:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Sunday, December 21, 2008

Sawan Mata..

Cuti sem ni, kerja anim asek ngadap laptop jea.. maklum lah, bile bukak sem, sibuk plak nanti dengan assignment.. dan sejak cuti hari tuh la, mate ni rase dah naik sawan dah.. terkejut dua mata ni sebab asek kene ngadap laptop je utk update blog.. dan bulan ni bulan yg entri paling banyak anim post kat blog ni.. mau blog pun jadi histeria jugak.. ngeh3..bak kate eah, blog anim nanti akan kejang sebab aktif time cuti sem saje.. (",)

Dan cuti ni jugak anim visit semua blog yang selama ni tak penah visit pun.. bace entri dorang, kadang2 mate jadi terkebil2 sebab pedih.. ala2 macam banduan yang blur kene soal dgn polis.. hehehe.. duk tenung ke skrin laptop.. nasib mata ni tak jadi sawan.. takut jugak nanti kalau asek ngadap laptop mate jadi rosak.. iye ke?? kene tanye yang pakar la.. ngeh3.. tak nak mata yang dua kene tambah lagi dua yang tiruan..

Tapi masih ingat lagi anim mase tingkatan 2.. ntah camne ade perasaan rase nak pakai cermin mata padahal mate sikit pun tak rosak.. tengok orang pakai cermin mata macam matured, comey je.. [pesanan pada yg bercermin mata, jangan perasan berlebihan ek.. hehe]..dan kerana kesungguhan nak pakai jugak cermin mata, anim pun pegi kedai cermin mata.. periksa mata ok jea.. kalau tak silap dua2 belah mata +25.. so, suggest orang kedai tu, tak payah pakai.. tapi anim ni degil, nak jugak, so buat lah cermin mata yang powernya hanya +25..

Pakai cermin mate tuh hanya 2 3 bulan je.. lepas tu campak kat lain dah.. susah rase pakai cermin mata ni.. tak selesa.. sebelum pakai cermin mata rase macam matured, comey tapi bile anim sendiri yg pakai dan memuhasabah kan diri sebetul2 nya depan cermin yang besar, rase tak comey.. hahaha.. sekarang, cermin mata tu dikebas oleh mak anim.. mak anim amik bingkainya dan tukar cermin ikut power matanya..

Dan untuk itu, nasihat anim kepada kawan2 yang blogging, jaga lah mate anda untuk kesejahteraan mase depan.. ye lah.. bile kite dah menulis entri, kite mesti rase nak bace entri orang lain pulak kan?? jarang orang yang suke blogging ni tak suke bace blog orang lain.. dan utk langkah keselamatan awal, memakai cermin mata hitam ketika anda menulis entri di blog anda dan membaca entri di blog orang lain.. waaa.. brutal gituh..

2 Comments:

AZAN SUBUH said...

dulu kan,k.shibul sampai nangis2 xnak pakai spek...sedih...waktu tu form 3...malu pun ada..akhirnya pakai buang.just dlm kelas je...
tp sekarang dah kena istiqamahla..xlarat nak pakai buang.ngeh3(ketawa gaya haniem)

HANIEM MUSTAPHY said...

hihi.. term 'pakai buang' tu macam istilah utk pampers jea.. hehe..erm, yelah.. terbalik pulak citenye dgn anim.. anim ni saje gatal2 nak pakai sebab jeles org pakai cermin mate mesti tak kene point nge cikgu kalau tido lam kelas.. keke [gaya suka baru]

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online