:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Monday, August 3, 2009

Surat Untuk Abang..

Kepada abang sayang..
Aling sgt rindukan abang.. oh!! sungguh.. terlalu rindu.. abang dah makan?? makan biar cukup ye walaupun aling tau abang kurang selera utk makan.. tapi walaupun abang kurang selera makan, tubuh abang still 'ehem2' kan?? kan?? Oppss.. aling sudah mengarut.. tubuh abang dah turun la 2 kg.. hihi..

Oke.. aling tak de nak cakap apa pun.. ala, aling lupe nak tanya khabar abang.. abang sehat tak?? mesti abang sehat kan?? tengok tu, tangan kanan pegang pen, tangan kiri pegang buku.. abang kenyang dengan buku Surgery tu kan?? kenyang sampai tertido.. kesian abang.. aling mengarut kali kedua..

Pagi2 aling bukan tak nak mesej abang time abang nak gi hospital, tapi pagi aling bukan pukul 8pgi, pagi aling pukul 10.. tu pn kalu kelas pukul 2pm.. kalu kelas tak der jam berapa nak start[maknanya hari tu free la..], pagi aling lagi lambat.. isy2.. itu la, kalu ade hp yg canggih sikit, boleh set mase pukul berapa sepatutnya mesej tu dihntar, aling dah set tau.. N81 8G ni tak canggih sangat la.. pang3x.. aling mengarut lagi untuk kali ketiga..

Oke.. aling cakap skema ek.. sebenarnya, aling nak sangat berada di sisi abang setiap waktu dan saat dan tika.. setiap nafas yang disedut, aling mahu kan abang di sisi menemani aling.. walaupun buat masa ni, aling masih fail gosok baju abang yang degil tak mau hilang kedut, tapi abang tak kesah kan?? kan?? kite dah cuba beli easy ironing tu, kat mydin dgn harga Rm 5.90, tapi still tak jadi jugak.. baju abang ni cap ape?? hihi.. alamak, aling tergelak.. dah fail nak tulis versi sekema..

Walaupun aling bukan sentiasa bersama abang, tapi aling harap abang bersabar untuk sementara waktu ye.. kite jumpe 2 minggu sekali oke la kan daripada sebulan sekali.. itu pun rindu tahap cipan dah.. uh,, cipan pun ade rindu.. aling tau, abang nak macam kawan2 abang yang dh berkeluarga.. abang balik ade aling yang sambut, abang balik, dah ade lauk yg dihidang walaupun lauk2 tu aling beli kat Restoren Makcik Timah 2 tu kan.. abang balik rumah kite ade bau flora cap airwick tu kan?? kan?? kan?? sabar sayang..

Aling nak stop dah ni.. Surat aling ni dah panjang dah, cuma 1 je aling nak pesan.. tapi harap abang terima ye.. erm.. erm.. erm.. isy, susah la aling nak sebut neh...
.
.
.
.
oke.. aling cube sebut ye.. Bile sayang masuk operation room, jangan la pening2 sebab MABUK DARAH.. isy, nanti camne nak tengok aling bersalin..kan? kan? kan?? tak nak la abang pengsan nanti n katil kite bersebelahan ^_~

Sekian,

Sayang abang..

aling

6 Comments:

Chanana said...

alala winduu hubby ea.. kte pun..hehe..rasa mcm nak suh hubby keje dari umah je.. :p

abang said...

isy,abg xde la mabuk drh.hri 2 pening sb pnt,tbh letih cmpur bau yg xbrp best.maklum la patient dh berminggu2 xmndi.klu nk ckp mabuk drh,hr ni dh 3 operation abg observe tau..
psl rndu2 2,sbr la ye.dh xlame dh nk dk same n blh tlg iron bj abg.hehe..ni tls pn mate dh x brape blh bukak.maklum la 5 6 jam berdiri lam blk bedah.pas2,blk je dr spital,trus je drive blk kuantan.kwn2 best je tdo lam kete..k la syg,miss u too

ANIEMZ said...

Aniem to Chanana:

hehe.. iye la.. syaz dh setahun kan duk jauh2 dari suami.. sabar bebeno.. yg penting kawen kan.. hikhik.. nk jumpe pun tak kesah sgt dh sebab dh halal

ANIEMZ said...

Aniemz to abang:

Abang.. oke, first2 bc ayat abng.. aling senyum sb aling rase cam skemata je.. hihik.. eleh.. abang tak mo ngaku abg mabuk darah utk fisrt time tengok.. tul tak? hehe.. pastu abang dh bese, memg la dah tak mabuk darah.. abang, kak dah cakap ade 1 spray utk iron.. memg senang nak hilg kedut.. kite beli llg ek?? boleh kan? kan? hihi.. lain kali cakp kt Doc, kaki lenguh, nak observed sambil duduk boleh tak? k sayang.. Luv U..

p/s: sorry la pembaca blog.. I bua kargn kt sini =)

rashhanie said...

mg ni anim leh jd penulis la..ptutnye mg jd cg bhase mlayu bkn cg fizik...rjin je buat karangan..hahahaha...

ANIEMZ said...

aniemz to rashhanie:

mane bulih aku jadi cg BM.. kalu sue kalu kekgi aku dapat guru cmerlang.. so, aku bg peluang sue dpt guru cmerlg.. aku pun amik fzik la.. haha

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online