin la jgk pijah ni nk jadi auntie... :)

comet-star said...

err....zubir...aku rasa bek hang try.. huhuhu... dah terbawak2 ke mimpi ni bini hang nih..parah nih... peace!! =)

ANIEMZ said...

aniem to pijah:

hihi.. kesian pijah.. kalu anim ade baby, nak jadi baby sitter tak? kui3..

aniem to comet-star:

[wakil zubir tolg jawabkan..hihi]

'bek hang try?' try ape? huhu.. mimpi tu besh.. tak episod tergendala.. tak bersambung2.. jumpe damia' sekejap je ritu.. tak dan nak dukung2, amik badi.. hihi

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online