:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Tuesday, September 7, 2010

Alhamdulillah..


04 September 2010..
Alhamdulillah.. aku dah selamat bersalin..
Selamat berpantang untuk diri sendiri.. eheh!!

04 September 2010..
Hari yg sangat2 penuh bermakna, cuak, macam2 saspen..
Gambar baby??
Mak bapak dia sangat kedekut nak tepek gambar baby dalam blog oke..
Hik hik hik..

Senanya baby HZ dalam NICU..
Due to Meconium Aspiration..
Moderate meconium..
Senang cite tertelan najis masa nak lahir..

Banyak cite di sebalik nya..
Tapi tunggu la.. nanti aku share segala cite sebelum aku ilang ingatan.. lalala
Sabar ye..

Sikit sebanyak tentang baby :

telah didaftarkan atas nama HADEEF ZAFRAN BIN MOHD ZUBIR..
lahir pada 4 september 2010 pada jam 3.20 pm di Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan.. berat baby 3.06 kg..
tade la besar sangat, tapi sebab mak dia kecik sampai doc tanye,
"tinggi nurul berapa ni?"
dan disebabkan itu, baby lahir secara assisted delivery iaitu melalui vacuum..
nyaris2 nak kene operate..
fuh fuh fuh.. selamat tak operate..
alhamdulillah

Aku saket start kul 7.20 am..
gi hospital 9.30 am (3cm)
kul 12 pm (6-7 cm)
kul 2.45 (10 cm)
kul 2.50 -3.05 (diberi mase utk push)
kul 3.05-3.20 pm (vacuum)

Tolong doakan kesejahteraan baby ye...
Nak sangat beraya dengan baby..
Tamau beraya kat spital T_T


p/s : sape nak petua cepat jalan terbuka?? angkat tangan.. kih kih kih..

p/s 2: bukan senang nak jadi seorang MAMA..

p/s 3: tak sabar nak cite kan segala2nya..

27 Comments:

LOVEisCHENTA said...

Alhamdulillah..

Tahniah..

Doakan kita pulak erk..

Nota Tumit: Baby raya erk.. hehe

Salsabiela 2005/2006 said...

Tahniah baby sbb dah lahir! :)(Dah lama menanti baby ni keluar. hehe)

-KhadijahKhalilah-

yuhazlina said...

x sabar nak dengar cite mama anim nih...buka blog kat mana nih..sempat aje je yer..apapun tahniah..moga semuanya sihat walafiat

::~aFiFaHaNi~:: said...

alhamdulillah..
tahniah kak anim..
semoga semuanya baik2 blake..

InsyaAllah..

HeLena said...

alhamdulillah..
tahniah...sentiasa menanti baby aniemz kuar nie..tiap2 ari bukak blog nak tgk n3 terbaru..

so,pada baby..jgn 'dera' mama n babah tau!! =)

semoga baby cepat2 kuar sepital..leh raya ngn mama n babah...

anjungsery said...

tahniah.. x sabo nk dengar cite pengalaman bersalin tu.. hmm.. :)

Puan nadxoxo said...

Tahniah Aniem! Akhirnya yg ditunggu2 telah tiba! Tahun ni raya dengan baby lah yer :)

Smoga baby & ibunya cepat sembuh~

Selamat berpantang!

Apa tips jalan cpt terbuka? Hihi nk tau gak :)

melatidaisy said...

salam alaik..

tahniah buat kak aniem n bro zubir ats kelahiran permata hati..cantik sgt nama baby tu :)

semoga bertambah kebahagiaan dan kasih sayang..barakallahu fikum :))

slamat hari raye jugak !

Ummu Thana' said...

Alhamdulillah..Tahniah hanim dan zubair atas kelahiran mujahid!..take care dan selamat berpantang dibulan syawal..hihi..^_^

ai said...

congrats dah jadi mama.

btw, shedap shangat nama baby.

selamat hari raya utk anim, zubir n hadeef. maaf zahir batin



p/s: saya mengecam perbuatan doc itu. hish.

mjhidayah said...

salam wbt.
tahniah ye bb dah lahir~!

nurul aziyana said...

tahniah...
akhirnya selamat melahirkan..
erm ader petua ke senang jln terbukak..nk tahu jugak

[Zaza Azlan] said...

yeahhhhhh baby Hadeef dah muncul~~ eh asal sedap ngat nama? nak tiru boleh? eheh.. selamat berpantang aniem, selamat hari raya, mohon maaf zahir batin kalau ada apa2 salah silap =)

aaa aniem kedekut nak letak gamba! cepat mms pada akak =p

Nur Qistina said...

tahniah..selamat beraya dengan baby tahun ni dan tahun-tahun seterusnya..^^,

ummuabdullahsyaakir said...

Salam dear,

Tahniah dik..alhmdulillah dah selamt semuanya.Jaga diri baik2 yea.Moga baby siht2 hendaknya.

Selamt mnjalani tempoh berpantang.Kesiannya berpantang dlm syawal.

Salam rindu dari akk sefamily di sini

Selamt Hari Raya..maaf zahir dan batin

ummuabdullahsyaakir said...

Ni mmg blogger tegar sungguh...sempat update blog lps bersalin..hehe

CahayaMatakuYangMenyaksikan said...

tahniah haniem dan suami...semoga kehadiran cahaya mata ini membahagiakan lagi baitul muslim yang terbina

^m@habb@h ini^ said...

slm..
Tahniah kak!!
seronoknye dengar kak dah selamat bersalin..
alhamdulillah normal..
x sbr nk tengok gambar baby kak anim..
tahniah sekali lg :)

layla_elyas said...

tahniah aniem..semoga cepat sembuh n jgn terliur nk makan ketupat n rendang yer..hehe berpantang elok cepat leganya..k ;)

ismisyakila said...

Alfun mabruk alaikuma :)

Allahuma faqqihhu fiddin..

CaHaYa^KetEnaNGan said...

tahniah aniem..akak slalu follow blog aniem..dah selamat deliver pun...akak pun nak bagitahu yang akak pun selamat deliver..7 hb sept..3 hari lambat..tp cara sama..vacuum sbb fetal distress..tp akak tk sangka baby kuar awal..pttnya 20 sept...apapun tahniah..selamat berpantang

Khairun said...

Salam..Tahniah hanim!

Smg bertambah rezeki dan kebahagiaan..=)

Anak kelahiran September cerdik biasanya..heh2, insyaAllah!!

Selamat Hari Raya!

incik said...

assalamualaikum wbt..
akak...bila nk update lg?
hehe..
rindu nak tau perkembangan akak...
btw..take good care k...
hugs n kissess to hadeef...
=)

nurani said...

salam aniem..
tahniah!!
alhamdulillah, dah selamat semuanya!
update2!=D

Ummu Ameer said...

tahniah anim :) akak tgh posting O&G skrg, tak terjumpa plak anim kat labour room hehe. nak tahu rahsia cepat buka jalan!!! :D

~lalala~ said...

kongretulesyen! alhamdulillah! bagos2, orang2 virgo memang hebat orangnya! *kembang dgn diri sndri. hmph!*

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD said...

Salam..tahniah dengan kehadiran baby baru..=)..mg bahagia dengan baby baru..=)

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online