:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Thursday, November 17, 2011

Dua

Salam.. ya Ampun lamanya I tak mencoret di sini.. mcm dh lupe ade blog ni, padahal bukan sibuk sgt pun kat blog kedai hadeef.. sibuk layan anakku bukan anakku kt skolah.. huhuhuhu..

alhamdulillah, seperti yang ada ditepek di sebelah blog, I sedang preggy for second child.. eh, kenapa nak letak ticker twin? ikut suke haku la... lallalalaala...

senanya, seperti yg dibising2 kan sebelum ni setiap bulan adalah sangat saspen mengandung atau tidak.. tetibe, bulan 10 mendera meyah tak datang2.. terus pengsan sebelum buat UPT.. huhu..

tgk2 bile buat UPT, double lines pulak muncul.. terang2 pulak tu 2 2 line.. waduhhhh.. xpe la, rezeki.. mase tu hadeef 1Y1M, maknanya, ini adalah hadiah paling istimewa untuk hadeef sempena dia setahun... wakakakka..


double line..


first scan mase 8w doc just ukur CRL saja.. nan ado nak selidik bagai perut aku.. jadi, aku pun dh warning kat en zubir, "ade sorang je, bukan dua oke.."

tp pregnancy kali ni aku dikatakan mabuk2 ayam jugak la.. mabuk sikit2 je la, xde la melepek je kerja atas katil.. pening2 n ade jugak muntah2.. mungkin sekali pakej dengan gastrik.. pulak tu menyusukan si hadeef, lagi la perut bertambah2 lapar waktu malam.. bangun pg tu kompem la muntah...

hari selasa lepas waktu maghrib, tetibe aku rase mcm ade bleeding je.. terus mcm cuak.. waaa, takut2.. hari rabu x gi skolah, aku gi klinik.. walaupun sikit, tp still takut.. sayang weh.. ingat senang ke wat anak.. ahhahaha...

doc scan, muka doc berubah.. aku pun lagi takut.. tetibe doc kata,
"eh, baby awak ada 2 la.. kembar..."

riaksi;

en zubir : sengih2..
aku : terkedu
hadeef : nak tarik mesin ultrasound biar blh tgk lg dekat..


siyes memang terkejut gile2.. tak sangka pun ada.. mase tu aku konon2 mcm tak excited sgt sbb takut doc tgk baby yg sama.. tp bile dia mark kt screen n tunjukkan kt aku yang ni adalah twin pertama, yang ni adalah twin kedua, terus perasaan tak leh diucapkan dengan kata2.. ececece.. dalam hati sebut alhamdulillah.. cuma, doc kata uri rendah sikit, mungkin sbb tu bleeding..

MCDA pregnancy..

lagi hepi bile doc sahkan hanya 1 placenta.. maknanya kembar seiras.. cuma, nak reconfirm by FMS (family medicine specialist), kalau betul 1 placenta, memang kembar seiras.. saspen pulak nak tau gender.. huhu.. kalau laki-laki, hadeef blh tubuhkan kelab gusti la.. kalau pompuan-pompuan, meh mami ajar masak2..

7 Comments:

aziyana said...

wah tahniah..kembar lagi..mmg meriah la kawan hadeef

Noli@Ibu Wafa said...

wahh bestnye..tahniah tahniah...

~MAWAR~ said...

salam...tahniah kak anim!! bukan satu tp dua!! Alhamdulillah...abg hadeef ensem nk dpt adik lg..pasni lg syok.kna citer bnyk2 sal twin k..nk tau perkembangan... =)

MaMa_AdHa said...

Alhamdulillah dapat twin. Boleh jadi kawan dgn twin girl2 saya dah 8bulan.

Suka tengok akak dapat tahu ketika awal kehamilan. Saya dah nak masuk 4 bulan baru tau. Lagi terkejut+gembira padahal tiap-tiap bulan scan tak nampak. Sama mcm akak berkongsi satu uri.

Tahniah kak. Take care

Hani said...

Tahniah....
Rezeki kan.juga amanah.
Berkongsi gembira :)

Aishah Rahim said...

Tahniah kali ketiga Aniemz. Untung ha terus dah 3 anak. :))

ummu aufa said...

kak anim!!!! wahhh.. best nya best nya best sangat2. nak kena denda nih tak update blog, rindu sgt nak baca tulisan kak anim taw tak, rindu nak tengok kekiutan hadeef.mane gambar bakal abang lak, gambar adik je ekk.hihihi..=) tahniah sangat2 kak anim, rezeki rezeki, ada kembar..mashaAllah. boleh share tak canner dapat kembar?ekeke..hihi, kot2 ada kena makan makanan tertentu ke, nak la baby kembar jugak, mesti best=D,

p/s-siyes..suspen tunggu berita dr akak.nt apdet selalu taw. salam sayang wat hadeef=)

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online