:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Thursday, May 13, 2010

Mama Aktif, Baby Aktif..

Kan Mama dah cakap, Mama akan aktif berblog lepas habis praktikal.. so, Mama akan kotakan janji.. baby pulak, makin aktif dalam perut Mama ye..
Mama niat azam baru tak mau tulis entri panjang2 lagi.. haha..
Sebab hari2 Mama nak hapdet blog [insya ALLAH],
so, kalu Mama tulis panjang2, readers pun bosan kan..

Mama macam tak percaya, mase awal2 praktikal dulu, baby baru je 7 minggu..
Sekarang, umur baby dah 23 minggu lebih..
Beberapa hari lagi baby akan masuk 24 minggu aka 6 bulan..
Wahhhh~~ cepatnya masa berlalu..

Masa Mama mula2 praktikal, ramai nasihatkan Mama supaya jangan aktif sangat sebab takut jadi apa2 kt baby..
Maklumla, first trimester, apa2 boleh jadikan..
Pulak tu, anak sulung.. belum tau lagi body system macam kan.. kuat ke tak..
Mama mohon doa banyak2 pada ALLAH supaya ALLAH lindung baby dari sebarang kejadian yang tak diingini..
Baba pun juga, setiap hari doa..
Alhamdulillah.. ALLAH lindung sayang Mama ni dari sebarang apa2 yang tak diingini berlaku..

Dan sekarang, anak Mama makin hari makin besar..
Buktinya..
Tengok gambar di bawah..
Bukan saja baby yang besar, Mama pun dah bulat..
Baba yang insuran mulutnya belum renew lagi asek kata Mama demuk!!
Isy.. geram..


Mama in 23 weeks pregnancy..

Gambar agak kabur.. tapi muka still cun.. haha

Sejak peknen, muka asek berminyak.. sebab kulit sensitif bile gune pencuci muka..



8 Comments:

princessoflove said...

aniemz...mkin tembam la...hehehe...tp stay kiut tau..
wani doakan aniem dpt baby y lebih cmel dr yayang wani...hehehe

Sitisifir10 said...

Dik..tahniah!! Teruknya akak baru tau awak ngandung

incik said...

wow..seri ibu mengandung...tahniah kak..hope selamat smpai deliver..insyaAllah..

Ibu said...

Salam.Wah, Anim dah berisi sikit.Akak jeles, seryes!
p/s: take care.Moga sihat sejahtera selalu

walid said...

cuba ni..klik dapat duit

http://www.clixsense.com/?3180909

miss jue said...

waaa... comeynya mama anim ni. xpnh jumpa real tp rs nmpk cm kecik je.. =p

Mata Hati said...

semoga sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik sepanjang kehamilan...

ANIEMZ said...

aniem to princessoflove:

hihi.. memang makin temban pun.. thanks.. yayang kamu sangat cute..

aniem to sitisifir10:

nasib tau sebelum bersalin.. kalau baru tau lepas bersalin, lagi teruk tau.. hihi.. sebb tu la anim bersungguh2 tanye psal CD tu.. plan nak gune CD..

aniem to incik:

amiiin =) .. ila bile lagi nak melangkah setapak lagi ke hadapan??

aniem to ibu n walid :

kak tiqah, betul ke berisi sikit? mcm byk je.. hihi.. akak tak pe, maintain kurus after deliver pun..ipin, thanks atas link tu.. nanti anim try..

aniem tu miss jue:

mama anim memang kecik je dengan ketinggian 148 cm sahaja oke.. hihi.. gi mane2 memang akan jadi org yg paling cute di antara kawan2.. hihi..

aniem to mata hati :

amiin.. semoga doa awak dimakbulkan ALLAH....

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online