:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Tuesday, January 26, 2010

Wasiat Terakhir..

Assalamualaikum semua readers yg budiman..

Wasiat terakhir.. Saye tak tau bila kah ajal saye,tp saye lebih suke labelkan entri ni sebagai wasiat terakhir.. Sebenarnye,mood saye utk nk apdet blog ni dh terkubur.. Bukan perbuatan ini melambangkan saya 'kalah' pada yg attack kami,tp biar lah saya mengalah.. Mendiam kan diri adalah lebih baik..

Utk pengetuan readers sekalian, blog saye ni dilabelkan sebagai 'blog yg blh menjadi tunjang kepada golongan2 couple utk melakukan maksiat'..hebat kn label ni.. Saye tak tau siapa golongan anonymous yg bg komen pd entri sye semalam,tp yg pasti nye,hati sye sgt lucu dgn dia..=)

Pertama,beliau iaitu YB anonymous itu mahu menunjukkan yg dia insan yang 'dalam' ilmu bahasa arabnya, memberi komen dgn berbahasakan 'ana' n 'enti'..apa yg membuatkn saye lucu,dia mahu menulis perkataan 'suami awak',dlm bhsa arabnye dia tulis 'zauji enti'..tahukan YB anonymous yg maksud sebenar perkataan arab yg awak tulis tu adalah 'suami saya awak'.. Suami saye bkn suami awak!!

Kedua,dia mahu mengatakan yg blog saye ni pemangkin kepada kemaksiatan golongan2 couple diluar sane n lalu menulis sepotong ayat al-Quran "hablun minallah, wahablun minannas".. Saye tidak pasti samada YB anonymous itu faham ke tak maksud ayat tersebut..

Ilmu Allah itu luas.. Belajar la sedalam2 nye selagi masih bernafas.. Korek la dilubang2 mana utk membolehkan ilmu agama kte blh ditambah.. Jangan jd manusia yg rugi d akhirat kelak..

Buat readers budiman yg saye sayangi, saye amat berterima kasih atas segala sokongan kamu terhadap penulisan saye.. Thanks..

P/s:jika sye create blog bru,sye akan inform pd readers2 yg sentiasa bg sokongan buat sye n maybe blog bru hnya utk invited readers..


23 Comments:

natasha said...

sabar je aniem...;)
nnt kalau de wat blog len btau la yep..
slalu mau bce blog kamu...;)

pIjaH said...

bkpe niem?
ish... plik btulla org tu..
rsanye terang tang2 aniem tnjuk aniem ni khwin doh... bkn blog org kapel.. huhu... dengki ar tu..

pijah dengki gok dgn aniem ni.. sbb dpt khwn doh... hehe...

jgn tensen2 niem... nnti efek baby.. senyum skmo, bior dpt anak comel mcm pijah... hehe...

melatidaisy said...

salam akak..

please jgn pindah blog lain..sy sgt suka blog ni[walaupun slalu jd silent reader n brlalu tnpa jejak..hehe]..tp setiap entry akak sy baca tau :)

ayat akak "suami sy bukan suami awak" buat sy gelak..pedulikan yg berhormat itu kak, sudah terang lg bersuluh yg mana yg hak dan yg mana yg batil..

stay cheer kak, jga kandungan elok2.bakal anak buah sy akn lahir hujung bulan 3 ni..sama tahun dgn bakal permata hati akak nanti..akak sy pun married student, di UIA tahun 3..boleh tahan jgk die punye alahan awal2 prgnant aritu..tp akak untung ada suami di sisi, my sist suaminya keje kat klantan..sy la jd suami die skit2..hihi

k kak, dah terbuat entry plak kt blog akak..ada rezeki kite jmpa di besut insyaAllah..

ok2..kali ni btol2..balik dulu kak..semoga jumpe lagi..^_^

doa untuk akak, husband n permata hati dalam kandungan :
barakallahu lakuma wabaraka 'alaikuma wajama'a baina kuma fi khair :)

(komen panjang ini adalah sebagai motivasi utk akak wt entry lagi lepas ni..hihi..aci x?hihi..)

melatidaisy said...
This comment has been removed by the author.
incik said...

slm kak...jgn lupe bgtau ila klw buat blog baru..nnt terhlg jejak...
jgn pk sgt kak bnde2 yg x best utk dipkkan..
n pk baby yg semakin memebesar dlm perut akak tu ye...
slm syg..=)

nurani said...

salam anim.tabah yea..i will always pray for u..jaga diri baik2 anim, utk baby juga tu=)
pape, gtau tau..kalau dah tukar link blog pun..
miss u anim!!!

Syifaa' Hanani said...

salam kak aniemz (walaupun tak knl hehe).. tiba2 je nak munculkan jugak diri.. :). ana harap akak akan tabah dan kuat,kekuatan itu ada dlm diri akak sbnrnye jg baby akak,kerna diusia t'amat awal Allah tlh trt mengujinya.. i'allah. Allah ada bersama insan2 yg sabar dan benar, dan DIA maha mengetahui. jadi tak perlulah akak kisah dgn percakapan luar tue..

satu lagi, ana dah lame sgt2 link kan blog akak di blog ana (da btau mlalui shoutbox dulu :) ).setiap hari ana menanti blog akak update, ana harap ana juga di undang jika ada blog baru..pls2..nak juga tahu kisah baby nati..hehe..

salam ukhuwah kak.. kim slm baby ye.. jaga amal sentiasa,latihlah dia juga dunia ini memang penuh cabaran dan ujian dr Nya.

smilee..pls... :)

aliaa said...

salam, akak sy dh lame ikut blog akk tapi jd silent reader je. Kesibukan exam xnyempatkn sye tau pe yg berlaku..huhu..Klu akk wt blog br, invite la sy ye. Nktau perkembangan baby akak=)

p/s: sabar jela ngn kerenah manusia yg x berhati perut tuh

ulfah said...

salam..

sy adalah silent reader anda juga..:)

erm..nnti if ader blog baru informla yer..sy suke sgt bace blog awk :)

psl org comment tuh..biarlah..ini blog kita kan..kalo die xnak baca..xyahlah bukak kan..he..

nway..take care!

