:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Friday, February 12, 2010

Short Entry Je..

Salam.. sorry morry pada pengunjung blog ni yang sentiasa rajen berkunjung tapi akhirnya hampa melihat tiada sebarang peng'hapdet' an blog oleh tuan rumah.. hihi.. sebab dan memang menjadi punca utama adalah PENAT..



Setiap hari balik sekolah, sampai rumah lebih kurang kul 5.. gi mari gi mari dalam rumah (macam rumoh beso jerk!), tup tup dah kul 6.. bese nye dalam kul 6-7 pm aku akan amik mase bukak blog, tapi just view je.. lepas solat maghrib, ngaji.. lepas isyak, iron baju, setel hal2 sekolah n tak kurang kul 12 am, aku akan tido.. itu rutin setiap hari.. manyak bosan loooRRR..rumah pun dah jadi tonkang pecah..huhu



Dulu mase jadi cikgu ganti, memang dah rasa pun akan kepenatan kerja2 kat skolah.. tapi ni bile dah jadi cikgu praktikal, relief yang sentiasa bertimbun2 tu, wat lesson plan, wat ABM, tambah2 plak carry my sayang dalam tummy ni, ohhhh~~~ sangat memenatkan.. rase nak tido tak nak bangun2 je dari hari isnin sampai khamis.. hari Jumaat perlu ke sekolah sebab kalu tak rugi.. ngajo sampai kul 12 pm jer.. hikhikhik..



So, di kesempatan ni, aku n abang ingin mengucapkan selamat pengantin baru kepada Wan Amiza Wan Abdullah dan Mohd Hafiz bin Rosli.. saat entri ni ditulis, mereka masih belum nikah lagi.. ngee~~~ walimah pada 14 Feb dan aku balik kampung ni sebab nak gi walimah dia la plus memang nak jumpe ayahanda2 n bonda2 di kampung nu..



Tak lupe jugak pada Jibah dan suami.. mintak maaf sangat2 sebab tak leh nak attend Jibah kawen.. kad punye spesel bagi kat kitaorang, tapi kitaorang tak leh nak gi.. [baby cakap jauh sangat la.. hihi].. hadiah dah siap berbungkus berhari2, tapi tak dan nak kirim pada member2 abang tadi.. so, terpaksa bagi hadiah bile bukak cuti nanti kat Jibah.. spesel tau hadiah kami, ade hijo2 gitu.. hikhikhik..



Cakap short entri, tapi dah panjang.. so, aku nak stop dulu.. selamat tahun baru cina pada semua kaum cina.. kaum cina raya, kaum melayu sungguh2 nak cuti.. hikhik.. itu sesuatu yang pasti.. dan sama jugak, bile tibe nye cuti sekolah, bukan saja budak yang lompat2 riang, cikgu pun hepi jugak.. nasib cikgu tak lompat2 bintang macam budak jugak.. ngeh!!


2 Comments:

Linn سي ڤاري ڤاري said...

komen blog aniem neh...

ANIEMZ said...

to kak lin:

=) .. akak dah lame jadi silent reader ke?

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online