:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Tuesday, April 13, 2010

5 Minggu Lagi..

Sangat tak sabar oke.. aku tau, nanti lepas praktikal pun, duk rumah sorang2 akan jadi bosan gak.. tapi aku jadi bosan bile mengadap muka budak2 yang tak makan saman neh.. memang betul.. aku sekarang praktikal saja, orang di luar sana boleh la cakap, nanti jadi cikgu tetap pun akan makin bertambah masalah.. same je, kene ngadap student gak.. tapi yg otak aku jadi cramp bile layan budak2 adalah, cikgu praktikal tak der kuasa nak mendenda budak.. so, budak kurang ajar ke, budak melawan ke, cikgu praktikal tiada kuasa nak buat apa2..

5 minggu lagi rase cam 5 bulan.. sungguh.. bile minggu depan Dr Bakar cakap nak datang observe, hati tak berdebar, tapi gembira.. sebab apa? sebab lepas tu aku nak serahkan kelas2 tu pada cikgu asal dia.. cikgu dia pun baru amik alih tugas ngaja sains kelas tu sejak pertukaran jadual baru 1 March, so, dia memang tak pernah ngaja lagi Sains untuk 2 kelas yg aku ngaja nih.. tapi akak tu pernah mengajar 2 kelas ni untuk subjek Sejarah n dia memang sudah maklum pasal kenakalan budak2 ni..

5 minggu lagi, baby pun akan masuk 24 minggu.. 6 bulan.. rase sekejap je.. skang dah rase dia gerak, cuma bukan rase tendang ke siku ke apa, cuma rase ade 'something yang comel' gerak2 dalam perut.. semua baju kurung hampir tak muat.. ngeee~~ gemuk sangat ke aku skang? haha.. aku cakap kat abg, lepas habis praktikal nak scan tengok laki ke pompuan, tapi abang cakap awal lagi sebab ade kebarangkalian Doc tersalah predict.. tunggu 8 bulan.. owwhhh~~ lama tu..

Oke la.. doakan aku selamat2 saje ye.. skang tumit dah rase sakit bile diri lama2.. dalam kelas, nak kene cakap berulang2 sebab budak susah nak diam.. adehhhh~~ hanya yang pernah dan sedang menjadi guru saja yang memahami tugas utama seorang guru..


4 Comments:

miss jue said...

anim, sabar tau... sekejp je 5minggu tu. eh, dah nk masuk 6bln??? rasa macam sekejap je... hehe... xbsr nak tgk "perut" anim.
harap2 bb+anim sihat smpi due date nti.
all d best masa observe and take care!

ANIEMZ said...

aniem to miss jue:

hihi.. thanks jue.. jue la penyokong tegar anim kt blakang.. ngee~~~ tu la.. anim pun rase sekejap.. lagi 5 minggu akan masuk 6 bulan.. kejap je rase.. hihi.. nanti anim upload la gambar yg latest.. dah nampak dah perut sebenarnya.. tapi kalu pakai baju ngandung, memang dah terserlah dah perut.. tapi gi skolah still pakai baju kurng lagi, tak nampak sgt la.. hehe

miss jue said...

bestnya... nti kalau dh rasa bb tendang2, citer la dlm blog tau...

syifaa' Hummaira said...

salam kak aniemz.. :) semoga kak sentiasa sihat.. ni nak jemput kak gi blog :)

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online