:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Sunday, May 3, 2009

Kenangan Menggamit Kalbu

Tajuk entri yang sedikit jiwang.. hehe.. anim tak pandai sangat pun nak berjiwang2 karat ni.. tajuk je jiwang yang mengada2.. disebabkan tensen baca EM, wat latihan tak dapat.. kalu dapat pun takut syok sendiri jea.. ade baik ku release tensen dengan on my laptop.. serabut dengan desktop yang penuh dengan file2, so anim pun clean la satu persatu.. sampai la tinggal file gambar je.. klik lagi kat gambar, so tertera gambar2 sedemikian rupa..


~bukan mengaji kat sekolah pondok neh.. bangunan kt belakang tu sejarah peninggalan zaman kesultanan Terengganu.. bangunan tu bukanlah 'indah khabar dari rupa', tapi memang khabar pun dah tak berapa indah, apatah lagi rupanya.. ngeh3.. pihak sekolah memang tak cat baru pun bangunan tu sebab tak nak bagi hilang sejarah dolu2.. apa ni, cakap pasal bangunan yang tak berapa indah pulak.. mane anim?? of course la anim diantara yang rendah dikalangan orang yang tinggi2.. hehe.. yang hujung sekali dari kiri.. oke?? tak berapa nampak dengan jelas gambar tu, tapi yang pasti mata ada 2, hidung satu n mulut satu.. hehe..~

~ ni jalan2 kat Bukit Puteri.. nama je puteri, tak der puteri pun yang jaga kecuali tukang jual tiket.. gambar kenangan sebelum 'mereka' ini meninggalkan SMAASZA.. cik tihah yang berdiri tengah tu ke MRSM Pontian.. sebab dia memang teringin nak jumpe pontianak, so apply la kt situ.. [betul ke tihah?].. dan yang duk depan sekali memeluk diriku itu adalah cik tiqah.. dia ke SBP Seri Puteri.. memang nak jadi betul2 puteri la, sebab tu apply situ kot.. [yeke cik tiqah?]~


~ ni pun same.. orang yang sama jugak dalam gambar kat atas, cuma kedudukan je yang berubah oke?? stail anim amik gambar suke keadaan duduk supaya orang yang tengok gambar anim tak der la predict 'kecik je orangnya' .. boleh terima ke reason tu? hehe.. boleh la kan?~


~ SPM batch 2004 (5 Sains).. really miss u all.. bilakah agaknya boleh ketemu ya?~


~ ni mase dapat sijil.. sijil apa ntah.. lupe.. nak tamat dah belajar sampai tingkatan 5, so buat la graduation ala2 U kononnya.. orangnya tak pernah naik atas pentas amik sijil, so senyum ala2 macam tak berapa nak ikhlas la.. hikhik.. kecuali masa pengiktirafan sebagai pengawas sekolah mase form 5, itu senyum meleret sikit.. tapi tak der gambar yang anim simpan..~


~ tak kenal2x.. sape ntah =P ~


Itu saja persembahan kedua dari ku.. hikhik.. kenangan yang menggamit kalbu..

p/s: rindu rasa nak pakai tudung labuh macam kat sekolah dulu.. erm, tak istiqamah itu yang susah kan.. harapnya anim dapat kekuatan suatu hari nanti..

5 Comments:

Rubiah Ismail said...

bestnya batch aniem..ada majlis ala2 konvo..batch kami xde pun...huhu..by d way, bangunan buruk tu, dah bertukar wajah tau..

ANIEMZ said...

hehe.. jangan jeles.. hikhik.. erm, yeke? lame tak gi smaasza.. lalu depan smaasza pun sokmo waktu subuh kalu naik bas balik Trg.. so, dok nampak la bangunan tuh dah bertukar wajah..

benzaldehyde said...

k.anim, rindunyer kat smaasza..rindu nak pakai bju asrama kaler hijau 2..hehehe..

Rubiah Ismail said...

aah.bangunan tu dah dicat baru...mcm rumah iklan adabi plak skali pandang..

ANIEMZ said...

anim to benzaldehyde:

erm, kak anim pun rindu gak nak pakai baju tu.. tapi balik2 rumah, mak dah cakap bagi kt sedara kak anim.. hikhik..tak dapek nak pakai lagi baju tu..

anim to rubiah:

oo.. yeke? dah cat.. hehe.. boleh la pinjam bangunan tuh.. amik gambar kawen2 kt situ.. jadi ala2 zaman dolu2...

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online