:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Saturday, January 10, 2009

Bagusnya Kalau Camtu..

Hari tu kawan anim ni mesej anim.. dalam mesej tu cakap dia tensen tengok result block lepas..ranking nombor 42 daripada 120 orang.. memandangkan dia pelajar perubatan, setiap result exam tidak akan ada pointer.. result hanya dispesifikasi kan sebagai 3 je iaitu cemerlang, lulus atau gagal..

Memandangkan sepanjang berada dalam bidang perubatan, dia tak pernah dapat nombor seteruk begitu (bagi dia laa, bagi anim dh syukur sgt2 dah..ngeh3).. biasa nya, result dia akan berada di ranking 30 lebih atau 20 lebih.. pernah sekali dalam minitest, dia dapat ranking kedua.. so, bila dah dapat no 42, tensen yg teramat sgt lah dia ni.. ngeh3.. (dgn anim2 skali tensen jugak!!)

Disebabkan resultnya, dia tak mesej anim macam biasa.. mesej pada waktu pagi dan malam shaja.. katanya tensen, tak nak mesej takut jadi gaduh.. fine, anim accepted his reason.. katanya lagi, mahu study betul2 untuk cover balik result lepas.. memandangkan minitest isnin ini (12 jan), dia memang study sungguh2 laa..

Apa yg anim nak kata kt sini, bagus jika ada semangat camtu.. kalau anim, result dekan ke tak, semngat sama je.. bile dh dekan, rasa mcam dah cukup then wat sambil lewa je.. bile tak dapat dekan, rasa macam nak, tapi usaha kurang.. aiseh.. tak pernah nak sentiasa ade semangat untuk study bersungguh2..ngeh3..

Special wishing for Mohd Zubir Bin Abdul Rahman, "Wishing U The Best of LUck in Minitest on 12 January.." wat baik2 yea.. tak nak tensen2 lagi tau.. haha.. sebab bile Zubir tensen, anim pun tensen tau.. geh3.. Opps!! just gurau2 je yea..aha..

2 Comments:

najwa abdullah said...

wah!
3 post deret..heh.rajen anim blog.wa jugop hok tadop idea nye...


btw,gudluck utk zubir jgk.bittaufiq wannajah yep!

=)

HANIEM MUSTAPHY said...

hehe.. itu laa.. akibat ketensenannya, minitest baru ni terus daoat ranking ke 18.. haha.. byk kenaikan tu.. sebyakn kenaikan hrga barang sekrang..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online