:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Thursday, March 12, 2009

Tag Dari Kak Shibul

Aniem menjawab tag dari kak shibul..

1. Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

Harapan,, Impian dan Kenyataan

Tercetusnya idea untuk men'register'kan blog seperti yang demikian sebab terlalu banyak harapan, impian dan sudah banyak yang menjadi kenyataan.. tetapi cerita kehidupan seharian anim masukkan dalam label 'kenyataan' je.. cuma, dari segi entri berbentuk harapan dan impian tu agak sedikit.. nak letak banyak harapan takut laa tak terlaksana dan jadi harapan tinggal harapan.. dan nak karang banyak entri tentang impian takut orang kate kuat berangan.. hehe.. tapi may be laa blog ni bertukat tema sejurus anim selamat bertukar status.. hehe.. lebih kepada CINTA antara suami dan isteri dan calitan cinta kami.. ^_^


2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://aniemz.blogspot.com/

Anim menamakan link seperti itu sebab name anim dan huruf Z dibelakang tuh adalah pangkalan nama hadapan bakal suami anim sebagai pemegang share dalam 'syarikat' blog ni.. hehe.. tapi maybe share tu 80%:20% je.. hehe..

3. Kenapa anda berblog?

Saje.. suka2 je.. blog anim ni kurang dari pengisian rohani.. tak pandai bab agama dan sangat daif.. blog ni just untuk menceritakan rentetan hidup sebagai hamba Allah, ummat Nabi Muhammad, pengikut kitab suci Al-Quran dan As-sunnah, anak kepada Haji Mustaphy dan Hajjah Zainun, pelajar dalam UPSI dan isteri kepada ______________________________. [coming soon]

4. Apakah method penulisan dalam blog anda?

Macam-macam, biasanya mengikut mood anim untuk menulis.. kadang2 mood sedih, gembira, hepi go lucky dsb.

5. Antara rupa dan isi, yang mana lebih anda utamakan?

Rupanya warna hitam sebab anim suke kan yang simple.. ade niat untuk tukar template, tapi bile tibe masanya ^_^.. Isi?? bese2 je.. tak la sehebat ahli agama, peguam, doktor, jurutera dsb.. yang mana diutamakan adalah isi.. sebagai blog ni dijadikan sebagai diari maya anim..

6. Adakah anda meletak widget lagu di blog anda? Kenapa anda memilih lagu tersebut?

Letak.. baru je letak.. saje sebagai penghibur kepada pembaca blog ni.. lagipun memang suke lagu nasyid yang diletakkan dalam blog ni.. penuh makna ^_^

7. Antara banyak-banyak artikel di blog anda, yang mana paling anda suka dan kenapa?

Semua suke kot.. sebab penulisan semua same.. tak der yang di anak tirikan.. ngeh3..

8. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?

Pernah jugak.. tapi sebab bakal suami tak bagi hapuskan dan cadangan dia supaya menulis kehidupan kami sebagai suami isteri beserta kisah CINTA yang sudah lama terpahat dalam hati masing2..

9. Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

Blog kak shibul ni banyak inputnya.. nak tau pasal gigi ke, berapa jumlah gigi, bagaimana untuk memutihkan gigi, dsb berkaitan dengan gigi laa, ziarah lah blog dia.. hehe... bakal Denstist tuh..

10. Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.

Tak nak senaraikan laa.. sebab yang ramai blogging ni kawan2 UPSI.. so, minggu 9, 10 n 11 ni memang banyak asemen nak kene submit.. kesian takut dorang rasa terbeban [terbeban laa sangat..] ^_^

1 Comment:

AZAN SUBUH said...

mekasih anim..sudi jugak menjawab tag kak shibul...:)

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online