:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Monday, November 8, 2010

EBM n Pengasuh

mood nak hapdet belog hilang secara tiba2.. wai.. wai.. sebab terkejut kot tengok labah2 dah mati kat belog ni.. belog dh bersawang tebal, labah2 pun dh meninggal dunia.. kesian..kesian.. haha.. oke, dah la sesi merapu merapan.. mukodimah pun dh buat ayat ngokngek.. huhu.. ohhh~~ posting dapat tau hari isnin depan.. berdebar.. dan yg lebeh mendebarkan, bukan semua di posting kan tahun ni.. double double berdebar.. mintak2 ada rezeki anak..


nak mintak posting kt taska sebelah umah, boleh?? wakakaka..


mula2 aku punye la ber-rilek-an duk kat umah, goyang2 kaki tak payah pikir lagi untuk buat stock susu, hadeef menangis je, sumbat.. menangis je, sumbat.. kekeke.. sekali hamek kau, tetibe dapat tau yang posting boleh cek mulai 15hb, lapor diri 22hb.. sah2 cikgu baru banyak kursus, jadi banyak la nak kene buat EBM.. hadeef sekali minum 4 oz.. ohh~~ spectra 3, sila la berjasa dengan tuan anda.. nanti aku bagi kau anugerah pekerja cemerlang hokey!! nanti lagi 2 minggu aku jaja picture hasil produk aku.. huahuahua..

spectra 3 breast pump

nampaknya pasni gigih la aku kene pam susu.. tak pe la penat sikit pun, asalkan hadeef minum susu mami.. bukan senang nak exclusive breastfeeding ni, memerlukan byk pengorbanan.. nanti aku story dalam entri lain eh.. hari ni jugak aku ajar hadeef minum EBM guna botol.. mula2 dia reject, tapi last2 minum jugak.. sgt tak sampai hati, tapi terpaksa..T_T ..aku guna botol MAM n Tommee Tippee.. 2 2 teat botol ni ikut mak punye tttuuuutt.. nak elakkan hadeef mengalami nipple confusion.. insya ALLAH


problem satu lagi, aku tak cari lagi pengasuh.. macam aku cakap tadi la, suka hati goyang2 kaki ingatkan boleh rilek sampai akhir bulan 12, rupenye cuti sekolah dah kene pegi sekolah buat kerja.. huhu.. tak pe2, asalkan gaji jalan.. kahkahkah.. materialistik betul! ooke dah la, cover2 sikit sifat duniawi ye puan haniem.. hehe..


tadi aku gi check up hadeef untuk 2 bulan.. sembang2 dengan nurse kat situ, dia pun ada suggest nursery kat hospital.. nursery under HTAA.. dipantau oleh Doc dan nurse.. aku pun bincang dengan abang, kalau tak jumpe pengasuh, kat situ kot pilihan terakhir.. tak sanggup nya nak tinggal hadeef gi kerja.. kalau lah baba tokey balak hadeef, mami boleh goyang2 kaki duk umah jaga awak..

perkembangan hadeef zafran 2 bulan:

berat : 5.3 kg
panjang : 59 cm
ukur lilit kepala : 38 cm

kalau mami duk umah, betu
l ke mami goyang kaki? kot2 mengadap laptop je hapdet belog.. huhu..



saya sudah 2 bulan.. ni peha saya, sila la jgn geget..



4 Comments:

eT said...

me dulu baby 5 bulan baru dpt pengasuh...
terpaksa mak yg jaga dulu..huhu

CLICK...JGN X CLICK...:)

layla_elyas said...

selamat bekerja ;)..cian baby dh nk kena tinggal ngan mummynyeee...hu..cam akak dulu nangis lam kelas sbb first time tinggal masa umur anak 2bulan lebih..;( belajar suma xmasuk..he

ANIEMZ said...

to eT: alahai.. nak suh mak jaga pun dia dh tua dh, lagipun duk kt trg.. mcm tak sanggup je nak berpisah nge anak.. mungkin kalau tak jumpe pengasuh, hantar nursery dulu kot..

to layla_elyas: tu la akak.. ish, takkan anim nak menangis dalam kelas kot.. hehe.. mesti first day masuk sekolah ni jadi mcm angau sikit duk teringat anak bujang.. hoho

Fantasy Bundle said...

hai sis.jom singgah.ada blouse dan dress yang cantik dan murah serendah harga RM20

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online