:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Monday, November 9, 2009

1 Paper Lagi..

1 paper lagi.. yuhuuuu...yippie*yippie.. [sambil melompat2..]

walaupun aku girang n hepi tahap tak sedar diri, ini tak bermakna aku bulih jawab 100% exam Energy Physics tadi.. bese la, bak kata Eah, tengah-tengah.. haha..

Sem ni sem paling sikit jam kredit .. hanya 12 credit hours tapi subjeknya sume bagaikan nak bunuh orang.. orang Terengganu kata "killer paper" haha.. orang putih kata, "subjek yang makan hati berulang jantung.." tapi jantung pisang jika dicicah budu, ohhhh~ maveles.. huhu..

Mase daftar semester 7 dulu, abang cakap kat aku,

"12 credit hours je?"

"Yela.. dah amik banyak2 sem2 dulu, ringan2 sikit sem ni.. "

"Kalu camtu boleh la skor 4 flat"

"4 flat? *@#$%* "

Mula2 bile abang cakap camtu, aku pasang angan2 gak.. tapi sebab aku nih suke angan2 tinggi berbanding dengan usaha, so 4 rata itu sudah kabur2 dari pandangan aku.. tambah2 pulak dengan BLUR mase exam, carry mark rendah, so lagi la tak nampak batang tegak nombor 4 tuh.. tapi jangan riso, aku sudah boleh terime hakikat itu sahaja bahagian aku untuk sem ni..

Mekaseh la pada sume yang bantu pulihkan semangat aku lepas down hari tu.. yg tak putus2 tinggalkan komen.. untuk abg jugak, TQ sayang sebab motivasikan aling semula.. so, sekarang hanya tinggal 1 paper.. tak sabo nak habeskan sem ni.. moving to Kuantan pulak.. yippie*yippie..

p/s : entri merapu meraban oke..

9 Comments:

mies said...

salam
tahniah la akak...bakal nak menamatkan paper terakhir [sy ada 2 paper lg] n bakal kembali pd yg tersayang. huhuhu.....

moga-moga tambah bahagia la nanti ye. kalau dah ditambah dengan 'kabar gembira' yg akak selalu mimpikan tu, jgn lupa postkan di sini ye.....

all da best.

aniemz said...

aniem to mies:

wsalam.. hikhik..mekasih dik.. akak last paper pun 12 hb neh.. masih dalam mode berfoya2 dengan laptop lagi neh.. hihi..oohhh~ sabar ek.. kuatkan semangat utk mnempuhi paper2 yang last tuh,..

kalu mies tak sabar, akak pun tak sabar gak.. hihi,, akak takkan lupe nak post kan kat blog neh kalu akak dh peknen.. tapi kalu buat surprise, bes gak kan?? hihi

mies said...

one more,

really hope can see akak satu hari nanti coz sy ni tinggal dekat ngan kampung mertua akak.

hope jugak mase tu dah ada 'kabar gembira' ye....

ila said...

slm akak..sabar2..nanti habis paper last tu,lompat la tinggi2 smpai ke kuantan,xyah naik bas da..huhu..all d best kak last paper...berusaha!!!!n untuk 'kabar gembira' tu jugak..berusaha!!!!hehehehe...

ANIEMZ said...

aniem to mies:

hihi.. yeke? mies duk mane? asal tak cakap awal2 kite satu kampung.. kalu tak, kite bulih jumpe.. huhu.. nanti kalu mies tak kesah, tinggalkan no fon kat sini.. kalu akak balik pasir akar kampung suami, akak call mies eh.. tapi ayat terakhir mies tu nak tunggu 'kabar gembira', so, akak postpone dulu la jumpe dengan awak.. hikhik.. tunggu akak peknen dulu yea.. hikhik.. tak der la gurau je..

ANIEMZ said...

aniem to ila:

hikhik.. ila neh, wat akak gelak je.. isy, kalu la betul2 bulih lompat tinggi2 sampai kuantan, memang akak betul2 bulih jimat tau.. TM-KL-Kuantan-KL-TM = RM 58 tau.. kalu lompatan akak bulih sampai kat kuantan, akak lompat hari2 laa jawabnya...

hikhik..ayat akhir ila lagi satu wat akak gelak.. akak tengah 'usaha' la neh.. haha.. kalu ila betul2 nak 'anak sedara', doakan untuk akak tau.. doakan akak tak alahan kuat jugak sebab takut jugak peknen time praktikal neh.. huhu

mies said...

insyaAllah.....ada rezeki and 'rezeki' yg akak hrp tu kita jumpa satu hari nanti.

sy pasir akar area kg cherang melintang.

ni no sy, 013-6317643.

ila said...

akaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak..
update2...
updatelaaaa...
update..update..update...
update ye...hehe....

ANIEMZ said...

aniem to mies:

oke dik.. TQ.. nanti akak calling2 ek kalu balik rumah suami..

aniem to ila:

hikhik.. sabo2.. nanti akak updet ek..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online