:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Saturday, May 22, 2010

Tentang AW Survey..


Thanks pada kawan2 yang bagi komen pada entri Ianya Percuma, Mengapa Anda Tidak Mahu? .. saya menghargai keprihatinan mereka terhadap saya nih [wah, sudah perasan! hihi].. lagipun, income yg dapat ni nak disuapkan dalam mulut, jadi haruslah ianya adalah HALAL.. takkan nak suap 'bara api' untuk anak2 kami kan..

Semalam, kawan saya pada link ini [klik] .. jadi, saya pun terjah masuk.. ni pasal infinity downline seperti generate income melalui Facebook yang diulas oleh Ustaz Zaharudin.. setelah diteliti tentang AW Survey ni, ianya tiada sistem infinity downline ataupun sistem piramid.. bahkan, permulaan dengan tanpa modal apa, jadi tiada istilah jika orang mendaftar bawah saya, saya dapat balik duit modal itu.. tapi, betulkan saya jika saya sudah tersalah faham tentang infitnity downline ni.. boleh kan??

Saya search dalam web Ustaz Zaharuddin perkataan AW Survey.. memang ada seorang hamba ALLAH bertanyakan ustaz tentang isu ini dan jawab ustaz seperti di bawah;

Saya tau kekangan masa Ustaz untuk menjawab semua pertanyaan2 dari semua orang.. cuma, bagi saya, kalau ianya ada kaitan dengan pelaburan internet yang haram, Ustaz akan bagi link terhadap artikel2 yang sudah ditulisnya sebelum2 ini.. kebanyakkan soalan2 yang ditanya kepada Ustaz dan Ustaz sudah menulisnya dalam entri terdahulu, Ustaz akan tinggalkan link untuk si bertanya tersebut merujuknya kembali..

Kemudian, saya dan suami terus lagi mencari kepastian.. dan kami terjumpe artikel Ustaz mengenai Upah Dari Google Adsense & Nuffnang: Haruskah?? dan ianya sedikit sebanyak menjawab segala kemusykilan di hati.. Kata Ustaz; Saya tidak pernah meneliti perjanjian yang diletakkan oleh pihak Nufnang dan Google Adsense, justeru saya sukar untuk saya memberikan jawapan yang tepat dan specifik kepada kedua-dua penyedia ruang iklan tersebut.. di akhir artikel tersebut diberikan garis panduan menentukan hukum dalam hal tersebut secara umum..

1) Autoriti : Autoriti pihak yang menyediakan tawaran, dalam konteks ini adalah Nuffnang dan Google. Jika telah disemak dan dipastikan kedua-dua pihak mempunyai kredibiliti untuk melunaskan janji dan tawarannya, satu peringkat semakan hukum telah lulus. Peringkat ini penting bagi memastikan tiada unsur gharar dalam penawaran mereka.

Saya meneliti kembali AW Survey dan company tersebut telah menyatakan janji dan tawarannya..

Payment

We currently have Three Payment methods.

Option (1) includes United States Postal Service (USPS) and is Free, this option generally takes 4-6 weeks for delivery. Option (1) is available to anybody in the U.S.

Options (2 and 3) include the use of Paypal (www.Paypal.com) or (www.AlertPay.com) and is an electronic payment, this option generally takes 3-5 business days for delivery. Option (2 and 3) have a ($25) Expedited Service Charge and is taken directly from your A.W.Surveys account with us. The Expedited Service Charge is for the faster delivery time (3-5 days compared to 4-6 weeks).

If you are ready for a payment, click the Redeem Money button and you will be presented with the above options. These are currently three payment options that A.W.Surveys supports. We are however exploring other payment options.
Dan perjanjian mereka, antaranya;

Referral Count will decrease

When we periodically delete Fraudulent accounts and they have your Referral tag on them, you will lose them as your referral. We know that you can not control what your referrals do, but this is why we recommend only referring your friends that you know will not commit fraudulent activities

Payment for sharing the opinion and filling out surveys

Companies spend Billions of dollars a year trying to convince consumers that their products are the best and to buy their products and services. They achieve this by getting an understanding how people think and shop. Knowing this, companies are willing to pay you for your opinions. Overall your opinion could help the companies to upgrade their products and services.


Payment denied or account will be deleted

If you have created fraudulent accounts, do not expect to be paid for them. We will deny your payment if you have created fake accounts to raise your referral count. Please do not waste your time creating fake accounts, our system will catch them, delete them, and deny your payment automatically. Your account may be deleted or flagged for fraudulent activities in the process.

Please follow our T.O.S. when referring friends because we do not allow some forms of referring. The two most popular sites we do not allow you to post referral links on are craigslist.com and myspace.com, please review our T.O.S. for a complete list of rules.

If your account has been inactive for more then 45 days it is removed from our system. If you have not violated the above rules, please feel free to submit a ticket so we can research your account.
p/s: Betulkan saya jika saya salah.. minta kerjasama ye..


2) Upah dan cara kiraan : Jumlah upah dan cara pengiraannya MESTILAH diberitahu dengan jelas dan boleh difahami oleh pihak pelanggan (kita). Jika perkara ini telah berjaya dipastikan dan difahami sebaiknya, tatkala itu lulus peringkat kedua semakan Shariah.
Jumlah upah dan cara pengiraannya juga dinyatakan jika kite dah sign up..


