:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Saturday, June 26, 2010

Baby's Stuff 2

Yang ni kami beli dah lama.. mase baby start 4 bulan rasenye.. beli sikit2, pastu kumpul.. kalau beli sekaligus, memang kopak la duit kami nanti.. duit pun tak terasa sangat mengalir.. kalau nak rase duit mengalir laju dgn sekali beli, cuba tengok pic bawah..


Sebenarnya, kami shopping kat Anakku ni sebab nak masuk contest.. haha.. Butik Anakku buat promotion.. beli barang2 Anakku dengan harga RM 100-RM125, tapi perlu bayar RM99.90 sahaja.. dan harga sebenar untuk barang2 di atas adalah RM124.80..

Pulak tu, Anakku buat cabutan bertuah.. kalau bertuah, dapat hamper RM200, Rm100 etc.. tapi sebab kami tak bertuah, dapat 2 botol di atas ni je la.. huhu.. contest 1 lagi, reka signature Anakku yg paling kreatif.. huhu.


Ni barang2 bile dikumpul sekaligus.. nampak cam sikit je, tapi dah beratus2 dah pun habes.. huhu.. baby oh baby~~~


Timbunan baju.. mama baby ni bajet dia takkan shopping sampai baby 6 bulan.. haha.. itu yg jadi baju banyak menimbun.. sebelah kanan baju 0-3 month, sebelah kiri baju 0-6 month.. gile banyak beli baju.. aku tak leh la tengok baju baby.. comel..

Oke.. ni baju untuk 0-3 month semuanya.. rasenye dah cukup kot.. kalau tambah pun sepasang atau 2 pasang lagi..

Malas nak cakap ape.. tengok la sendiri ini ape.. lalalala.. jangan kate ianya banyak, sebab aku dah jadi mabuk mase beli barang2 baby.. hihi..tak sedar hape.. alih2 balik umah baru perasan, "ish, banyak la pulak baby punye ni.."


Aku beli 2 helai je.. sebab nanti nak bedung baby pun blh gune kain lampin.. dah 2 dozen kain lampin aku beli, haruslah kene jadi pengguna bijak.. mak aku pesan suh beli 2 dozen sebab kain lampin blh jadikan bedung, towel (balut baby sementara lepas mandi), selimut pun blh kan..


Semua barang2 tadi aku sumbat dalam beg hijau ni.. huhu.. dulu mase beli rase cantik je, skang dah banyak kali tilik macam dah tak cantik je.. haha..


Yang ni aku n abang beli tadi.. abang jeles dengan baby sebab setiap hari ade barang baru utk dia.. huahuahua.. aku beli satu lagi beg kecik utk senang nak gi klinik nanti.. sumbat segala bagai dalam tu..


3 kecik-kecik yg sedang beratur..


Akhirnya, wallet ini jugak yg jadi kosong dek kerana baby nan sorang.. nasib sorang, kalau twins, lagi mabuk mama dia shopping-tak-hengat-dunia =D

********************************

Rasanya semua dah lengkap kot kecuali minyak yuyi.. baby bath tub aku nak sambar kat Cowboy je sebab murah sikit berbanding harga lain.. yang set tido baby nanti balik kampung la aku nak cari kat sane.. hajat nak beli yg sekali dengan bakul dan tilam tu.. sebenarnya, ade satu lagi barang yg aku tak upload.. tapi sebab malas nak pasang, cari dalam internet pun tak jumpe, so aku hold je la dulu gambar Baby Disney Playpen tu...


p/s: baby tendang2 je perut aku.. tau la tu aku ngah ngumpat dia..hihi


14 Comments:

CaHaYa^KetEnaNGan said...

bestkan dapat shopping brg baby..teruja kan tgk brg2 especially baju..perasaan bakal mom-to-be..same mcm akak..tp nasib ada suami..bukan sng nak shopping dgn husband...nnt dirujuk dulu dgn MIL..kalau MIL setuju, br bli..akak pun tgh pujuk nak beli CD ni..still tak dpt kebenaran..

