:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Tuesday, February 16, 2010

Babai Baba..

[Edisi baby yang bercakap]


Tadi baba baru je bertolak ke Temerloh.. kul 8pm.. agak lewat dah baba bertolak sebab ke Temerloh pun amik masa 2 jam.. baba tolak lambat sebab baba baru balik dari HTAA.. dari kul 7 am- 6 pm, baba stay kat hospital.. mama cakap suh saye boikot baba sebab baba tinggal kami seharian kat rumah.. hihi..


Mase baba nak tinggal tadi, mama nangis peluk baba.. isy, mama neh.. kan baby ade.. time baba peluk, baba usap perut mama.. baba cakap; "baby, jangan nakal2 ye.. teman mama duk rumah, jaga mama.." isy, camne saye nak jaga mama eh??


Kesian mama.. sebab saye lapar kat dalam [yeke??], mama amik buah untuk nak makan.. sebab buah tu terlalu besar, nak gigit pun susah, mama potong buah tu.. mase mama potong, tangan mama kene pisau.. ampun baba, baby tak pandai jaga mama.. sebab baby, tangan mama luka.. ohhh~~~baba jangan marahkan baby ye.. peace no war ^_~

Miss U baba.. malam ni dah tak leh dengar suara baba usha2 baby kat dalam, tak leh dengar lagi baba ngaji untuk baby, tak leh dengar lagi baba baca hadith.. T_T .. tadi pun mama baca hadith dalam keadaan sebak ingatkan baba.. baba, meh baby nak bisik sikit.. "mama ni manjakan, baba??"


5 Comments:

melatidaisy said...

hehe..

comel je edisi baby bercakap nih :))

take care kak!!

Insyirah said...

alala mama baby..jgn la sadis2..itula tugas doktor..mengubati pesakit yg sakit..itukan tugas mulia..=)
senyum sket..^_*

incik said...

alalala..cutenye baby nii..huhu..akak..sbr2 ekk...skali skala berpisah nnt bertmbah rindu tau..slm syg buat baby..;)

ANIEMZ said...

aniem to melatidaisy:

akak membayangkan kalu baby betul2 boleh bercerita seperti ini =)


aniem to insyirah:

tu la kak nor.. kene makin tabah neh..


aniem to incik:

a'ah.. betul.. bile berpisah sementra, rindu makin menebal.. ohhh~~~ oke, nanti akak cakap kat baby..

Yenyen said...

this entry.. so sweet..^_^

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online