:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Sunday, May 23, 2010

Jika Mereka Bertanya; Pernah Pergi Cherating?


Sebenarnya, secara jujur dan ikhlas di hati, sepanjang perkahwinan kami yang hampir nak menginjak setahun ni (hanya beberapa minggu lagi), kami memang tak pernah pergi honeymoon pun.. sungguh! di luar bajet kami sebagai married students sebenarnya.. kadang2 agak jeles bile tengok gambar2 kawan2 yg pergi honeymoon bersama pasangan masing2, pegi tanah tinggi, pegi pulau, ataupun pegi oversea..

Pernah suatu hari, aku cerita kat abang pasal kawan2 yg pergi honeymoon kat tempat cantik2.. suke tengok gambar2 mereka.. jujurnya sekali lagi, aku tak pernah jejak pun Cameron Highlands, Genting Highlands, Langkawi, Pulau Redang, Pulau Kapas, Pulau Tioman n banyak la lagi.. tak kan aku nak senaraikan semua kan.. yg aku pernah pergi Bukit Bendera mase tingkatan 4.. itu sahaja!! tu pun sebab lawatan sambil belajar.. ahaks~~~ tapi kite tak honeymoon kan bang, kite satu bas jerk, bilik lain2!! hikhikhik..

Aku perasan, setiap kali aku bercerita tentang tempat2 menarik ni, abang selalu diam.. abang diam sebab dia tak nak bagi harapan pada aku, apatah lagi nak berjalan pimpin tangan berdua-dua di tempat2 menarik camtu, jadi lebih baik diam.. sejak dari hari tu, aku pun tak pernah sentuh lagi hal tempat2 menarik ni.. sebenarnya, mase awal2 kawen dulu, kami rancang nak gi pulau untuk honeymoon.. tapi bile fikir2 balik, yang mana kehendak dan keperluan, so kami ke tepikan niat tu.. jadi, kami tukar plan asal tu untuk ke pulau bile nak sambut first anniversary..

Tup2.. bile dah nak dekat first anniversary ni, macam2 hal pulak dugaan kami dapat yg menyebabkan duit pun makin susut.. tambah2 si comel dalam perut ni hadir dalam hidup kami, so kami tolak plan asal kali kedua sebab nak lebihkan hak anak dari segala2nya.. daripada gi pulau yang akan habis paling kurang RM 500++, baik aku beli breast pump.. hikhikhik.. betul tak?? ataupun dapat beli cloth diapers baby lebih kurang 10-12 keping..

****************************

Berbalik kepada tajuk entri ni "jika mereka bertanya, pernah pergi Cherating?", jawapannya mesti lah "Pernah!!" .. first time aku pergi Cherating ni.. walaupun bukan dikira honeymoon, tapi tak pe la.. at least bulih jugak jejak kan.. aku tau, jauh di sudut hati abang, abang tak nak aku rasa sedih bile aku ceritakan pada dia pasal kawan2 praktikum aku yang pergi Cherating untuk enjoy mase last praktikum.. kalau mereka ajak aku pun, aku akan tolak.. sebab banyak lagi 'pending list' yang perlu di setelkan dengan duwet ni..

Last2, abang wat surprise.. mase nak balik Terengganu beberapa minggu lepas, tibe2 abang belok ke arah papan tanda Pantai Cherating.. sungguh hepi.. yeay!! walaupun tak bermalam pun kat sane, at least kaki aku ni boleh jugak jejak pasir kat pantai Cherating tu.. airnya memang sangat cantik oke.. so, sesape yg ade bajet murah, pegi amik2 gambar n balik terus.. haha.. thanks sayang!! really appreciate it..



Cantik kan pantai Cherating.. tapi tengok2 balik macam Pantai Batu Buruk kat KT je.. hihi


Tenung la puas2 pantai tu.. nanti baby lahir, kite pegi lagi ye bang!


Tak ingat dah mase ni berapa weeks dah peknen.. rase2nye 22 weeks kot..


"abang, baju abang nampak gelembung kat perut.. adakah ianya buncit atau angin sepoi2 bahasa? haha.."


Berdua.. Opss.. dan baby..


Thanks abang.. abang banyak ajar aling erti sabar dalam dugaan.. sungguh! makin kite banyak sabar, makin ALLAH duga kerna ALLAH tau kite masih MAMPU menerimanya.. harapnya, 1 hari nanti kite dapat gi pulau ye abang.. sama2 dengan baby.. sonoknya!



12 Comments:

Sitisifir10 said...

:) Jgn frust ah kalau tak pernah gi honeymoon mana2..ada setgh org pergi sampai london tp mereka tak honeymoon dalam hati :) bahagia kamu berdua terpancar di wajah, itu lebih baik dari percutian yang mengundang susah hati sbb habis duit...

