:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Sunday, May 2, 2010

Mama Sangat Berkenan!!

Baby, cepat pilih.. kamu nak yang mane 1?? hikhikhik..


Mase mama surf internet semalam, mama terjumpe satu laman web ni.. pertama kali mama pandang, terus berkenan.. adusss!! ni jatuh cinta pandang pertama.. baby came? hihi.. then, tengok harga dia RM479.90 plus dengan delivery cost RM 10.. so, total RM 489.90.. mula2 baba n mama cakap dah murah.. tapi perangai baba, macam baby tak tau kan.. baba surf lagi internet cari design yg sama.. alih2 jumpe satu website nih, harga dia jauh lebih murah.. website product itu sendiri dengan free delivery.. harga dia RM399.90..

Ohhh~ lupa nak gitau baby, ni adalah baby stroller with carrier.. nanti kamu duk diam2 dalam ni tau time mama shopping.. ngeee~~ lepas zohor semalam, mama n baba kuar shopping-tanpa-duit.. maksudnya survey2 barang saje.. baba ajak gi kat Tunas Manja bahagian Baby World.. ade design yang sama dengan yg mama berkenan tu n harga pun sama.. baba cakap boleh beli ni tapi tunggu baba menang peraduan dulu.. hahaha.. mama berkenan sebab warna hijau.. plus warna ni boleh gune untuk baby girl@boy kan..


Yang ni mama baru surf tadi.. brand yang sama je, cuma dia mahal cikit.. RM 499.90 and also free delivery.. kalau yang atas tadi mama berkenan sebab corak bulat2, yang ni mama berkenan sebab corak jalur2.. mama yang over excited macam mama je yang duduk dalam ni kan?? hihi.. multifunction cikit, sebab tu mahal RM100.. tapi kalau gitau kat baba, rasenye baba tak kesah pun kalu mama nak amik design ni plak.. baby duk dalam perut mama, so baby kene ikut cakap mama tau!! hihihi..

Lagipun mahal RM 100 je dari yg kat atas tu.. baba cakap baba nak spend untuk barang2 baby ni plus minus RM2000.. waaaa~~ suke la tu baby.. RM 2000 tuh dah campur dengan kos untuk 'aqiqah.. kalau boy, 2 ekor kambing = RM1000.. kalu girl, sekor kambing = RM500.. baba cakap, barang2 untuk memasak daging, tok ma yang support.. hihi.. sebenarnya, mama n baba dah banyak beli barang2 baby.. basic things.. tunggu la mama upload dalam blog ni eh..

Mama masih survey breastpump.. tapi mama tak nak yang electric, sebab mama takut.. kalu manual, memang susah sikit.. tapi at least, tak der sambungan current.. fikiran mama, lain orang lain pandangan oke.. pastu baba sibuk survey steam sterilizer.. sebab baba cakap, mama kene usaha pam susu untuk jimatkan pengaliran wang dalam family.. haha.. so, bile ade stok EBM ni, terpaksa la beli jugak steam sterilizer ni.. baba survey kat Tunas Manja brand Anakku, harga RM 199.90.. kalau dalam web site, brand Mydear RM 149.90..

~breastpump yang mama berkenan.. salah satu brand yang botol susunya adalah BPA free.. nanti ada masa mama cite pasal BPA free ni ye..~

Bile baba dah cakap camtu, so dalam pantang nanti mama kene makan lobak putih la banyak untuk banyakkan susu.. adeehhh~~ tak pernah makan lobak putih.. sedap tak ek??


6 Comments:

miss jue said...

waaa... anim dah mula berblog...dan semakin excited cerita sal baby...
suka =)

p/s: bila la nk ada perasaan cm anim ek??? selama ni dok beli brg utk anak buah je..

Ummu Iffah said...

Anim..saya rasa elok awak beli breast pumpyang letrik gak..lenguh lah pakai manual.lambat sangat..yang letrik cepat dan dapat banyak..ni pengalaman saya lah..manual beli yang murah je,buat back up kal awak gi tempat yang takde bekalan letrik or taksesuai kalo pakai yg letrk..tq

Insyirah said...

anim,
mkn kurma pn leh kuarkan byk susu tau..=)

ANIEMZ said...

aniem to miss jue:

hikhikhik.. dulu2 tak der mase sbb bz praktikal.. ni dah nak habis dah tak bz mane dah.. tak pe jue, insya ALLAH, one day, jue pun akan alami apa yg anim rase skang.. huhu..

aniem to ummu iffah:

owhhh~~ tak der duit nak beli 2 2.. hikhikhik.. kene pilih salah satu sama ada letrik/manual.. tgk la dulu camne.. belum decide lagi.. ape2 pun, thanks.. nurul byk lagi pengalaman dari anim kan..

aniem to insyirah:

oke.. nanti suh zubir beli satu bakul kurma.. haha.. makan la kurma tu hari2 utk banyakkan susu..

[Zaza Azlan] said...

takpe aniem nak exercise hihi. tapi avent isis manual tu mahal jugak kan? nak fully breastfeed punya pasal, akak beli medela mini elektrik utk travel - RM 512 satu set. And then Spectra 3 untuk pakai hari2 - RM389 - yang ni double pump. Spectra 3 ni macam best sebab dia senyap. nak pakai kat ofis pun orang tak perasan. then boleh buat kerja lain sambil mengepam..And double pam, so sangat menjimatkan masa! yela..satu hari kena pam dalam 4-5 kali. Satu session setengah jam at least.

erk..bukan nak takutkan aniem hihi

Botol BPA, nasib baik sekarang dah banyak yang murah2. Macam brand bumble bee, 10 bijik rm 38 saja..

vTec N girL said...

anim nk BF yea..ok la tu..kak miha gn yg murah je, beli yg auto jnama pureen..guna bateri,bkn letrik la..rm116 asenya..ke rm160..lpa la..hubby yg beli.huhu..

kl nk jimat, anim gn la CD (cloth diapers)..psl baby kurang2 gn 6helai pampers sehari..rajin2 la anim surf tenet cr info psl CD..skrg ade yg murah..rm30 satu pon ade..

oo..yea,lpa lak..felt set da abes la anim..tggu restock balik pas abes pantang ni..huhu..

lastly..tahniah coz da bertambah rezeki anak plak..jga dri baik2 yea adikku..kem slm kt hubby..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online