:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Thursday, September 2, 2010

Hanya 1 Alasan

eh, tiba2 rase cam bes peknen..
baby tak yah kuar lagi la..
kuar minggu depan je..
kire cancel perjanjian damai kite esok nak buli baba jaga kita..
kih kih kih..

tekak dah boleh telan semua makanan yg dalam angan2 sebelum2 ni..
v
v
v
v

kek secret recipe [kedai yg sekangkang kera dari rumah]

beli hanya 1 slice.. kenapa mau banyak2? kang kencing manis seumur hidup kang.. kredit to google..
.
.
puding caramel [tak sedap langsung makcik tu buat..eheh!]


aku beli bukan rupe cantik macam ni.. tade maknanya ade sebijik buah ceri atas puding aku beli tadi.. kredit to google
.
.
gulai perut lembut [piwet!! memang mabeles la makcik anim masak.. eh, mcm nama sendiri je]


makanan peberet sejak azali.. kalau mak aku masak, sampai meneleh2 air liur.. oke, aku tipu je.. bukan budak 6 bulan nak tumbuh gigi air liur meleleh2 ni.. kredit to google
.
.
bubur lambuk [tetibe ada orang sedekah tepi jalan, abang amek je..]

tiada hiasan seindah ini.. haha..kredit to google..
.
.
air tebu [eh, masuk dalam list jugak air sedap ni..]

tiap2 hari aku beli air tebu.. pernah sekali beli sampai 5 hinggit.. gile ah.. minum 2 orang sampai berbungkus2 air tebu.. tamak sungguh.


*************************************

udah2 le tu pikir pasal makanan..
semua aku balun makan hari ni..
hanya kerana 1 alasan,

"kalau aling bersalin esok camne abang? taleh makan dah.."

oke.. kite tengok, esok baby kuar ke tak..
kalau tak kuar lagi,
aku tatau dh nak wat alasan ape lagi pasni..
kah kah kah..

"bang, guna alasan sama boleh ke?"



4 Comments:

LOVEisCHENTA said...

salam..sedapnya air tebu..

tp kita macam takutlah nk minum air tebu walaupun dh nak 7 bulan ni...

org kata air tebu ni tajam tu yg macam was2 jerk nak minum..

awak minum mula dari berapa bulan erk??..

*Selamat Berpuasa & Selamat Hari Raya*

ANIEMZ said...

wsalam..

hihi.. air tebu ni memang sedap.. sebab tu beli setiap hari =)

ooo.. kalau ikut org2 tua, memang bnyak pantang larang.. tak pernah plak dgr air tebu ni tajam, cuma dia penawar bagi ubat..

kalau ikut medical, hanya nenas je yg betul2 bahaya.. proved by doc yg buat research.. makanan laen2, hubby kate makan je..hubby pun tak larang.. kih kih kih..

LOVEisCHENTA said...

Ohw..

kita ader gak mkn nenas..tp nenas yg dah masak lah.. Alhamdulillah xder paper..

kalo macam tu balik ni nak beli air tebu lah.. mmg dah lama pendam ni..
nk minum macam takut2 jerk..

terima kasih ye..

ANIEMZ said...

nenas masak tak pe.. nenas yg muda je kot taleh.. tapi hubby anim tak bagi makan pun walaupun tengok paceri nenas yg sangat sedap tu.. sabo je la..huhu

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online