:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Thursday, May 21, 2009

Pengalaman Kakak

Lagi2 nak cakap pasal hari guru.. so, jangan boring ek.. hehe.. ni nak cite pasal pengalaman kakak anim.. tadi sembang2 dengan kakak anim kedua, guru salah sebuah sekolah kt Paka.. so, ni la cite dia..

Kakak: 2 orang tolong cikgu angkat meja..

Then, datang la budak2 tuh..

Kakak: Eh, cikgu panggil 2 orang, sampai 6 orang datang? meja ada dua je pun..

Budak2: Bese la cikgu.. kite suke angkat2 meja nih..

Kakak: Suke angkat meja ke, tak nak belajar..

Budak2: senyum siput..^_^

Perbualan anim dengan kakak

Kakak: Bese la.. budak2 kelas belakang ni memang senang nak minta tolong.. kelas depan? jangan harap la.. cikgu panggil pun wat dunno..

Anim: Oooo..

Kakak: Tahun ni.. mane ade dapat penghargaan dari kelas depan.. kelas A sorang habuk pun tak bagi.. kelas B pun same.. Kelas C pun sorang je.. tu Dah jadi guru kelas.. kelas belakang la yang duk bagi hadiah.. penuh meja.. tak kesah pun hadiah kedai RM2 pun.. tapi nampak budak hargai cikgu!!

Anim: Erm.. bese la tu..

Kakak: Kelas depan ni Dah memang garang sikit.. sebab nak jadi prestasi dorang.. kelas belakang, kalu kite garang pun haram takkan ikut cakap kite.. so, kene ikut 'ere' [ikut fiil] la.. baru dorang sayang.. ade mase kite garang, ade mase kite gurau..

Anim: Ooo.. camtu ek..

Kakak: PK Hem baru sekolah Dah sampai terkejut.. hari guru sampai budak2 langsung tak der kelek hadiah nak hargai cikgu.. camni rupenye budaya sekolah sekarang.. budaya hormat guru sudah kurang!

*************************************************************************************

Dan malam tadi dapat lah satu ilmu perguruan.. rupenye camtu yea.. takutnye nak masuk sekolah.. nak menghadapi karenah budak2 yang pelbagai nih.. kene cubit ngadu kat mak ayah.. kene sepak pun ngadu kat mak ayah.. kene rotan, lagi la ngadu kat mak ayah.. anak membesar terlalu manja bawah ketiak ibu bapa.. sebab tu fiil jadi macam2.. bile dah fiil macam2, cikgu jugak dipersalahkan.. ades...

Anim takut nak masuk sekolah sebenarnya.. dengan title cikgu praktikal.. budak2 lagi la tak hormat.. lagi diperlekehkan.. dikhabarkan batch anim pelajar2 fizik akan praktikal di Pahang.. anim? of course la mintak dekat dengan suami nanti.. dah survey sekolah dalam Kuantan.. ade la 2 buah sekolah yang anim aim.. tanye kawan anim tentang sekolah tuh.. satu sekolah tu ramai Cina, satu sekolah lagi jauh dari Kuantan jugak... means kalau nak berulang alik dari Kuantan ke sekolah tu dalam 20 minit jugak.. pening2..

Ditambah lagi dengan tubuh anim yang kecik nih.. lagi budak2 sekolah main2.. dorang tinggi sume.. ades.. nasib dah bertitle puan nanti.. tak der la budak nak main2 dengan cikgu nih.. siap korang.. korang main2 dengan cikgu, cikgu bawak laki masuk sekolah.. ngeh3.. kalu korang bawak mak bapak, haa cikgu bawak laki cikgu masuk sekolah.. fair tak wahai budak2?


2 Comments:

Anonymous said...

hahaha
cikgu haniem sudah memberi amaran kepada 'budak-budak'

murid: Fair cikgu.

:D

Maaruf

ANIEMZ said...

hehe..yola.. aku takut nak masuk sekolah nih.. budak2 main ukur 'sape tinggi' dengan aku.. aisy.. kurang diajr betul budak2 sekarang =D

maarf, ko gune name/url la..letak name ko kat name tuh, url tinggal kosong.. baru kuar name ko.. hikhik.. sorry la cikgu anim terlebih ajar.. anak murid ni dah masuk U dah ni =)

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online