3) Kandungan iklan : Kandungan iklan yang dipaparkan. Jika sekiranya kandungan yang terbit di ruangan iklan yang disediakan untuk google dan nuffnang itu memaparkan iklan yang TIDAK HALAL, seperti gambar wanita tidak menutup aurat, permainan berunsur judi, iklan forex trading, bank riba dan pinjaman riba dan apa sahaja iklan yang tidak halal, tatkala itu upah yang diterima kerana mengiklankannya juga turut haram sebagaimana kandungan iklan tersebut.

Saya sudah meneliti ke semua website yang diminta oleh mereka untuk diberi penilaian.. setakat ni tiada yang bercanggah, tapi saya akan cuba pantau dari semasa ke semasa kat semua website yang diminta untuk diberi pandangan.



4) Cara pembayaran ; Hal ini mestilah juga disemak dengan teliti bagi memastikan tiada unsur penipuan dan gharar.

Saya telah nyatakan seperti di atas (no 1) tentang cara pembayaran oleh AW Survey..

p/s: keempat2 garis panduan menentukan hukum ini disenaraikan oleh Ustaz Zaharudin.. saya tidak menyatakan AW Survey ni adalah HALAL, tapi setakat ini saya masih belum jumpe artikel yg menyatakan ianya HARAM.. AW Survey bukan SCAM.. cuba google dan tengok beberapa respon yang sudah dapat pembayarannya.. tapi jika ianya sebuah agen survey yang menipu, saya akan maklum kan kepada kamu semua..

Saya harap ianya sudah jelas.. tapi jika saya yang tersalah faham, minta kerjasama dari semua pembaca blog yang berpengetahuan agamanya tinggi supaya memperbetulkannya.. saya hanya insan biasa yang ilmu agama pun sedikit cuma.. mohon kerjasama.. thanks..


3 Comments:

pinkyPurple said...

Awak pasti ke A.W survey bukan scam?
Here are some testimonials from unsatisfied members of A.W. Surveys:

Huge scam! Stop wasting your time there! I joined and made about $16 then nothing. My account disappeared and no answer to emails. Big time scam! Makes me so sad when I see ads for this site all over the place. I want to say to those people: "Stop! It's a scam! You're wasting your time!". Unfortunately, people only believe what they want to believe.
***
yup, it's all over that it's a scam. They might pay a few, as some have claimed but surely not everyone gets paid.
***
I joined it and has $29 in it. They say that paid out is $75 and I have not been getting any survey from them. This is the first Scam that I have personal experience with.
***
AWSurveys only keeps getting users due to the user they pay among other 10. They scam 9 and pay 1. That user will go and make good publicity about AWSurveys (sort of "they paid be because I was clean and didn't cheat or break the T.O.S") making more 30 or 50 end up in AWSurveys scheme... its ugly and sometimes I think human been is stupid for not informing himself before entering in something like surveys with the eyes blinded.
***
Yeah I agree! And i am GLAD that someone started this thread! I Join AW surveys 2 years ago and made about $280 but unable to cashout my money. I was told that I broke their rule and having 2 accounts which is a total B/S! I cant believe that i join this website for 2 years without any payments! plus, the email that i have used to register with AW surveys are now flooded with lots of junk mail and ads email! I am tired of cleaning my inbox everyday with hundred of email, i cant even track my other email and newsletter and i got to make a new email! Guys dont join this stupid survery! they will flood your email with useless newsletter and junk! Dont repeat my MISTAKES!

There is plenty of similar complains all over the Internet. A.W Surveys is SCAM.

fizatan said...

Hai...akak baru je baca blog awak nie.sebab adik akak suka baca blog awak.anyway akak nak tau A.W Survey ni betul ke...Akak dah log in and sh wat pun survey tu. tapi itu je survey dia.Tak bertambah lagi pun. Bantu akak please....

ANIEMZ said...

aniem to pinkypurple:

nway, saye tak PASTI la mende ni SCAM ke tak.. tapi selagi ianya tak mintak no akaun atau no i/c, saye masih lagi rase selamat.. n modal pun tak yah wat kuar, so, rase tak rugi la kalau tertipu.. tapi, bile saye google, saye still jumpe org yg dpt cash out dari AWSurveys ni.. sejauh mane kebenarannya, kite tak tau.. tengok la.. tunggu sampai $ 75, saye nak try redeem.. sekarang baru $64.5.. kalu saye redeem tak dapat, memang SAH AW Survey ni tipu.. mende2 internet ni, nak selamat, jangan gune password yg sama dengan ATM card/kad kredit.. itu je. =)

aniem to fizatan:

erm, saye pun tunggu survey baru.. tapi dorang memang tak janjikan survey akan di upload everyday kan? mungkin sebab sekrang end of May, so survey yg kite dapat tu adalah yg terakhir untuk bulan Mei.. tunggu bulan depan kot kalau ade survey baru.. saya tak tau la sejauh mana kebenarannya.. setakt ni, terkumpul $ 64.5.. tunggu $75, kalau betul2 dapat redeem, memang tak tipu la kot.. ape2, nanti saya update dalam blog..

cakap kat adik akak, thanks sebab suka baca blog ni =)

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online