:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Wednesday, January 27, 2010

Kenapa Muka Baby Sangat Tenang?

Sejak kebelakangan ditimpa masalah ni, aku asek je tengok baby kak shima.. sangat comel lah baby dia.. aku sebenarnya jadi silent reader je blog dia.. malas nak tinggal jejak ape2 sebab diri ini pun tak dikenali ( tapi bile silent readers meninggalkan jejak kt blog aku, sangat menghargai mereka..).. tengok la aksi2 anak dia..


Mase aku tunjuk gambar ni kat abang, abang sangat excited n kata2 abang membuatkan aku terkejut.. abang cakap camni;

"aling, suh la ummi beli baju camni kat anak kite.. dia kan nak balik malaysia bulan 6 ni.. mase tu dah tau kan lelaki ke perempuan.. comel la baju camni.. abang berkenan la.. comel kalu baby pakai.."

Abang excited lebih dari aku.. aku malas nak excited sangat sebab kadang2 mende aku excited, dia plak tak excited.. huhu.. so, kepada ummi@ aja, kalu la terbaca entri ni, agak2 sudi tak nak tulun beli baju camtu kat anak kami? ngeh3.. [tapi sebenarnya, kalu baby aku pakai baju camtu, memang betul2 boleh kumpul peluh dia.. malaysia ni panas la weh.. UK tak pe la..huhu]


Comel2.. rase nak gigit pipi dia.. kak shima, jangan marah eh..


Aksi mencuit hati.. comel la dia peluk bear.. tapi kalu anak lelaki, wajarkah diberi teddy bear gak???


Tengok gambar myra ni, rase cam nak mengaku anak sendiri jek.. sabo2.. lagi 7 bulan..


Nama penuh, Elysia Elmyra binti Iznul Hakim.. duk kat UK sekarang [kalu aku tak silap la..huhu] ..

p/s: anak anugerah ALLAH.. melihatnya membuatkan kite rase tenang, apatah lagi saat memeluk diri kecilnya itu.. ya ALLAH, nikmat yang tak ternilai harganya..


6 Comments:

melatidaisy said...

kak..kita akan rase tenang tgk muka baby sebab baby suci dari sebarang dosa..baby dalam keadaan fitrah..best kan tenung gamba baby..sy selalu buat..:) tp baby org lain la..huhu

Hafiz & Mawaddah said...

salam anim and baby..
ptg tadi awak ada gi taman bandar ek???akak nampak awak lah...dgn zubir kan...tgh dok mengadap tasik...hehe...akak pn gi sana amik angin...nak tegur, tp segan plak...takut awak tak kenal dgn akak yg tak popular ni...hehe...nnti malu plak akak...hehe...

selamat kembali ber `blogging`...

Hafiz & Mawaddah said...

hehe..takpe...nanti kita buat reunion nak tak? bleh ajak kak tiqah skali....hehe...best gak kan anim...before akak grad kan...tapi akak tengah tak boleh nak masak kat umah ni...hehe...sepanjang pregnant camni...lain kali akak tegur awak lagi tau...abg hafiz excited nmpk korang tadi...erm, tau tak camne akak perasan kt awak???akak nampak, ramai org laki kat tepi tasik tu, tapi ada plak seorg wanita bertudung labuh dgn seorg lelaki....akak dok tenunglah...ish, kalau berani camni, mestilah dah kahwin...sekali abg apis cakap...tu anim dan zubir....hehe..betullah...malu je...

star-comet said...

erm, aniemz..ktrg tak pegi semalam la~ akak mewajuk! haha..

len kali eh

p/s: Damia' nak tido sebenarnya...ha, nnt kt buat reunion kt taman bandar ramai2 nak? lg bagus... ^_^

ANIEMZ said...

aniem to melatidaisy:

hihi.. nanti tenung baby akak pulak ek.. a'ah.. yela, baby suci dari dosa.. kalu tengok time dia tido tu, isy, geram sgt.. ketenangan dia memberi ketenangan kepada org lain..

aniem to hafiz& Mawaddah:

oke kak! kite wat reunion sekali eh..

aniem to star-comet:

patut la cari2 akak tak jumpe.. huhu.. oke, nanti kite plan ye wat reunion sekali.. tak kesah la kat mane2 pun =)

shima27 said...

salam anim...
hehhee tetiba terjumpa blog anim siap jumpa myra lg tuh! heheee salam kenal ya..macehlaa jd silent reader akak ;) anim skrg dah bersalin lom?

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online