:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Wednesday, December 29, 2010

Bila Nak Mula??


since sekarang bumi Kuantan sentiasa hujan, jadi tertangguh untuk nak mulakan satu niat murni ni.. ecece.. mukodimah sopan santun nampak.. dah dah dah.. jangan cipta kan 1000 alasan cik puan anim..


senanya, sebelum aku bebel panjang-panjang-panjang, aku dah pernah bebel pendek kat sini.. tu la, asek bertangguh je nak mulakan niat suci murni tu.. cam saspen je.. dulu nak mulakan mase hadeef 2 bulan, tapi en zubir tak bagi lagi sebab takut anak kengkang.. aku cakap tak, dia tak caye.. so, mak2 budak di luar sane, katakan tidak.. kate kan ..


sangat lah terasa pengaliran duit macam air hujan setiap bulan sebab asek beli DD hadeef.. pergi mydin je beli jamban hadeef, tak de barang lain aku nak borong.. kekeke.. so, bile pakai CD ni mungkin boleh cut bajet sikit walaupun kene spend sabun yg tade enzim ke hape ntah.. aku blaja separuh jalan je bab2 CD ni.. =D


lagi satu, CD ade 5 keping je.. buat permulaan ni cukup la kan.. pakai cmpur2 dengan DD pun boleh cut bajet jugak.. bimbang beli banyak sekaligus kang takut aku ni hangat2 tahi ayam je.. hoho.. semuanya dah pre-wash 3x.. bile2 mase je boleh mula.. tapi kan.. tapi, kalau hadeef berak masyam tu macam aku tak sanggup je nak basuh... wakakkaka.. tu lah salah satu sebab utama selain dari sebab yang tersenarai di atas.. kekeke..



2 Comments:

deAnza-wAnda said...

hehhhe...mulakan hari ni!!

CaHaYa^KetEnaNGan said...

anim: akak dah mula..akak tak kisah pun sofiya jadi kangkang ke tak..sbb tak pernah fikir..kalau dia buat 'bisnez' akak basuh buang najis tu..rendam dgn sabun pastu letak clorox skit..hilang la..pastu spin je..basuh ngan tangan..akak ader 4 keping..smlm borong lagi 10..senang kalau ada banyak..mmg jimat..anak akak sofiya hanya pakai dd waktu nak tdo..so stok dd bleh tahan 2 bulan..so anim jgn malas2..wokeh...

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online