:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Thursday, August 26, 2010

Doa Selusuh

Hari tu aku ade cite pasal doa selusuh dan beberapa potong ayat al-Quran yang Ustaz Harun Din bagi.. since ade seorang blogger ni mintak aku share, so aku tulis la.. memula ingat tanak tulis sebab rasenye semua orang dah ade ayat selusuh ni kan.. tapi bile belek2 blog laen, ade jugak yang amal ayat al-Quran laen dari aku amal.. so, sharing is caring kan? tak gitu..

oke.. sila duduk dengan sopan.. bersila lagi cantek sbb kite perempuan.. ayu gitu.. kah kah kah..


Baca pada minyak, air dan buah kurma ye kawan2..

1. surah al-fatihah
2. ayat pemecah (surah al-hasyr ayat 21-24)
* blh refer dalam al-mathurat kalau malas nak belek al-Quran
3. selawat syifa'
4. surah al-insyiqaq ayat 4-5
5. surah al-nazi'at ayat 46
6. doa selusuh

7. doa pemudah


itu je la yang aku dapat dari Ustaz.. peringatan!! jangan amal sebelum tiba waktunya.. dikhuatiri baby tak menyempat2 nak kuar jenguk mak n bapaknya.. kih kih kih..


****************************************************

abang kate nanti dia free nak ajar aku cara teran.. owh~~ sangat tak sabar.. tadi aku terfikir, hari2 pujuk baby suh kuar.. macam push dia je.. kesian pulak.. tape baby, kalau tanak kuar lagi pun mama tak kesah.. kalau 8/9 tanak kuar lagi pun, mama redha je kene induce asalkan awak tak tensen.. tapi kalu lagi awal, lagi bagus.. kekeke..

makin rase tak sabar bile kawan2 yang sama EDD dengan aku dah selamat bersalin.. bila giliran aku neh? ALLAH je yang tau..


3 Comments:

Insyirah said...

anim,
bergerak byk2 sket..cpt sket baby kuar..hehe

miss jue said...

bersila ke bersimpu yang ayu? hehehe...

ANIEMZ said...

aniem to insyirah:

tu la kak nor.. ingat nk gi jogging kt taman.. tapi takut orang laen tengok terkejut kang.. ibu ngandung ada energy lebeh bulan pose neh.. ngeh3..

aniem to miss jue:

a'ah.. silap.. bersimpu lagi ayu.. tapi bersimpu lama2 terkentut kang.. haha..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online