:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Thursday, February 12, 2009

How To Release My Tension?

Disebabkan duk layan 'karenah' graf tuh yang mengada2 hampir 3 jam, I terus fed up.. then, I bangun untuk ke dapur.. nak prepared bahan untuk nak masak esok.. esok turn I masak.. sebab ape prepared awal sebab esok nak kuar awal kul 8.. so, harus dimasak awal sebab nanti balik dah tengah hari terus bulih lunch..

Menu untuk esok dicadangkan nak buat sup ayam.. so, I perlu kan bawang merah, halia dan bawang putih.. bawang2 ini perlu ditumbuk lumat.. hahaha.. ape lagi.. I gune lesung batu, I tenyeh2 bawang2 tuh dalam lesung tuh.. hancur lumat.. skejap je.. sebagai untuk mengurangkan rasa tekanan.. bile I tengok bawang dah tak nampak rupenye, I pun amik laa letak dalam bekas n letak dalam peti..

Bawang hiasan je.. tapi I punye bawang lebih kurang camni le rupenye.. tapi idok le I gune banyak tuh bawang untuk wat sup..

Satu je perlakuan yang kurang sopan.. I tumbuk bawang2 tuh kul 12 tengah malam.. ahha.. semua orang dah tidur termasuklah 'pakcik2' pakistan kat sebelah rumah ni.. rase2nye dorang tak tersedar pun sebab I tumbuk bawang2 tuh se ayu yang mungkin.. tak tumbuh sangat, just tenyeh2.. kesian bawang2 tuh.. sorry laa ye, you jadi mangsa.. ngeh3.. :-)

2 Comments:

AZAN SUBUH said...

hehehe...lawakla cite anim.tergelak bace.

HANIEM MUSTAPHY said...

tensen laa kak shibul.. lecturer tuh bagi soklan susah sangat.. kitaorang boikot nak hantar jawapan lubang2.. hehe..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online