ANIEMZ said...

aniem to cahaya^ketenangan :

tu la akak.. bile duk kawasan semua barang2 baby, semua cantik2.. rase nak kaut je semua bawak balik umah.. asben anim kadang2 susah gak nak bagi permission.. sebab semua kene tengok kewangan dulu.. huhu.. skang ni tinggal bajet utk CD, breastpump, n bedding set.. tu je ko..

miss jue said...

anim, jue pun suka beli barang baby... hhahaa... anak pun tak ada lagi. tp serious boleh jadi rambang mata kalau tengok barang baby lagi2 kalau barang2 untuk girls. boy kurang sikit laaa..

baby, nanti bila agak2 nak kuar aunty bagi present yee... kena tunggu balik shah alam.

[Zaza Azlan] said...

aniem shopping lagi banyak dari akak wahahahahahahha

tapi dalam hati mesti fikir, takpe2 barang baby. kalau barang kite mesti kedekut kan =p

ANIEMZ said...

aniem to miss jue:

hihi.. ai jue, nanti bile ade anak, lagi rase mabuk nak shopping barang baby.. hihi.. memang yg girl2 cantik2 bajunya.. gaun2 comel lebih2 lagi warna purple.. memang I suke.. tapi nak wat camne, scan boy kan.. boy blh pakai purple tak eh??? hihi

aniem to kak zaza:

hahahaha..sekali jalan2, beli satu dua barang.. last2 bile kumpul, banyak jugak upenye.. hihi.. betul la akak.. barang sendiri kedekut gile nak beli.. bapak dia asik pakai kemeja same je, anak je baju selalu ade yg baru2.. hihi

L A T I F A H S U L E I M A N said...

salam buat anim&baby..
akak sokmo2 bce n3 anim..tinggal tak tinggal pesan je..hr ni, tak kira..nak jugak tinggal jejak..huhuhu

suka tgk anim excited nak timang anak sulong..teringat akak zaman akak dolu2 mase nak timang ank sulong jugok..huhuhu mmg sebijik..kalu brg2 bby tu, rase nak beli semua..sebab comel2..Biase mmg kami beli sikit2..Hai beli sikit2 pun..beraatus jugak habis...hehehe..eh, Rase syok/puas/seronok kan bila shopping brg bby?..tak tergambar perasaan best tu...hehehe

Mase anak sulong dulu..dr scan ckp girl..Keluar2 boy..hehehe..Yg 2nd ni pon, bila scan,dr comfirm girl, rupenya bila keluar boy jugak..huhuhu..mmg lucu anim..sib baik time shoping ank 1st and 2nd dulu..taak beli baju2 girl..just beli kaler putih..but to be honest, walaupon time tu..dpt tau Dr kate girl (bby 1st n 2nd)..akak kalau shopping, mesti grab brg2 warna biru..huhuhu...

Mse ank yg 2nd pon mcm tu..kalau nk ikutkan hti, geram je nak beli bju2 bby girl yg cute tu..Rambang mata kan..sbb mmg byk sgt pilihan..tp last2 msti grab bju kaler biru..n tak beli pun bju girl..huhuhu

Rupa2nya...hikmahnya..bila keluar bby..rupa2nya boy...Dua2 pon hero..dua2pun little mujahid,InsyaAllah

Mmg lucu la bila dikenng semula...

Anim, jg diri baik2..jgn diet elok2...akak doakan, Muga mudah anim bersalin nanti..
Amin....

