:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Thursday, July 8, 2010

Alahai Anak Mama..

Sambung cerita yg semalam.. dah baca? klik sini..

Memang aku betul2 puas hati la dgn layanan kat IIUM Women Health Centre tu..
Semalam dorang call cakap appointment tukar jadi kul 9.30 am..
Aku punye la buat2 pegi lambat sebab gi awal2 pun dah diberitahukan datang kul 9.30 am..
Senanya, malu nak tercongok depan bilik tu awal sangat..
Dah la free, semangat punye ko datang awal2..
Kalu ia pun hepi sbb free, cover2 la sikit.. heh!

Tadi dalam kul 9.10 am, kak ayu, sister yg jaga kat situ call..
Dia tanye jadi ke tak nak scan hari ni..
Terkezut aku.. Selalu mane ade klinik call kan..
Ohhh~~ lupe.. KK pun akan call kalau tak datang appointment..ngeh3..
Aku pun cakap jadi, baru nak gerak ni..
UIA dengan umah aku 5-8 minit je.. huhu..
Senanya, kitaorang kelam kabut pagi tadi..
Air tak dak.. weh~~ camno air ni tak dak??
Aku bayar setiap bulan tau.. bil siap negatif lagi.. maksudnya aku bayar lebih..
Adess..
Nasib la aku mangun awal2 mandi..
Abang je yg tak sempat mandi kat umah, pi mandi kat masjid..

Ape la duk cite hal lain plak..
Syuh..syuh..syuh..

Oke.. tadi scan lagi.. rasenye scan 3D last dah ni..
Pasni, tak nak wat dah.. kesian anak mama ye..
Malu2 dia sebab mak bapak dia asek sibuk nak tengok rupe wajah nye..
Dr. S pun baik sangat.. ramah!!
Mase mula2 masuk bilik, dia tengok abang n kata;
"la.. awak rupenye.. ingatkan sape.."
Ohh~~ dia ingat lagi abang walaupun abang posting OnG awal tahun..

Upenye, baru aku tau, baby ni sangat malu dengan bapak dia.. haha..
Semalam, oke je dia tak tutup muka dengan tangan..
Sila compare gambar semalam dengan hari ni..
Hari ni, mentang2 baba dia ada sekali mase scan...
Tak nak ubah langsung kedudukan tangan dia.. siap tutup muka lagi..
Alahai anak mama ni..
Dr. S puas godek2 perut aku..
Sekejap je dia alih tangan, kemudian tutup balik muka dia..
Malu sangat..
Tapi yg aku tak tahannya,
Blh abang cakap;
"eh, macam muka abang la.."
Haha.. aku gelak jahat situ.. perasan! kuikuikui..
Tak pe abang..
Kite tengok, bile baby lahir ikut muka sape..

Balik dari UIA.. aku gosok2 je perut..
Cakap kat abang macam tak percaya je ade baby dalam rahim ni..
Siyes, sampai sekarang rase tak beban pun peknen..
Pernah orang tanye, berat tak rase perut..
Semestinya tidak..
ALLAH dah buat yg terbaik kan..
Kalau ibu2 mengandung rase perut ni berat,
Ade ke orang nak mengandung sampai 5 6 kali???
Cuma, kalau bagi ibu, memang tubuh akan rase makin berat..
Jalan pun perlahan2, mcm penguin pun ade [aku la tu =D ]
Tapi tak pe..
Insya ALLAH, DIA bagi ganjaran terindah kelak..


Kedekut sangat nak bagi mama n baba tengok muka dia.. puas pujuk, tapi tak nak alih jugak..


Nasib Doc sempat capture gambar ni.. walaupun tak penuh, tapi puas hati dah.. Dr. S scan, berat baby lebih kurang 2.0 kg.. so, aku wat average la.. baby lebih kurang 1.7-2.0 kg.. takkan la semalam scan, 1.7 kg, hari ni scan 2.0 kg.. cepat bebeno.. senanya, abang cakap, kadang2 fetal weight tak accurate sgt pun melalui scan ni.. tapi kalau 31 weeks berat dh camni, lahir nanti mebi 3.++ kg kot..


Buat baby..
Membesar lah sayang dalam rahim kasih mama...
Mama n baba sangat2 sayang pada awak tau!
Setiap hari sebut2 pasal awak..
Setiap hari pilih nama terbaik utk awak.. tapi tak jugak2 decide nama apa =D
haha..
lebih kurang 8 minggu lagi kite akan jumpe..
Ohhh~~ lupe nak gitau..
Ibu yg kene GDM tak leh post date..
So, nak tak nak, awak kene keluar before 8/9/10.. huhu..
Kite raye bertiga.. yeay!!! insya ALLAH..




14 Comments:

Insyirah said...

wah2 beznya dh nmpk muke baby ye..tp mmg mcm muke zubir la..hehe

miss jue said...

GDM tu pe??? bagi la baby keluar lepas raya... boleh makan puas2 b4 kena pantang... hehehe...

yuhazlina said...

wow...dh nak dpt baby...muka pun dh nmpk...bilalh lak giliran kyus ni...=( x sbr rasanya..

ANIEMZ said...

aniem to insyirah:

ish.. nasib kak nor yg cakap camtu.. kalu zubir ckp lagi baby mcam muke dia, ingat nak transfer dh perut ni ke perut dia.. haha.. =)

aniem to miss jue:

GDM tu stand for Gestational Diabetes Mellitus.. kencing manis semasa mengandung.. terkena GDM sbb perubahan hormon, lagipun ayah anim memang ade kencing manis.. kire genetik la.. tapi kalu GDM, lepas bersalin, terus tak der dh.. tak le la jue.. EDD memang 2 hari before raye.. huhu.. tu pun tak leh post date.. nak jadi baby 1 syawal pun tak leh.. hikhik

aniem to yuhazlina:

hihi.. tak pe kak yus.. giliran kak yus dh dekat dh tu.. dah bertunang, nanti selangkah ke alam perkahwinan.. pastu selangkah lagi ke alam keibu bapaan.. ala, 2 langkah je pun =)

Ummu Iffah said...

Anim, macamana awak dapat free buat scan 3D kat uia?

ANIEMZ said...

sebab zubir student uia.. staff pun free kalu tak silap la.. tapi student memang free, just byr RM 5 je utk pendaftaran seumur hidup... hihi.. nak follow up kt situ blh, tapi in case kalu kene wat MOGTT ke, amik test ape2 ke, kene byr la.. kalu kt klinik UIA, semua free kan termasuk MOGTT.. cuma, kalau scan kat klinik UIA tu 2D je la..

mamawana said...

Baby cute tu nak main cak cak dgn babah dia

ANIEMZ said...

aniem to mamawana:

hihi.. tula.. dia nak main au cak dengan baba dia..

Shahibul Afzan Wahab said...

semoga selamat semua ye nanti anim...mesti lebih ceria dapat raya bertiga tahun ni...kak shibul raya bersembilan lagi..hehe (mak+ayah+adik2)

admin@10thbatch said...

like this post..
semoga semua selamat..

ANIEMZ said...

aniem to shahibul afzan:

hihi.. tak pe, raye bersembilan ni lagi meriah.. huhahuha kat umah..


aniem to admin@10thbatch:

thanks..

Diyana Amalina said...

comenye....bila tgk gmbr baby rasa mcm nk kawin la plak...heheheh x malu

Ina Hashim said...

bestnya nmpk muka baby dgn jelas...akak scan 3D tapi baby tutup muka dgn tgn n kaki..huhu

Ina Hashim said...

lupa nak cakap
cantekk la birthdate dia nnti
8-9-10

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online