:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Wednesday, October 6, 2010

Budak Kecik Yg Emo

mami slalu bising2 dengan baba.. tutup telinga lagi besh tido..


Hari Senin aku gi check up Hadeef untuk sebulan.. pagi2 buta dah tercongok depan klinik sebab kelas abang kul 8.. nasib ada bonda tercinta, tade la sorang2.. bila datang awal ni opkos la jadi orang first.. mase kat klinik tu Hadeef tak tido lena sangat, kang celik mata pastu pejam balik.. aku dah naik risau takut dia ngamuk tak cukup tido.. nasib baik je.. dah la nak kene cucuk sebulan..


Eh, berat aku 48.5 kg..berat sebelum kawen 43 kg, berat lepas kawen 45 kg, berat mase buat buku pink 46 kg dan berat terakhir sebelum bersalin 60.5 kg.. harus kene turun lagi 5 kg..
tetibe tukar tajuk..
motip??


Bila tiba nak kene cucuk, Hadeef dah mengamuk sikit nak susu.. pastu, bila nurse mintak pegang Hadeef macam nak menyusu, laju2 Hadeef buka mulut dengan harapan susu masuk lah dalam mulut ku.. kekeke.. tapi, tibe2 ada seketul jarum masuk dalam daging peha dia.. terus meraung 1 klinik dengar.. sian itu budak.. menangis sampai mulut ternganga luas n suara pun tak kuar.. kesian Hadeef, agaknya dah pobia dengan jarum kot..


Lepas kene cucuk, aku terus bagi susu dalam kete.. tapi dia tak tido pun.. nangis esak2 lagi.. sampai umah, dia nak tido, tapi macam pobia nak pejam mata takut tetiba ada orang datang cucuk lagi.. kesudahannya, dia ngamuk2 sebab nak tido tapi takut =( .. itu adalah kesimpulan awal yg aku buat lah, Hadeef nak tido tapi takut..


Tapi, bila mak aku amik dia n ulik terus lena.. tersentap hati mak nak oi... tido pun dalam sejam je, pastu bangun balik.. perangai si Hadeef bila dia nak tido dia nak jugak sikit susu masuk dalam mulut biar setitik pun, baru blh lena.. adui, bimbang aku takut pengasuh tak leh layan sangat ragam dia neh.. pastu, macam bese ngamuk2, tendang2 kaki comel, aku pun rasuah dengan susu.. keke.. terus senyap sebab ada mende dalam mulut..


Pastu, bile dia nak lena, terus jerit2 nangis.. aku ulit, selawat bagai pun dh tak layan.. menangis kuang kuang kuang macam kene cucuk jarum suploh masuk dalam tubuh dia.. sekali lagi bila mak aku amik terus diam.. luluh hati mami tau.. mak aku cakap, maybe Hadeef kecik hati dengan aku sebab bagi nurse cucuk dia.. hehe.. kecik2 dah pandai nak majuk eh hadeef.. ikut sape ni??


Pulak tu pobia dah nak baring menyusu ikut kedudukan macam kene cucuk.. maksudnya, tanak dah kepala sebelah kiri.. nasib Hadeef boikot 1 hari je, kalau tak, mami hantar balik kampung ikut tok la.. keke.. ni hasil check up semalam..


berat : 4.25 kg (naik 1.25 kg)
panjang : 54 cm (mase lahir 49 cm)
lilit kepala : 36.5 cm (mase lahir 33 cm)


ni lah hasil susu mami.. saye besar dengan sehat!



auuucaakk!!


asal tengok mami je nganga mulut.. asal nganga mulut je pandang mami.. ape kess??


ok.. fokus.. bole masuk dalam blog ni.. glemer2


Assalamualaikum semua kawan2 sekalian alam..


p/s: entri ditulis hari Isnin, hari Rabu baru dapat publish.. haha.. penangan anak sorang.. baru sorang, tak lagi suploh..


8 Comments:

aSmiDar said...

comel la..hehe
ha`a...baby pon mandai majuk tau...
dah kena dah dulu..huhu

Nur Qistina said...

waa...comel nya...hadeef jangan la majuk ngan mami hadeef tau..=)

Puan nadxoxo said...

comel la dia nganga2!

mamawana said...

So comel....

deena awanis said...

bolatnyer hadeef..gerammm..nice name anyway..=)

ummuibrahim said...

aniemz, kalau nk susu byk, minum air durian belanda. jus durian belanda pon ok... minum segelas pon jadi... sure kalau die minum mlm, dah xbgn tgh malam utk susu lagi... tp, bagus la byk, boleh perah buat stok... nanti dah keje xsempat2 dah

HuRuN^AiN said...

comel bangat! =)

kunaz said...

hi aniemz! berjaya gak masuk blog nie. baru dpt baby eh? cute~~~` congrats tau. best kn jd mama? pnat nk mati pn tetap hepi. huhu..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online