:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Friday, April 23, 2010

Baby Pun Jeles..

Si kecil ni walaupun baru masuk 5 bulan, rupenye dah ada emosi & perasaan.. ngeee~~~ mama tak tau la samada semalam baby jeles dengan baba atau baby respon kat mama nak tanye, "mama tak sayang baby jugak ke?" ^_~

Sebenarnya, sejak seminggu lalu start hari Isnin-Rabu, mama duk sorang2 je kat rumah.. tersangat la sunyi+sepi.. setiap saat mama ingatkan baba yg duk kat Temerloh tu.. n setiap kali teringat tu la mama akan menangis semahu2 nya.. sensitif kan? mama just boleh usap baby n sembang2 je.. sebab kamu saja teman mama dalam rumah ni..

Mama perasan, setiap kali mama menangis mesti baby tak gerak.. diam je.. tak der pun rase movement kat dalam perut mama ni.. sehingga lah, hari Rabu baba balik, mama punye la hepi.. sepatutnya, baba balik pada hari Khamis, tapi kelas cancel pada hari Khamis, so baba terus cabut balik Kuantan hari Rabu malam..

Apa yang wat mama hepi, baba balik surprise tuh.. baba langsung tak mesej mama gitau nak balik Kuantan.. walaupun surprise baba tu bukan beserta bunga ros sekuntum atau kad I LOVE U sekeping, tapi cukup lah sekadar sebungkus Nasi Goreng Ikan Masin.. ngeee~~~ mama mengadu mama lapar, tapi baba just suh makan roti je.. baba tak tanye la mama nak makan apa, kalau tak mesti kantoi!!Sebelum tu, mama pun ade ngadu kt baba baby diam je.. baba pesan kat mama, suh usap2 perut n cakap dengan baby...

Tapi, bile baba dh sampai n masuk rumah, mama peluk baba.. baby dah start tendang2 atau mebi baby gerak pusing2 ke apa, yang penting mama tau ada movement kat dalam perut mama.. waaaa.. sungguh hebat! tak henti2 kamu gerak ye..kamu jeles ke sayang?? ^_~ memang masa tu mama hepi sangat sebab mama dalam mode surprise baba lagi..

Ada satu lagi aksi yang membuatkan mama terkejut dengan baby ni.. semalam, balik dari sekolah, mama ajak baba makan kat kedai poksu & moksu.. kedai ni jual pelbagai jenis makanan bergoreng cam kepok ke, pisang goreng ke, sata, otok2, kuih muih etc la.. banyak mama balun makan semalam.. so, bile sampai rumah, masing2 dah jadi cam ular sawa.. haha.. malas dah nak wat kerja apa..

Baba pulak, boleh dia lena dalam keadaan perut kenyang camtu.. tengah2 baba tido, mama usap rambut baba n cakap kat baby, " baby, mama sayang sangat tau kat baba.." terus baby gerak2.. mama tak tau baby tendang atau baby tumbuk atau kene siku baby ke apa.. yang penting, perut mama bergolak naik turun ikut pergerakan kamu.. sungguh! mama memang leka tengok perut mama yang bergolak naik turun tu hampir setengah jam.. tak jadi mama nak tido sebelah baba.. haha..

So, sekarang ni mama dah dapat agak baby akan respon kalu jeles dengan baba.. hikhikhik.. atau pun baby nak gitau mama, " mama, baby pun ade kat dalam ni.." mode hepi oke tengok baby semakin hari semakin besar dalam tummy ni.. semoga sayang baba n mama ni membesar dengan sihat n sempurna kat dalam ni sehingga la lahir.. membesar lah sayang dalam rahim kasih mama!! mama baba sayang kamu..


3 Comments:

miss jue said...

ohhhh~
comey sgt baca entry anim kali ni. rs sweet je bila anim bhskan diri mama...
so sweet~

to baby>> dok baik2 tau dlm perut mama tu.

Insyirah said...

alala comeynya mama anim ni..hehe..mcm klakar je anim dh nk jd mama..rs mcm baru je kite duk "gaduh2" kt TM dl..hehe..

papepun take care ye sis!!=)

where said...

hehe..teringat si zubir tyme di smaasza..
sori anim, saya x knal anim..
mse duk smaasza dlu ne knal dak pompuan..wakaka..junior la kate kn..knal abg senior je..=P
.gud luck ntuk korang..semoga baby pun pandai cam babah n mama dy..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online