:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Monday, October 18, 2010

Pertama, Tapi Terakhirkah??

Oke.. aku maseh majuk lagi dgn 'isteri solehah' tu, jadi aku malas nak bebel banyak2 lagi.. upload gambar je banyak2.. ade paham ke tengok gambar je?? ikut hati, dah malas nak hapdet belog.. tapi bile baca balik entri2 dulu yang aku pernah down n para readers semua bagi semangat, jadi tak sampai hati nak stop sini je..

mase buat entri berpassword, aku pikir mesti readers malas nak request sebab cerewet.. sekali balik konvo, ade kat 20 lebeh kot yang request password.. sangat terharu.. terima kasih la uolss.. eh, tetiba jadi gedik.. haha.. oke, layan kan aje mak minah ni nak jadi glemer tetiba..



pakai jubah besar gedabak..


hai hadeef, jangan nanes mami tinggalkan awak ye sekejap..


thanks kak nard tolong pakaikan jubah.. ^_~


perarakan masuk graduan


zura+wana+anim+baby hadeef+dayah+shud


dengan cu..


dengan shud.. shud konvo pagi, sebab tu dah tak pakai jubah


dengan raihah.. eah, thanks segala2nya.. mintak halalkan semuanya sepanjang kite blaja di UPSI n berpraktikal.. eh, anim ade hutang apa2 tak?? haha.. kot2 lupe time praktikal tu ade pinjam duit ke hape..


Dengan muna yang cute..


bakal mummy dan mummy hadeef..


hadeef, mangun la... tengok la topi petak mami ni siap ada bulu2.. ampes.. ampes.. tido nyenyak je kerjanya..

sahabat yg banyak membantu.. tolong amik transkrip, tolong amik jubah, hantar jubah, jahit jubah..eh, jubah saiz S pun still kene jahit lagi.. pendeknya la aku neh.. wakaka.. kutuk diri sendiri..


Hadeef dah nanes.. spoil betul.. mami baru nak berposing bagai..


With mok n ayoh.. mekasih atas semua jasamu, doamu buat diri ni.. jasamu dikenang.. love both of U..


kuar dewan abang kiss aku.. wohhh~~ sungguh terharu oke.. nasib tak nanes.. keke.. tak sangka sebab aku tau en zubir bukan jenis yg suke romantik depan2 orang.. ^_^



Dapat 4 jambak bunga dan satu patung hijau comel.. hadeef, mami nak la patung tu.. keke


bakal ibu + sudah jadi mami

Saya berkonvo degree setelah beranak sorang..

p/s:

eh isteri solehah, tanak mitak maaf ke?? dosa tau tegur camtu sehingga orang yg ditegur rase di aibkan.. en zubir pun tak paham tang mana yang dikatakan menceritakan hal umah tangga.. kang kalu aku tak maafkan, putus urat kentut kan, hazab nak kentut.. kah kah kah.. oke, aku baek.. jadi aku maafkan kau.. oke, setel!


19 Comments:

Nuraishah Hanani said...

kak aniem tetap cute n comell sggh.... :)
tahniah kak... doakan aishah same ye, smg berjaya habiskan perjuangan ni plak

saya afi. said...

k.aniem, buat derk je kt "isteri solehah" lah sangat tu~ dia jeles sebab HADEEF SANGAT COMELL! :)

Abah Yie & Ummi Na said...

tahniah dik :)

akak tumpang gembira ya...

akak pun sempat sarung jubah konvo..tapi jubah konvo suami je :) hehe

ANIEMZ said...

nuraishah Hanani: hehe.. mekasih.. insya ALLAH, semoga aishah dapat habiskan pengajian dgn jayanya =)

saya afi: tu la.. memang wat derk je ni.. kalau x, memang tak hapdet pun belog

abah yie & ummi na: tak pe la yang suami pun, asalkan dapat sarung.. hehe.. orang bukan tau pun kan.. hehe

layla_elyas said...

tahniah aniemz..mesti terharu kan dapat konvo ngan ada suami n anak sekali..lain dr yg lain..kenangan tu..ttg komen IS tu, akak pun ada terbc ritu..patut tetiba anim terus wat entry password..nnti2 kalu ada komen cmtu..delete n ignore je..kalu dia tegur betul, kita boleh ubah, kalu tak betul bt xlayan je..k..tahniah sekali lagi..

guruohguru said...

tahniah aniem, walaupun tak pernah berbicara secara langsung, tapi ruang maya ini cukup sesuai dimanfaatkan sepenuhnya. tahniah sekali lagi, dan selamat menjadi mummy dan cikgu yang berjaya!

