:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Wednesday, January 20, 2010

Setiap Hari Menu Yang Sama

Setiap hari aku makan nasi goreng.. kat sekolah paksa makan nasi putih sebab kesian kan bb.. so, bile kt rumah, boleh request kat abang nak makan nasi goreng waktu malam.. tak nak yang sendiri masak, nak yang kedai punye.. demand2.. huhu..hari2 makan nasi goreng, tak plak muak.. huhu.. tapi aku rase, hampir semua jenis nasi goreng dh aku order, ape lagi ek menu yang besh berasaskan nasi yang digoreng?? buntu2..

Tadi dh pau duit abang beli kek kat secret recipe.. bes gak ngandung ni, bulih request macam2 dan apa yang direquest tu ditunaikan.. hohoho.. bahagia hati.. lebih2 lagi bile abang tengok sendiri pengorbanan ibu melahirkan baby, lagi dia lebih menghargai pengorbanan isterinya.. kepada semua wanita2 diluar sana, beruntung lah anda dilahirkan seorang wanita.. sungguh!! bukan sahaja ALLAH memberi anda keistimewaan yang bermacam2, malah seorang suami yang sentiasa disisi kamu juga akan sentiasa memberi layanan istimewa untuk kamu.. bersyukur lah!


5 Comments:

incik said...

nasi goreng tomyam..nasi goreng cili padi..nasi goreng daging..nasi goreng u.s.a..nasi goreng ayam..nasi goreng kampung..nasi goreng kicap.nasi goreng cendawan..ni antara menu kafe cni.huhuhu..

owh..i luv marble cheese secret recipe...yummy!tp tgh jimat2..dlm usaha smpan duit utk bahagia mcm akak..;)

akak ade minum anmum ke?erm 1 more..ila x sure psl ubat2 coz bkn bhgn ila ubat2 ni..tp ape yg ila tau..utk 1st baby,elok klw mama anim consume folic acid..try tny dr.zubir,private doc akak tu,4 further in4mation..;)

slalunye cikgu2 baru skolah mngh ramai yg tension..tp ila hrp akak cikgu baru plg ceria!ingat baby,senyum selalu!=)

Anonymous said...

assalamualaikum buat akak...
sekadar pandangan ja..
secret recipe setahu saya syubhah(diragui makanan dia diperbuat daripada bahan2 yang tidak halal)
lagipun..kalau akak x percaya cuba search..owner secret recipe sebenarnya orang cina..
cuma nak akak berhati-hati la yer apa yang akak makan 2...
moga baby akak terdidik sejak dari kandungan lagi...

p/s:- request la kat husband akak nak makan RFC..hehe ;p..best wishes 4 u!!

Anonymous said...

salam animmm...mungkin tak kenal akak kot tapi selalulah singgah g blog anim ni...tahniah dah nak dapat baby...amalkan baca surah al-qadr insyaAllah sgt memudah kan waktu bersalin...masa lahirkan anak kedua bula november yang lepas kejap je dalam labor room...

ANIEMZ said...

aniem to incik:

haa, nasi goreng cendawan akak tak try lagik.. negh3.. bosan la plak asik makan nasi goreng je hari2, duit pun dah banyak melabur ke kedai.. huhu..

akak ade minum anmum.. n akak pun makan obimin.. klinik ade provide folic acid, tapi asben cakap dalam obimin dah ade semua, tak perlu makan la.. huhu.. kan terlebih vitamin plak..

Tu la, cuba gak nak senyum selalu, tapi budak2 zaman sekarang tak leh bagi muke.. senyum2 nanti cakap ngurat dia plak.. adei..

ANIEMZ said...

aniem to anonymous:

wsalam.. ooo, yeke? akak tak tau lak pasal tu.. thanks sebab gitau ye.. akak teringin gak nak RFC, tapi tak der cwangan kt Kuantan..

aniem to anonymous:

wsalam.. mekasih kak.. saye akan amal surah yg akak gitau tu sebagai surah tambahan yg perlu dibaca semasa mengandung..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online