:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Monday, March 16, 2009

14hb dan 15 hb 3..

14hb. 3 2009..

Sampai kat kuala terengganu pukul 4.50 pagi.. naik bas pukul 10 malam dan terus lelap kan mate.. mengantuk sangat2 sebab pagi Jumaat tu anim cuba siapkan hampir 70% proposal untuk di submitkan esok..tubuh letih tak terkira.. why?? sepanjang minggu lepas, dan minggu ni dan maybe minggu depan, anim akan kene stay up je.. utk nak kene submit asemen, ade test dan buat proposal utk thesis.. adehhh... selagi tak pukul 2.30 pagi atau kul 3 pagi, mate ni tak kan boleh pejam.. NO.. hehe

So, ayah dan mak yang datang amik kat stesen bas KT.. bukan tak nak balik sendiri, tapi ayah yang sememangnya susah untuk melepaskan anak bongsunya ke mana2 seorang diri =].. so, tunggu laa ayah.. sampai je rumah, tengok rumah dah tak macam rumah sendiri.. cat baru masih bau lagi.. hehe.. poning kepalo den.. hehe.. tapi nampak laa rumah baru sikit.. blih beza laa rumah anim dengan rumah arwah tok yg kt sebelah tu.. hehe..

Pagi tuh, anim dan kak dah ke Mydin.. memang untuk survey harga surah Yassin.. ermm... tengok harga surah Yassin kat situ, memang murah.. tambah2 lagi akak anim ade kad Mydin, so harga Yassin yang sebenar RM 0.80, kitaorang beli dapat RM 0.70.. walaupun hanya seposen less, tapi amat bermakna jika di darabkan dengan 500 naskah kan?? so, mengangkut laa berkotak2 surah Yassin masuk ke bonet kete Vios.. haha..

Then, balik tu sambung untuk kemas rumah.. maklum la, keluarga sebelah lelaki nak datang esoknya.. sebelum asar, kak dah ajak ke rumah saudara anim utk tempah pelamin.. before tu kitaorang ke klinik dulu untuk cek angah Dina yang gatal2 tubuhnya.. lepas ke klinik, kitaorang terus ke rumah Mak Tom.. survey2 harga pelamin sume.. so, disebabkan saudara dia bagi manyak murah looo.. kalu harga sebenar RM 550, dia bagi kat anim just RM 400.. dah banyak murah bagi anim laa.. pelamin kt luar [just tabir je, tak der kerusi sebab tak nak sanding..], hias dalam bilik, payong, par dan alas dan alas nikah.. make up anim tak tempah sebab may be kakak2 anim boleh touch up kot muke ni.. hehe..

So, berakhir laa 14hb 3 tu dengan tubuh yang sangat2 latih dan menunggu tiba nya 15hb. 3..

15hb 3 2009

Pagi2 lagi dah mula masak kan masakan untuk dijamu pada tetamu yang nak datang ni.. kami adik beradik termasuk mak masak gulai daging, sotong masah merah, ayam goreng, dan sayur goreng ala2 moden.. lain2 ade buah, kek, lemang, koktel [betul ke ejaannya?].. so, masak la sepuas hati.. tunggu punye tunggu, lepas Zohor baru sampai.. adehhh.. masakan sume dah sejuk.. kes lambat sebab tertukar masjid.. ehhe.. petunjuk masjid bukit payong, yang dorang berhenti kat masjid pengadang baru.. so, alang2 dah tersalah, sembahyang terus Zohor kat masjid tuh..

SO, lepas je majlis tuh [majlis ke??], dorang pun berangkat pulang lebih kurang kul 3.30 petang.. hari tu, satu hari hujan lebat.. abang ipar anim cakap "hujan rahmat" hehe.. bile dah sume pulang, tetiba anim teringat kan sesuatu.. 'alamak, lupe nak gi Pejabat agama pagi tadi nak amik borang nikah..'.. adeh.. anim dah nak naik bas malam nanti, jadi memang tak sempat la nak gi amik sebab pejabat pun dah nak tutup petang tuh.. kesimpulannya, kakak anim yang akan tolong g amik dan poskan kat Tanjong Malim..

Sebab ape nak borang akad nikah?? sebab nak isi borang untuk ujian HIV.. lupe nak gi wat ujian HIV.. adeehh.. hehe.. rasenye ujian HIV bulih wat je kat memane.. tapi tak tau kot2 kene wat kat Kuala Terengganu jugak.. kalu tak bulih wat kat sini, alamaknya anim kene wat nanti habis exam laaa awal bulan 5 nanti..

Ok laa.. itu la ceritanya..

2 Comments:

ummuabdullahsyaakir said...

Salam,anim.Memang sblum mjlis mula mcm2 yg nk kena handle.Mmg agk mncabar dri n emosi.Insya Allah klu kita usahakn yg terbaik utk majlis berkat tu nnt,semuanya akn berjaln mcm apa yg kt usahakn.Yg penting skrg anim kena byk korbankn masa-msa study,msa utk prsiapan mjlis n msa bersama Allah(minta pda DIA sngguh2 spya smuanya mudah n dpermuadhkn.Moga hati anim tenang dsmping bergenderang riang:)

ANIEMZ said...

aniemz to ummuabdullahsyakir:

yela akak.. sekarang ni pasal kawen tak fikir sangat, fikir pasal proposal ni, mid term, kuiz, asemen.. hal2 kawen alhamdulillah, Allah permudahkan segalanya.. rasenya hampir kesemuanya dah setel kot.. tinggal barang2 hantaran je yang perlu digubah.. hehe..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online