ANIEMZ said...

layla_elyas: ala, akak lagi power.. konvo dengan title ummi kepada 2 orang anak..kagum betul.. mesti terharu akak n suami besarkan anak smbil belajar n last2 konvo jugak akhirnya.. tu la, belog ni selalu kene attack.. geram tau.. selalu ade org dengki2 bagai..nak tegur biarlah emel ke, sms ke, ni tegur dalam belog cam kite ni jahil sgt je.. eh, emo pulak dah.. hehe

guruohguru: aqilah, kite konvo sesi sama kan.. semoga kite jadi guru yg cemerlang utk anak didik nanti.. oh~~ tak sabar nak posting..

Raihah Rosli said...

tahniah aniem :)

samalah ngn org... org minta maaf ...
ats segala salah n silap... atas kekurangan , kelemahan dan keterlanjuran.. atas apa yg menyinggungkan juga menyakitkan hati... ampun n maaf di minta -_-

aniem x de utang pe2 ngn org... org ade utang ngan anim ? takut2 ade kirim brg pastu lupe byr ke...

aniem, baby hadeef sgt comey like her mommy:)

ifnir said...

thniah kak aniem..hihi..seronoknye dah grad,sy pon xsbar nak grad.hehe..

miss jue said...

anim, congratulation!! semoga dapat posting dekat2 and jadi cikgu yang baik + comey =p

about IS tu, just ingore her... kalau la apa yang anim tulis tu bnd dlm selimut, mesti la awal2 lagi en.zubir dah tegur kn??? tak kan la citer pasal baby pun tak boleh... macam2... pe2 pun, jgn tensen2. teruskn menulis.

alyafara said...

askum aniem..congrtz dh konvo..cute n cantik sgt aniem dgn bju konvo tu..alhmdullilah smuanya dh tercapai..sebuah keluarga,suami dan anak serta kerjaya..insyaallah smuanya mendapat manfaat dari allah..amin..smg menjadi guru yg berdedikasi..hehe..jgn berenti update blog yer...chaiyokk!!!!

meelooww said...

Tahniah on your graduation!

-Laily-

~lalala~ said...

Salam Aniem,
Rasanya 'isteri solehah' ni pernah komen kat blog sy aaaa... tapi nama lain. Sy just bertanya kenapa kite kene dahulukan parents laki bile kahwin & bukan parents kite sndri (sy belom kahwin, tp dh nk kawen dh). Sy ni bukan tere, sbelum kawen ada byk soklan sy nk tny. So sy tanya la. Pas tu die siap ckp sy ni 'tak layak kawin, & patut pergi amek kursus kawin lain.' Siap ckp kalau die la parents laki tu 'dh lame die suruh kiterg putus'. T_T Maybe cara sy tulis tu kasar sgt, tp org lain bole rilek je jawab baik-baik, knape sy kene 'putus tunang' just sbb bertanya?.. kan kan...? Terasa jugak dgn kata2 die, tp sy just ckp TQ je la. (ノД`)・゜・。
Anyways, congrats on your convo aniem~ Been reading your blog for sometime now~ Keke. Keep it up! Harap dpt belajar mcm2 from this blog utk my future pulak~ (=^・・^)ノ Congratulations!

Affieza said...

Congrats 4 the convo...
Teruskan update blog yer..

incik said...

akak..ade lg ke entry berpasword?ala..nk password jugak..huhu..jgn lupe send kat ila ye..

ANIEMZ said...

raihah rosli: eah pun tade hutang ape2 pun.. anim dah halalkan semua.. cite eah tentang hadiah konvokesyen tu wat anim terharu jugak la.. alhamdulillah, akhirnya yang keruh dapat dijernihkan kembali =)

ifnir : mekasih.. sabar, mas itu akan tiba jua.. eceh..

miss jue: mekasih jue.. betul la kate jue tu.. tapi nape la IS tak pikir camtu.. adeh..

alya fara: hehe.. alhamdulillah, tamat pengajian utk ijazah.. master tatau la nak sambung ke tak.. erm, alhamdulillah jugak sebab ALLAH bagi peluang berkonvo setelah bergelar isteri dan mami.. harap2 dapat posting dekat je ni..

ANIEMZ said...

meelooww: thanks =)

~lalala: thanks ye.. erm, kadang 'IS' di luar sana tu boleh menyamar macam2 nama.. yg saye tak puas hati, saye tak pernah kacau dia, nape nak kacau sye.. menci tau.. suke hati je kan cakap kt awak camtu. se'solehah' mana pun kite, jangan lah nak ukur orang laen tu semua hina..mulia sangat kah dia? eceh, emosi tibe2..

nway, tahniah dah nak kawen.. semoga hubungan yng dibina berkekalan hingga ke syurga-NYA..

affieza: thanks.. =)

incik: tade dah ila.. akak pun malas dah eh nak wt berpassword.. leceh la.. tapi kalau kene attack lagi, memang akak buat entri berpassword sepanjang hidup la.. haha

Raihah Rosli said...

itu lah aniem... org pon rse bhagia :) alhamdulillah... hampir sethaun perkara itu ...

:: Alarmist WuZ eRe :: said...

Tukang hamek gambo takdok disebut pon..
penat gak tau..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online