:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Saturday, December 27, 2008

Alahai.. Lemah Den..

Erm.. tadi anim masuk myupsi portal utk cek jadual semester depan.. cek2, alahai ngeluh pulak.. tak setuju nge jadual yg dah ditetapkan sebab ade lagi kelas malam.. ahaha.. tensen nya.. semahu2nya tak nak kelas malam, tapi ade jugak.. semester lepas sudah menyiksa jiwa.. 3 hari kelas malam.. semester depan 2 hari kelas malam..

Sebenarnya, kelas malam ni bukan lah satu sesi yg memboringkan, malah menyeronokkan.. sebab nya bile belajar suasana dalam keadaan sejuk meski pun sudah berada dalam aircond, tapi still rase tenang.. permandangan kat luar pun gelap jea.. kalau siang, kekadang tak dapat concentrate jugak bile belajar sebab permandangan kat luar lebih menyeronokkan..

So, bile malam ni, nak tengok kt luar pun tak bes.. nanti tak pasal2 tak nak tengok pensyarah kt depan, bulih tengok hantu pulak kt luar.. ahaha.. dh laa UPSI tu banyak sejarah dolu2.. bangunan pun seram2.. sape2 yg pernah datang UPSI tau lah rekaan unik setiap bangunan2 nye.. sampaikan anak buah anim cakap, "sue ni belajar kat muzium.. ".. sedih den donga..

Pape pun, tak per lah.. dah ditetapkan ade kelas malam.. kelas malam ni ade jugak kelebihannya.. bile lecturer nak bebel ke, nak sambung ngaja sampai hbis topik, kitaorang mula la merungut.. "ala En./Puan/Dr/Prof.. lambat2 nanti bas balik kolej tak der.." yang semangat cakap bukan pelajar duk kolej, pelajar yg rumah sewa cakap cegitu.. ngeh3.. temberang punye students aaa..

Ade lagi satu yang tidak menyeronokkan tentang jadual kelas semester depan.. sebab 3 hari berturut-turut start hari Isnin, Selasa dan Rabu, kelas bermula pukul 8 pagi.. hik3.. dah lame dah tak ader kelas start kul 8 pagi.. semster lepas, paling awal kelas ada pukul 9 pagi.. tu pun 1 hari.. yg lain sume start kul 10 am, 11 am, 2 pm.. tapi semster depan, 3 hari kelas kul 8.. jenuh nak bangun pagi..ade hikmah la tuh.. nak suh pelajar UPSI tak leh tidur lepas subuh.. ngeh3..

Kalau tak der kelas pagi, mau kul 10 baru bangun.. tu pun bunyi ayam berkokok.. bukan lah kawasan Tman Universiti ni ade pelihara ayam, tapi bunyi mesej handphone kawan.. itu pun kes dia pun bangun kul 10 pagi jugak sebab tu baru bunyi mesej handphone dia sebab 'ayam' lain yg tolong kejutkan.. hahaha..

4 Comments:

Raihah Rosli said...

huhu...x tau lak jdual da kluar... nk g cek kejap... :)

HANIEM MUSTAPHY said...

haha.. sila la cek.. eah tak add lagi perncgn & perlksanaan kurikulum fizik kan?? mesti jadual kosg byk jugak.. lab utk subjek tu selasa malam..

Raihah Rosli said...

tak silap org, mlm slase org ade kla, tp bukan lab.

tapi kan aniem, i ade terbace ttg praktikum kite, myb x wat sem 7. akan di buat sem 8. bce kat blog mpp akademik. link dia ade kat blog org. upsi-nur aqilahhanis.

HANIEM MUSTAPHY said...

ehem.. anim pun ade bace dalam blog qilah jugak.. akan dipertimbangkan balik ttg perlaksanaan praktikum sem 7.. oho..tak kesah laa.. mmg hari tu kan kite sembg dgn Dr Ong, dia kate meeting balik ttg perlaksanaan tu.. tak de kelas selasa malam?? ade lah tu eah lain group nge anim.. hehehe..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online