:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Wednesday, March 4, 2009

Dikau Sungguh Kejam!!

Huh!! ayat di atas adalah teramat kasar..

Perasaan sekarang:

geram; kecewa; sakit hati; nak nangis kuang3; nak menjerit; nak menyanyi lalala utk hiburkan hati yg sedang pedih; sangat tidak dapat menerima kenyataan yg berlaku; beransur2 untuk redha atas ketentuan-NYA; tengah pujuk hati sendiri; sedikit sejuk bile baca entri 'sabarlah wahai hati..' dan dsb...


Siapa yang membuatkan perasaan diatas itu wujud??

"VIRUS"

Pagi tadi anim cucuk pendrive kat Bitarasiswa.. hanya utk print satu helai je.. contoh sijil untuk ditunjukkan kepada En.Zaiham, pegawai HEPA samada sijil itu memenuhi spesifikasi yg UPSI tetapkan atau tak..

Bila tadi anim cucuk pendrive untuk nak wat kerja, semua file dalam word terpadam.. tak ade lasungg.. bayangan pun takder.. ahaks.. kalu ade bayangan bulih jugak ek nak amik.. yang menjadi makin enak dan sedap anim tak buat back up untuk asemen2 yang telah dilakukan.. malangnya nasib.. tak pe2, ade hikmah ni.. cuma kite tak tau..

Cek2 balik apa file yang tak der..
  1. Critic journal.. [sungguh rase sedih sebab bukan senang nak critic ni.. amik mase beberapa hari jugakk.. minggu depan nak tunjuk ke lecturer utk dia comment apa yg kurang..]
  2. Lesson plan.. [penat buat.. fikir aktiviti apa utk nak ngaja..tidur sampai kul 3 pagi wat mende alah ni..]
  3. Pilot Test..[yang ni ade back up...]
  4. Questionnaire untuk kajian.. [nasib ade back up yg dah print..]
  5. Contoh sijil utk Seminar Penularan Penyelewengan Akidah.. [nasib ade back up print..]
  6. Sumber2 untuk buat proposal yang dlm file microsoft word.. [banyak dah jumpe..]
Kesimpulannya :
- buat la back up setiap kali siap tugasan...

Ya Allah, sabarkanlah hati ni..

p/s : nanti ade entri 'sabarlah wahai hati episod 2..' hehe...

2 Comments:

kembara said...

sabar2..banyakkan istighfar..mungkin hikmahnya nak suruh aniem ni mantap lagi dalam sesuatu perkara..semoga tabah..amin

ANIEMZ said...

em.. mungkin laa.. nak suh bace bnyk sikit kot.. references biar berlambak2 baru mantap asemen.. hehe..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online