:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Tuesday, March 29, 2011

Hospital Rakan Bayi


Baru pestime tengok iklan tentang menggalakkan penyusuan susu ibu sepenuhnya selama 2 tahun.. aku je ke yang baru pestime tengok? haha.. nampak sangat bz tak nyempat2 nak berfoya2 depan TV okeh!


Bagus.. satu pendekatan baru kerajaan dalam menggalakkan bayi disusukan dengan susu ibu sahaja.. syabas inspektor sahab!haha.. tetibe.. kalau boleh iklan tu selitkan sekali bagaikan membuat sesi perahan susu, susu disimpan dan dipanaskan.. baru lah ibu2 di luar sana paham..


Kalau kt sekolah aku neh, aku je yang masih gigih memerah susu kat sekolah.. tp alhamdulillah, berkat usaha aku, aku dah ramai tarik cg2 kat sekolah tu utk menyusukan anak selama 2 tahun.. apa yang penting??? oh,, jawapan bukan kerjasama macam cite wonder pet, tapi yang penting adalah more demand, more supply.. sebab tu digalakkan memerah susu jika bayi tidak bersama kite...


dah la, akak penat la uolssss nak bagi ceramah lagi.. daaa... eh, kalau bernege jual breastpump kt sekolah ni boleh kaya jugak.. keke..



susu hadeef.. tak der la banyak stock EBM, tapi alhamdulillahmasih cukup..





1 Comment:

intan said...

Hi Mommy ! Sorry to interrupt. I'm Intan and doing an online business for baby and maternity clothing.Now Styling Darling is having a SALES .All items are 10-40% off.Please find and add Styling Darling Shop in Facebook :)Much thanks !

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online