:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Monday, March 9, 2009

Sponsor Dari Penaja 4 ..

Sebelum anim dan kak maa ke Nilai 3, anim dapat mesej dari abang anim.. Berikut adalah isi mesej yang dihantar itu..

"Kakak2 sponsor apa.. tanye dulu ni takut clash pulak dengan dorang..maa sponsor apa?"

Huhu.. itu laa bakal sponsor ke 4 : Encik Muhammad Muhaimi bin Haji Mustaphy, satu2nya abang anim..

Isy.. nak jawab camne ni.. nak suh Mie sponsor ape lagi ek.. [fikir2 apa yang belum di sponsor lagi..].. hehe.. anim tanya laa kak maa.. then, kak maa cakap kalau Mie nak sponsor suh sponsor kad kahwin.. [sebelum tu kami belum gi tempah lagi..]..tak lama lepas tu, abang mie pon call kak maa dan after sembang dengan kak maa, sembang dengan anim pulak..berikut adalah perbualannya:

"Kak dan Dah sponsor ape??"

"Kak dah beli bekas letak sourviner tuh.. semalam pun dia dah bank in duit.. tapi belum tengok pon lagi duitnya.. Dah pulak tak tau lagi dia nak sponsor apa.. kalau Mie nak sponsor, sponsor kad kahwin ek.. hehe"

"Kad kahwin Mie tak tau nak tempah mane.. Mie sponsor yang sourviner untuk bagi ke famili kite, famili Z***R dan kawan2 adik la.. boleh?? Mie ade gok survey dah tengok2.."

" Ok.. boleh je.. adik tak kesah pun.."

"Berapa orang ek??"

" Rasa2nya dalam 300 orang kot.. tapi tak tau agi.."

" Ok.. Kalu gitu, Mie beli 300 laa ek.. kalu tak cukup tu nasib laaa.. hehe.."

Itu laa ceritanya.. so, sponsor dari abang anim adalah sourviner untuk dibagi ke VIP (famili anim, diadan kawan2)..Thanks sangat2 ye... dan yang paling anim terharu sekali..abang anim ni dia minat bab2 amik gambar.. dan dia beli kamera yang macam cameraman tu.. harganya?? hanya anim dan dia saja tau rahsianya.. hehe.. tapi kalu U all suke survey barang2, mesti tau kan harga camera yang cameraman gune tuh kan??

So, baru2 ni dia pegi kursus untuk amik gambar ni.. means kursus tuh ramai yang cameraman2 pegi.. tapi abang ni bukan wat bisnes pun.. just suke2.. dia tak gitau pun anim.. tapi apa yang dia cakap kat kak maa..

"Mie pegi sebab nak amik gambar adik kahwin.. nanti lagi lawa.. improve lagi cara amik gambar tuh.."

Ohh... terharu sangat2.. mekasih Mie...

6 Comments:

najwa abdullah said...

dslr ke??

adoiyaiii.angan2 wa tuh.kalu dapat jadik hantaran memang syurga la.

eh eh,sape yg nak kawen nih???

=D

ANIEMZ said...

dslr tu ape??

hehe.. tak faham anim short form ni..
"kalau dapat jadik hantaran memg syurga laa.."

ayat ni pun anim tak faham..
hehe.. always blur n blur..

.: yUhAiSya :. said...

nim, aku x mampu ah bab2 nk sponsor ni, tp ni kira adioh kawin aku ke mu ah, gmbo2 yg abg mu amik kekgi aku nk soft copy, pahtu aku edit, hi2 test bakat dgn adobe photoshop, siap aku hntr satu album, tp nk cuci seme aku dop janji ah, aku bg dlm bntuk soft copy gok ke, haha. mase tu kn cuti, bykla masa aku, tp kirenye adioh aku lmbt ah sket deh,spesel kes, hu2

ANIEMZ said...

Aniemz to Yuhaisya

hehe.. ade2 je mu ni.. ok2.. aku dop kesoh pun syu.. kecik besor, ringan berat, nampak dok nampak ko adioh tuh, seme acceptable.. hehe..

ok2.. nanti aku bagi ke mu eh.. hepi2 ni ade orang nok tolong edit.. sebb aku memang dok reti adobe photoshop.. 10 kali abg aku ajor pun dok ingat2...

p/s : makan pale ikan byk ngat.. hee

najwa abdullah said...

heh.sian anim.meh nok kabo..

dslr tu stand for digital single-lens reflex camera..kamera ni la yg bese photographer pakai.yg saiz ye bapok2 jing tu,ye r.antara brand yg femes,..nikon,canon etc..

yg wa kbo dapat jd hantaran tu,err..abaikan je la.heh.bese r ayat koya kene buat pelik2.orang xpaham xpe..

okies..arap2 pahamlah ye=)

=)

ANIEMZ said...

hehe.. kesian wa anim dok faham ayat wa tu..hehe.. anim ni memang susah sikit nak faham.. kadang2 zubir wat lawak pun anim dok faham.. dia kene terang balik n dia bengang sebab dah tak lawak.. dok tau laa blur level ke berapa anim ni.. hehe..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online