Salsabiela 2005/2006 said...

Jgn delete blog awak sepertimana saya pernah delete blog saya dulu. Hehe. Nanti rasa boring, tak ada tempat nak menulis. Kalau ada blog baru, jangan lupa khabarkan.

The silent reader,
Khadijah.

fArA jeFF said...

lorr..mungkin org itu senget kot aniem..hehe..
dik,sy silent reader..tak kawen lg jugak..bace tulisan kamu tmbah ilmu slps nikah kan..xd pon rase nk wat maksiat..dr celah mane die wat kesimpulan ituh??
mengade punye org..

sile ignore die!!
kte same2 berdoa die juga terpelihara dr sebarang maksiat..i'allah

(~_^)

J'amire C'laire said...

btul tu haniem..... saya sendiri pun tak merasakan blog haniem nie mengalakkan maksiat. sebagai perkongsian ilmu menjalani kehidupan rumah tangga ada lah... apa daa makhluk 3 suku tu..... siapa la yang membuat "dajal" tu. dahla anonymos, penakut... ish2x... geram pun ada... kalo tau dia punya ip dia, sah sah pakat godam network dia tuh....
harap haniem sabo la ea... kalo ada blog baru inform2x la saya nie....
sampai salam ingatan pada matbir dari saya,

AMIRULLAH FIRDAUS
SMAASZA SPM 04,
Occupational Therapist HPj

Nur Qistina said...

salam..k.aniem..
saya pun dh lama follow blog akak..
just jadi silent reader je..
abaikan kata2 mereka yg xpatut2 tuh..
tapi, apapun nanti jgn lupa invite saya ke blog akak eh..

p/s: jaga diri baik2..

ai-hikari said...

salam kak aniem..
sy dh lame jd silent reader kak aniem..
jgn la delete blog kak aniem.. =(

zaizenki said...

salam anim...sy silent reader blog awk ni. sy rase blog awk ni sgt sweet, romantik, kelakar buat sy tergelak sorang2....sy suke baca blog awk ni, sy ikuti perkembangan awk dan suami awk sentiase. tak perlulah pindah blog lain...biarlah ape mereka nak kate ttk kite, yg penting kite tau ape yg betul. sy harap sgt awk x pindah blog lain okie...

Milka[M]ichiko said...

wallaweh.. sape la pengacau alam sekitar yg bg komen camtuh kt k.aniem~ haish, pape pon k. aniem, tulunla jgn close this blog @ create blog len.[klau nk create invite la sy skali ye].. sonok baca blog ni. semoga sihat slalu. =)

Evi LoLyta said...

salam kak. biala org nk kata apa. stakat dia sorang tu, lantak dia la. kami ska je bce blog akak. rmi je ska bce. dia jeles la tu dgn kbhagiaan akak.
blog akak ni best sbb akak tlis dr hti yg ikhlas. akak jujur, xberlagak. byk pengajrn sy dpr dr blog ni.
lg bek bce blog akak yg cte psl suami, dr bce blog org len cte psl pakwe makwe. byk lg blog len yg hampeh, tp pesal nk attack blog akak.
:) keep blogging.. jazakillah

NadiaShafiqa said...

dunia blog memang macam tu..

sabar ye...

=)

miss jue said...

anim, be strong.. sian baby tgk mama tension2... pedilukan pe orang kata. BERANI KERANA BENAR.

hrp2 blog ni terus kekal sampai anim beranakpinak... tapi kalau buat blog br dan privatekan, hope i can be one of your invited readers. really want to know much about your baby nanti..

take xtra care of your health..
salam..

fana said...

SALAM

tak akan sume org akan suka pada kita.

ingat ayt tuh, smpai bile2.

jika anim rasa, ape yg anim buat, tak langgar syariat, xlanggar kate zubir, tak ngumpat, tak fitnah, anim teruskan je...

okeh??but,klu tkr, bgtau awal2 tau...

ziey said...

salam..
la nape org 2 ckap gitu...msti ye x puas ati tu..
walaupn kter x knal n anim x knal sy tp sye suke bce blog anim..rse mcm sronok je...pas ni x best la kalo anim x updet da..nk gk dgr cter psal baby anim nnti..
em mlut org mmg xleh nk tutup..papen arap anim sabar ye..
moge anim bhagie ngan hsband n baby(coming soon)..

kalo bt blog len g at r ek..

salam.........

...tO GoD wE bELonG.. said...

ala...k.anim jgn la uat blog lain..t pat bce=(..huhu
nak taw sal baby k.anim=)...ermm,juz nak gtaw yg abg da kawen da=)...thanz bg pendapat kat mak anum...

melatidaisy said...

salam kak..

sy pengomen yg ke 23..hehe:)
sy pon terharu baca komen2 kt ats ni..padahal bkn sy punye blog..tgk kak..sy dapat selami perasaan akak kan? kan?..hehe:)

take care*_*

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online