:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Friday, January 22, 2010

Bila Abang On Call..




Sangat bosan... abang gi hospital sejak kul 4.30 pm lagi.. tadi mesej dia pun dia cakap tak tau nak balik kul berapa .. maybe kul 1 @ 2 am.. aling bosan abang.. tulun!!!! Kalau la aku diberi peluang untuk ikut abang masuk labor room, aku nak.. aku nak menyaksikan sendiri pengorbanan seorang ibu melahirkan permata tersayang ke dunia.. melihat sendiri dengan mata kasar kejeritan seorang ibu yang sedang kesakitan berjuang melahirkan hamba ALLAH.. dan melihat sendiri ke'garang'an nurse2 di HTAA yang sedang marahkan ibu2 yang tidak mahu teran anaknya untuk keluar.. huahuahua..


MISS U SAYANG..



p/s: prepare mental sendiri sebelum nak beranak nanti.. kot2 la terberanak kt HTAA.. huhu.. abang, miss U..

p/s 2: kalu waktu2 camni, ade baby mesti rase tak bosan..


3 Comments:

incik said...

sabar kak..dulu bile x de suami lg..mesti terfikir ..da nikah kan senang...hati pun tenang..skrg bile xde anak,terfikir lak..sunyi..klw ade anak kan seronok..heehee..akak da ade anugerah title 'isteri'..sabar2..x lama lg dpt pulak title 'mama'..sbr k..;)

Ummu Iffah said...

sabar aniem..sabar...
ada ana mmg syok, tapi memang besaaaar ujiannya dah ada anak..
kalau tidak, takkanlah ibu itu cukup mulia...
enjoy dulu ek masa2 tanpa seorang anak ni,k..hik3..

hm..saya nak kgsi sket satu citer..
utk atasi imaginasi dsyt2 aniem ttg beranak dan htaa..heh3..
everything ok jelah..

best ngat bersalin kat htaa..
doc layan kite very profesional..
nurse respect as kite sama keluarga dari uiam..
famous taw kat sana..
seronot sangat..

beranak takde la dasyat sangat..
susah lagi nak teran kalu constipation taw..
yang penting bertenang n doa byk2..
then teran elok2..hehe, kalu tak sian baby..

all the best..

hm, sy rasa nak bwt podting satu laa pasal pengalaman melahirkan nih...asyik bwt komen kat posting awak jer plak..hehe

ANIEMZ said...

aniem to incik:

hihi.. betul2 ila.. tu la, manusia susah betul nak lahirkan rase syukur.. huhu.. asek layan blog je semalam.. esok dia on call lagi.. huahuahua..

aniem to ummu iffah:

thanks nurul.. nasihat dari seorang ibu yg berpengalaman.. yela, anak ni macam2 ragam dia kan.. kene sabar banyak2.. huhu..

perkongsian cerita yg baik.. saye bukan ape, orang asyik cakap nurse kat hospital goven ni garang2.. itu yg jadi takut.. tapi bile hubby cakap, dia ada kan mase nak bersalin n maybe nurse2 kat situ kenal dia sebab pernah posting kat depart. OnG, so, mengurangkan rase takut la..

kene blaja dengan nurul ni tips2 bersalin dengan betul.. huahuahua.. nway, thanks sebab share experience.. really appreacite it.. buatlah entri pengalamn bersalin tu ye..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online