:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Wednesday, August 12, 2009

Abang Perasan Tak?

Abang.. rindu sangat2 kt abang..


Abang perasan tak?
First time kite tak jumpe lebih 2 minggu.. kalu dulu sebelum kawen, 3 4 bulan tak jumpe pun tak kesah kan?? dulu2 tak jumpe pun no hal.. sekarang ni, kalu tak jumpe, memang jadi satu hal.. hal rindu kan abang.. sgt2..

Abang perasan tak?
Kita dah jarang mesej.. aling mesej abang dekat ward.. aling mesej abang dalam operation room.. aling mesej abang tengah drive balik hospital.. finally, abang mesej aling dah tido.. tapi aling faham bakal kerjaya abang.. pengorbanan aling perlu utk abang nak berjaya.. kan? kan?

Abang perasan tak?
Dah lama kita tak cakap tepon.. kite tak cakap tepon sebab kena jimat kredit sebab nanti kite tak nak tebal muka mintak duit dgn mak ayah.. ye, kite kena berjimat utk masa datang.. ce wah!!

Abang perasan tak?
Rasenya abang memang tak perasan sebab kite dah lama tak jumpe.. tak pe.. aling pun tak salahkan abang kalu abang tak perasan.. tapi kalu abang dah perasan, abang jangan terkejut tau.. aling..aling..
.
.
.

Aling dah makin comey sekarang.. hahaha..

For always n forever, I will LOVE U sayang..~_^

6 Comments:

ummuabdullahsyaakir said...

Salam adikku anim..moga sht nceria selalu..

Aduhai...berjauhan dgn cik abg rupanya...eem tabahkn hati yea,moga makin jauh n jarg jumpa makin kuat rindu tu pada kalian berdua.

Emm anim,nmpknya kena ada sorg teman ni?hehe bila yea?

p/s:suka pic kawin anim tu...romantik

izan ishak said...

salam anim...
lama dah tak jengah sini...
sabr ye...bila dok berjauhan mmg mcm2 dugaannya. bukan senang nak lalui...
(izan pun satu masa dulu penah dok berjauhan...xtahan weeeiii...)

ANIEMZ said...

aniemz to ummuabdullahsyaakir:

wsalam.. hihi.. sehat je ni..em, tengah berusaha tabahkn hati neh.. kadg2 rase nikmat gak bile berjauhan ni.. bile jumpe je rase masing2 menghargai mase bersama sebb bukan senang nk jumpe kan..

peneman tu abang cakap, kene tunggu lepas habes blaja.. hihi..tak leh la skrang, takut tak dang duit..kesian kt anak takut tak dpt hak dia.. orang lain nak beranak pinak time blaja pun tak pe, di tanggung mak ayah.. kami duit sendiri2 je akak.. nak ada anak pun kene cukupkn saving dulu la.. insya ALLAH, ada la rezeki tu.. tapi kalu dapt kami memang tak tolak pun..

ANIEMZ said...

aniemz to izan:

hihi.. iye la akak.. memang tak tahan pun duk b'jauhan.. tapi sabar la sebb memang kami pilih jalan ni.. kawen mase blaja memang masing2 kene habis kan blaja dulu la.. kalu tak, habes la kene marah dgn parents.. cuma, anim tak sabar nak habis tahun ni sebb tahun depan anim praktikal dekat kuantan.. tak yah ulang alik dah dari tanjg malim ke kuantn..hihi

shahid amalina said...

salam..
anim..moge anim trus bsabar n tabah..
sy pun da risau n rindu nk tinggalkn amalina wlupun lg stahun nk posting =(
bile isteri sy msg sy wktu sy dlm klas..sy tumpu @ tdo dlm lecture..dia ttunggu2 bile sy nk reply..
bile tpisah bbrp jam dgn isteri sy, isteri sy cal n tanya napa xcall dia??n dia sedih skit..
wlupun kami duk serumah tiap hari..kerinduan pst ada..
n sume2 ni buat sy fhm ape yg anim rasa..malah lebih drp bygn sy..insyaAllah..
n buat anim n isteriku tsyg amalina..
sorg suami sgt9 menyayangi isterinya..sekalipun terlupa or xde masa nk msg or cal..
doa sntiasa dititip dlm hati..
pengorbanan d dunia utk kebahagiaan d akhirat selama2nya =)
so..pendek kata..
i love amalina very2 much..
n pastinya zubir love anim much2 juga..
its ok to rindu2..kasih syg yg Allah ciptakan utk pasangan yg halal..
ish..touching plak..
ni yg nk nyebuk g lab dentist tlg isteri nih..wlupun xtau nk wat cmne..
k babai..=)

ANIEMZ said...

wsalam.. alamak!! U terjiwang dalam blog I la.. hikhik..

erm, pasal posting utk clinical tu, masing2 kena faham la.. sebb kamu berdua pilih utk kawen mase blaja kan?? so, jangan la nanti, kawen dh dapat, tapi pelajaran terganggu pulak.. kalu kerana isteri, Kuantan-Temerloh tak jauh kan?? hihi..

erm, apa yang penting, perancangan mesti baik.. minta petunjuk dari ALLAH.. bukan saja perancangan untuk kamu berdua, tapi perlu masukkan sekali perancangan sehingga lampin anak.. otei!!

pasal rindu2 tu, yes.. it's true.. kerinduan yang ALLAH anugerahkan untuk pasangan yang sudah halal lain nikmatnya.. semoga kamu berdua dikurniakan ALLAH rahmah n mawaddah dalam hidup seharian hingga ke syurga..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online