ANIEMZ said...

aniem to sitisifir10:

wah.. sangat mendalam maksudnya.. thanks akak.. betul kata akak tu.. honeymoon dalam hati tu penting.. itu untuk jangka masa panjang yang tidak memerlukan kos n penginapan.. hikhikhik..

miss jue said...

saya tak pernah ke cherating... hatta pahang dan terengganu pun x nk pergi... huhuhuu... sgt sedih. eh anim, kalau rs2 nak g cameron highlands (bila2 ada bajet lebih) let me know... ju blh suggest apartment 3 bilik dgn harga murah sgt! x tipu... =p

p/s : sorry terpromote lak... tp mmg btl..

miss jue said...

opsss... bukan xnk pergi ke phg or tganu... tp xpnh pergi lagi... huhu..

incik said...

dear akak...
nanti insyaAllah..ade rezki..sampailah akak ke pulau2 dgn baby sekali..
lagi hepy masa tu...
sebab bersama zuriat akak sekali insyaAllah..jgn sedih2..
sebab akak bukannya tak mampu..cuma BELUM mampu..belum mampu bermaksud akan tiba masanya akak akan mampu,atau lebih daripada mampu nanti..
so no worries..
take care..
p/s:asalkan ada husband di sisi,sudah hepy sebenarnye kan kak..at least,akak sudah berjaya berkahwin.=)

Ummu Ameer said...

oo aniem tringin nak g pulau eh :p klu akak bersyukur sgt tak dpt g pulau sbb akak mmg phobia ngn laut huhuuu.. ala aniem klu nak bercinta ngn husband ala2 honeymoon tu, anywhere and anytime pun buleh kan :D hehe

[Zaza Azlan] said...

waaaa akak tak penah gi cherating~~~

aniem, nak mintak address plis

ANIEMZ said...

aniemz to miss jue:

waa.. ade apartment 3 bilik yg murah ek kat sane? hihi.. insya ALLAH.. memang dalam planning nak gi sane.. tapi alang2 tu, tunggu baby lahir je la dulu.. huhu.. ade bajet lebih boleh pegi tapi insya ALLAH akan pergi jugak suatu hari nanti.. hihi..

aniemz to incik :

betul tu ila.. AKAN MAMPU, insya ALLAH.. hihi.. tunggu la.. akak pun dah nak posting nanti.. first gaji kot kiteorang memang nak jugak gi melancong.. haha.. melancong la sangt.. sekarang ni dalam mode honeymoon lagi nge asben.. berdua2 dalam rumah..hehe.. cuma permandangan luar, ish~~ menyerabutkan mata betul.. rumah2 baru bnyk yg sedang dibina.. environment yg sgt tidak cantik.. hihi..

ANIEMZ said...

aniemz to ummu ameer:

hihi.. tak tau la anim ni mabuk laut ke tak.. tak pernah naik bot lagi.. kang naik termuntah2 pulak mau jadi tunggang langgang honeymoon kami.. hihi.. tu plan asal je.. tapi maybe lepas baby lahir, tak gi dah kot pulau.. takut jugak bawak baby kecik2 naik bot tu.. mungkin gi Cameron ke, Langkawi ke.. tengok dulu la.. sekarang tunggu bajet.. lepas posting ngaja, first gaji masuk, MESTI pegi jugak jalan2.. haha..

aniem to kak zaza:

akak, cherating yg anim amik gambar ni adalah tempat yg bese2 je.. kalau betul2 nak yg cantik, macam2 resort @ hotel ade yg betul2 depan laut.. so, boleh la tempah.. ade yg pakej sekali dgn BBQ.. akak nak address emel ke umah? hihi.. kompius..

kalau emel ni: aniemz87@gmail.com..
kalau umah : no 7, Lorong IM 8/9, Bandar Indera Mahkota, 25200 Kuantan, Pahang..

bercadang nak jalan2 kat kuantan ke? let me know.. singgah la umah anim ni... nak bermalam kat sini pun boleh je =)

pIjaH said...

aniem.. nk naik bot x? hehe... meh ikut pijah pi naik bot kt johor tiap2 blan... kih3...

siap dpt tgk s'pore lg...

klu aniem nk tau, pijah kna pi cherating 21- 24 jun ni.. sbb ad konferen kt sna..

skrg duk tgh cari hotel/ chalet yg hrga x mhal sgt..dlm 100 lbh ke per night... huhu...

cri dlm tenet pn x jmpa sgt... yg ad mhal smpi 280.. lari bajet sy sbgi stdent.. hehe

Kujie said...

Bahagia bukan destinasi....tapi proses hari2 yg kita lalui

ANIEMZ said...

aniem to pijah:

pijah sedap doh ye.. nk ade master dh.. anim gok la baru nak habis degree.. tak larat dh nak sambung blaja.. hihi.. ade chalet yang murah.. RM 100 rasenye per night.. anim lupe plak.. kawan anim yg pegi baru ni.. siap ade pakej sekali dgn BBQ lagi.. kalu pijah berminat, nanti anim try tanye kawan anim ek..alang2 nak gi cerating, meh la singgah kuantan =)

aniem to Kujie:

betul tu kak.. saye setuju!!

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online