L A T I F A H S U L E I M A N said...

typo error td...JAgA diet elok2....

abir said...

salam aniem..
saya ni antara big follower awk..tp x penah tgglkn jejek..silent reader..hehe..tp kali ni x thn la..rase nk jgk komen..tgk entri kali ni tringat time saya dulu..sebijik mcm awk..hehe..skrg sy kat riyadh dgn suami and ank..ank baru sorg..ni tgh tggu mase to go for the second insyallah..hehe..
tapi psl bath tub 2, saya suggest kt awk beli besen kecik dulu yg sesuai for newborn baby..sbb bath tub 2 besar sgt for newborn baby..bile besar sgt, susah nak mandikan baby..sbb dulu saya pn beli bath tub..tp sbb baby kecik sgt lg, susah nk mandikan dlm bath tub yg agak besar utk dia..dh 2 terpaksala mintak tlg family keluar belikan besen kecik.. last2, saya start guna bath tub bile baby 5bulan or 6bulan..skrg ank saya dh stahun 1 sebulan..dah mandi berdiri..hehe..dh x guna bath tub pn..hehe..
awk take care yea..smoga allah permudahkan awk bersalin..salam..

incik said...

salam..
akak...wow! tgl 69 hari je lagi..tak sampai 3 bulan dah..

wow!YB ni memang boy..alhamdulillah,apapun..yang penting YB mesti kena sihat!

superWOW! bile tengok barang-barang baby...huu..YB,tengok mama kamu shopping sakan untuk kamu,nanti besar n da keje,shopping untuk mama kamu pulak.huhu.

YB,kick sikit..acik ila nak rasa..huhu..

::~aFiFaHaNi~:: said...

salam kak anim..
sy suke sgt bce entry akak.
byk yg kte blaja dri blog akk.tme kasih..dari sblm kte bt blg sendiri lg kte da bce blog k.anim
sangat kagum ngan akak.
smoga akk sihat n dpt melahirkn ngan bek soon..

ANIEMZ said...

aniem to latifah suleiman:

wsalam.. hihi.. betul la.. mane2 ibu pun mesti excited nak timang anak kan.. duk gosok hari2.. hihi.. time shopping barang baby je yg tak pening kepala sebab rase macam tenang je.. biar la duit ngalir macam air pun.. huhu.. ni tak kerja lagi pun dah mabuk beli macam2 barang baby.. nanti bile dah kerja, ade gaji plak tu, lagi la mabuk duk shopping barang baby.. hihi..

mekasih kak sebab selalu baca entri anim.. hihi.. mane2 ade pengalaman yg nak di share tu, akak drop la komen kat entri eh..blh kite share2..

kalau cite pasal scan, ramai je yg silap.. kadang2 estimate berat pun tak der la betul sgt.. hihi.. nanti minggu depan nak gi scan 3D.. kalau ade rezeki dapat tengok muke.. kalau tak dapat gak, surprise la utk mama n baba dia.. =)

ANIEMZ said...

aniem to abir:

wsalam abir.. ohhh~~~ thanks sebab sudi jadi big follower saye.. hihi.. seronok2 bile share pengalaman masing2 kan.. nway, thanks sebab gitau pasal bath tub.. bile baca komen awak, kitaorg pun cancel la nak beli.. baik beli besen je la.. lagipun, kalau start 5 bulan blh gune bath tub, mase tu pun blh beli kan.. ^_~

ANIEMZ said...

aniem to incik :

ohhh~~ mase ila drop komen ni 69 hari ek.. mase akak reply komen ila ni adalah 64 hari saje lagi.. hihi..tak sabar betul! doakan utk akak eh.. tu la, baby asek dapat barang baru je.. sampai jeles baba dia.. haha.. tak senonoh betul bapak jeles dgn anak.. hihi.. kalau ila nak rase dia kick, kene datang kuantan la.. baby ni suke orang layan2 dia.. huhu

ANIEMZ said...

aniem to afifahani:

wsalam.. hihi.. blog akak bermanfaat ke? rase cam mengarut je banyak ni.. cume kadg2 akak bercerita tp dlm masa yg sama akak nak selitkan pengajaran sikit2.. tu je kot..jgn la kagum dgn akak.. akak org biasa je dik.. jemput la singgah lagi blog akak ye.. klau rajin tinggal la komen kt entri tu =)

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online