:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Monday, June 21, 2010

Bila Suami Isteri Berebut TV..


Sebenarnya, aku geram jugak dengan World Cup ni..
Setiap malam berebut TV dengan hubby..
Pulak tu, time kul 10pm la bola baru nak start..
dan kul 10 pm tu cite besh2 pun ditayangkan..
dan lagi..
Kul 10 pm tu la aku mula berebut TV dengan abang =)

Aku setuju gak cadangan kak zaza tu..
Walaupun kak zaza cakap itu cadangan keji,
But...
i like!! ^_~
Kenapa la World Cup tak dibuat di Indon / Singapore..
Waktu perlawanan sama dengan waktu bekerja..
Baru la malam2 suami tak tercongok depan TV..
Huahuahuahua...

Tapi..
Ade hikmah jugak sebenarnya World Cup ni..
Sebab kata abang..
Dia blh stay up study sambil tengok bola..
Tengok la sangat..
Sampai tunggu kul 2 @ 3 pagi weh..
Sabo je la..
Alih2 buku atas muka, TV pun syok sorang2..
Pastu pulak..
Aku la dengan rela hati bangun off TV sambil berkata,
"abang, jom la masuk dlm blik.."

Ohhh~~~ lupe nak cakap..
Mujur abang dapat isteri sporting gini..
Kata slogan : Di mana jua pasti bersama..
Sanggup la ko tido atas tikar buluh tu semata2 teman suami tengok bola..
Suwet gitu...


p/s: kalau ade TV sekehen yg rege dalam singgit 2 ringgit, dah lama I beli tau.. semata2 nak elak berebut-gaduh2-manja ni dengan suami.. =D


3 Comments:

deena awanis said...

hehehe..dina pun de gak teman hubby..tapi last2, memang cabut masuk bilik dulu lerr..x larat nak baring atas sofa..saket pinggang..

[Zaza Azlan] said...

olololo sweetnya teman hubby tengok bola..hehehe

akak takde maknanye nak teman tengok bola. belum ape2 dah tertidur =p

ANIEMZ said...

aniem to deena awanis:

hihi.. anim pun kadang2 je teman.. tapi byk yg lentok dulu sebelum bola start lagi..

aniem to zaza Azlan:

hihi.. kadang2 je kak zaza.. time rase ade mood jugak nak tengok bola, so, teman la dia.. =D

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online